Scrappeintervjuet: Anita fra Norge

Å ha et eget lite scrappehus er nok en drøm for de fleste av oss som holder på med papirhobby. For Anita i Bergen har drømmen gått i oppfyllelse nå i sommer. I scrappehuset tryller hun fram kort, lerret, smykker, Art Journals og mye annet. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv
Hei, jeg heter Anita Sæløen Hop og er snart 49 år. Jeg er gift og har en liten jente på snart seks år, to voksne barn, ett barnebarn og to voksne bonusbarn + en hund. Jeg bor i verdens vakreste og våteste by, Bergen. Jeg har i mange år jobbet først som advokatsekretær, dernest utdannet meg og jobbet som advokatassistent, før jeg for cirka fire år siden ble veldig syk. Nå er jeg ufør og tilbringer det meste av tiden min hjemme.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg begynte vel med min hobby for alvor for fire år siden, da jeg ble veldig syk og synes veldig synd på meg selv. Men jeg har hele livet vært veldig kreativ og har både tegnet, malt, laget kort og til og med laget blomsterdekorasjoner fra jeg var veldig ung. Det ble vel en pause med all hobbyvirksomhet når det ble travlere og travlere arbeidsdager og barn og annet forlangte sitt. Da ble det ikke tid igjen til hobbyer.

Grunnen til at jeg startet opp igjen for fire år siden var for å ha noe (for meg) meningsfullt å fylle tiden min med når jeg var i sånn noenlunde form til å kunne sitte oppe, og alle var ute av huset på jobb og i barnehagen. Nå vil jeg si at hobbyen min har blitt en lidenskap og en livsstil. Jeg klarer nesten ikke en dag uten å være i alle fall litt kreativ.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg holder på med alt mulig. Alt fra kort og lerret til smykker, Art Journals, Bullet Journals, kalendere, Digi-/Junk Journals etc. etc.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Ja, det vil jeg vel si. I alle fall noen timer hver dag. I helgene når familien er hjemme blir det gjerne litt mindre tid.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden.
Min stil er vel mer Mixed Media kunst. Jeg liker veldig godt å blande mange forskjellige materialer og medium, kanskje litt whimiscal og når jeg lager kort er de mer borti romantisk shabby Chic vil jeg tro. Når sant skal sies kan jeg vel ikke si at jeg har en bestemt stil, men vipper som oftest til de som er nevnt ovenfor.

Jeg kan vel ikke si at jeg har endret stil med tiden, jeg har vel mer forsterket den og (forhåpentligvis) blir bedre. Både hva gjelder materialsammensetninger og fargesammensetninger.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Disse prosjektene er mine favoritter på grunn av farger. Jeg synes jeg har vært veldig god med å sette sammen både farger og elementer slik at helheten ble akkurat slik jeg ville. Jeg elsker farger og da for det meste sterke farger. Jeg er meget fornøyd også med Digi-/ Junk Journalen. Den ble helt nydelig både utenfor og inni (dersom man skal skryte selv). Kortet som jeg viser her er jeg også meget fornøyd med på grunn av at jeg synes det ble veldig vakkert med blå- og grønntoner. Ikke for søtt, men likevel vakkert og skjørt.

Hva inspirerer deg?
Alt. Alt inspirerer meg. Musikk, naturen, bøker jeg leser. Filmer jeg ser. Barn, dyr, mennesker generelt. Og så blir jeg veldig inspirert av andres kreativitet. Og andre kunstnere inspirerer meg.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg er veldig inspirert av Susan Janicula. Jeg fikk gleden av å bli kjent med hennes kunst da vi var på samme Design Team. Melina Dahl er jo også en fantastisk kunstner som inspirerer meg, og det samme gjelder Marta Lapkowska. Det er helt sikkert mange andre som både har inspirert meg og kan inspirere meg, men det var disse vakre mennesker og kunstnere jeg først kom til å tenke på.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jeg kommer ikke på noe akkurat nå. Jeg vil jo så klart bli bedre i det jeg allerede føler at jeg kan. Og så ønsker jeg veldig å kunne finne min helt egen stil. Den føler jeg at jeg ikke helt har funnet enda.

Kan du nevne fem produkter/Verktøy du ikke kan leve uten?
Ja, det må være mine Art Journals, gesso, Tim Holtz saksen, UHU lim, svarte og hvite posca penner.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Foruten det Back2Back kurset som skal være i England nå i slutten av oktober med mine absolutte favoritter innen min sjanger, Dina Wakley og Dyan Reaveley, må det være de aller nyeste produktene til Dina Wakley og Tim Holtz som nå nettopp har kommet ut på markedet.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte i «real life» og hvorfor?
Tim Holtz. Jeg bare elsker den mannen! Så enormt kreativ og dyktig. Og så virker han som en veldig snill og morsom person. Og så tenker jeg at jeg kunne ha lært utrolig mye av ham, både hva gjelder teknikker og oppfinnsomhet. Jeg har tidligere hatt gleden av å møte både Dina Wakley og Dyan Reaveley ellers så hadde jeg også nevnt dem.

Hvordan er din scrappeplass?
Det er et lite hus i hagen vår, på ca. 40 kvm. Det er helt nytt og jeg har ikke kommet helt på plass enda. Det var min store drøm som ble virkelighet. Min egen lille tumleplass.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jeg har vært medlem i en del Design Team. For tiden er jeg medlem av inspirasjonsteamet for det norske stempelfirmaet Rubber Dance. Der har jeg vært i mange år og stortrives. Masse inspirasjon og en veldig trivelig gjeng. Jeg liker veldig godt å være en del av et design team for å ha litt utfordringer av og til.

Du kan finne meg på følgende steder:

Blogg: Niti’s Art from Heart
Facebook: Niti’s Art from Heart
Instagram: @nitien
YouTube: Niti’s Art from Heart

Foto: Anita
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »