Scrappeintervjuet: Anita fra Norge

Fra et skummelt dørskilt som passer godt i disse Halloween-tider til et nydelig dåpskort i sarte pastellfarger – det er bredde i Anitas papirprosjekter både når det gjelder stil og type prosjekter. Anita begynte med papirhobby i 2011 etter å ha fått stempler og litt pynt i morsdagsgave og selvom hun aller helst lager kort liker hun også godt å lage Mixed Media-prosjekter på lerret og 3D-figurer. Vi er glade for å kunne presentere Anita i TPC Magazine i dag. 

profilbilde
Anita Sæterdal

Hva er ditt navn?
Jeg heter Anita Sæterdal

Hvor bor du?
Jeg kommer fra Førde i Sogn og Fjordane

Har du blogg/webside?
Anitas kortgleder

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg kaller meg selv en kort-makerske, da jeg hovedsaklig lager kort. Men jeg er veldig glad i å prøve nye ting, som Mixed Media på lerret og 3D-figurer.

Når begynte du med papirhobby?
I mars 2011.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Min mor tok med mine barn for å kjøpe morsdagsgave til meg, de kom hjem med noen stempel og litt pynt, jeg var solgt. Jeg har en venninne som har holdt på lengre enn meg, og hun lot meg få låne litt av hennes utstyr, det tok ikke lang tid før shoppinglisten ble lang.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Jeg har prøvd å plukke ut 4 bilder som viser litt ulike sider av meg.  Det første er et dåpskort laget til min nevø, jeg ble inspirert av et kort Gunn-Eirill hadde laget for et par år siden. Kortet er et staffeli-kort, med en vri.  Kort nr. 2 er laget til Papirlosjen, det er et vanlig 6*6 kort, jeg har tatt det med da jeg er ganske fornøyd med fargeleggingen av motivet. Motivet kommer fra StarStampz.

anitas_-bilde1 anitas_bilde2

Kort nr 3 er en del av et sett, der jeg også laget et guttekort med tilhørende karusell. Stempelet kommer fra Kreative Hender digis, og kronen er laget etter inspirasjon fra Susanne Halseth. Det siste jeg vil vise frem er et dørskilt som jeg har laget til min 14 år gamle sønn. Stempelet kommer fra Rick St. Dennis. Jeg fargelegger alle motiv med Promarkers.

anitas_bilde3 anitas_bilde4

Holder du på med papirhobbyen ofte?
I min veske ligger det en liten bunke tusjer i en toalettmappe, og en blokk med motiv, slik at jeg kan fargelegge når jeg måtte ønske. Jeg tror jeg er livredd for å kjede meg, og har alltid med tusjene og/eller strikketøy. Ved scrappebordet finner du meg gjerne 2-3 ganger i uken.

Hvordan er din scrappeplass?
Da vi kjøpte huset vi bor i nå, tok vi i bruk et større soverom til data/hobbyrom. Bruken har endret seg litt over tid, så i dag har jeg et stort kjøkkenbord som scrappeplass, og masse skuffer fra Ikea til oppbevaring. Jeg deler ofte plassen med min 10-åring som gjerne maler, tegner og modellerer med ulike medium.  Dette rommet er omtrent alltid rotete, men jeg og min datter «bor» der.

Den siste endringen jeg har fått gjort, er å utvide pc plassen min i dybden, slik at jeg kan sitte foran den å fargelegge stempel.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Det er mange, og ikke minst ulike. Skal jeg lage noe i 3D tar jeg turen innom bloggen til  Kirsten Hyde. Vil jeg la meg inspireres av fantastisk fargelegging, kikker jeg inn til Cardville Elizabeth, selv om hun bruker Copics. I det siste har jeg kikket mye på bloggene til Susanne Halseth og  Yasmin Tölche. Men veldig ofte så finner jeg en liten detalj, eller vri hos «mer ukjente» scrappere, som jeg bruker i mine kort, som for eksempel hos Anne-Eddi.

Foto: Anita Sæterdal
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »