NORDSTJERNEN: ANNA FRA SVERIGE

Anna fra Sverige begynte med scrapbooking og kortlaging i 2010. Årsaken til at hun begynte med papirhobby var at hennes daværende samboer spilte mye dataspill sammen med en venn – mer om det kan du lese i presentasjonen nedenfor. Anna liker best å lage kort, men lager også en hel del layouts. Vi er glade for å kunne presentere Anna i The Paper Crafting i dag. 

Vem är du?
Jag heter Anna, men kallar mig Zildara på internet. Jag bor i Örebro, i mellansverige, med min man och vår katt Citrus. När jag inte sitter i mitt scraprum eller jobbar, kan man hitta mig ute i träningskläder, antingen på en cykel eller med löparskor på fötterna. Jag tycker om att göra saker som jag kan fotografera och sedan scrappa. Min familj och mina vänner får ställa upp på fotografering ofta!

När började du med pappershobby?
Jag började med scrapbooking och kortmakeri 2010. Min vän Fia och jag umgicks mycket eftersom hennes man och min dåvarande sambo vad goda vänner, men vi hade liksom inget som vi kunde göra tillsammans när de spelade datorspel. Så vi gick till den lokala scrapbookingbutiken och köpte varsitt nybörjarkit. Det var jättekul! Vi träffas fortfarande flera gånger per år och ägnar hela dagar eller helger åt att bara scrappa och prata.

Vilken sorts pappershobby håller du på med?
Jag håller på med scrapbooking och kortmakeri. Jag tycker mest om att göra kort, men jag gör en hel del layouter också. Jag har provat PL, men det var inte riktigt för mig. Helst av allt gör jag kort med färgglada mönstrade papper och mycket dekorationer.

Håller du på med din pappershobby ofta?
Ja, jag sitter i mitt scraprum flera gånger i veckan. Det är så skönt att kunna koppla av och inte behöva fundera på jobbet eller vad man ska laga till middag eller om bilen måste repareras, utan bara kunna fokusera på papper, färg och form. Jag är också med i en förening som träffas två gånger i månaden och scrappar och gör kort tillsammans.

Beskriv din stil. Har din stil ändrat sig med tiden?
Min stil ändrar sig hela tiden. Just nu är det mycket färg på det jag gör, jag håller gärna på med olika slags färger, akvarell, distresser, akryl… Det är kul att inte bara klippa och klistra matchande mönsterpapper på varann utan kunna ge dem lite mer personlig prägel. När jag började, gjorde jag mycket saker i vintage-stil, mycket bruna färger och massor av rosor och sådant. När jag blev mer bekväm med tekniker och material blev jag modigare och vågade prova mer. Jag har en mer personlig stil idag och gör gärna alster med många detaljer, som man kan titta länge på. Jag fastnade nog för den här hobbyn eftersom jag inte är så bra på att rita, jag kan liksom inte få till bilder som jag vill på papper med en penna eller en pensel.

Visa fyra av dina favoritprojekt. Varför är just de här dina favoriter?

Projekt 1 – Ett riktigt enkelt kort där motivet, en färglagd digital stämpel, får ta plats. Jag har dekorerat med bara några få saker och försökt att hålla all fokus på motivet. Jag har valt det här kortet för att jag är så nöjd med hur det blev, att jag fick till det jag ville.

Projekt 2 – Raka motsatsen till projekt 1. Ett kort där more is more och jag har byggt massor av lager och verkligen utmanat mig själv att inte stanna förrän det känns klart, inte bromsa eller skala bort. Jag har valt det här kortet av just den anledningen, att det var svårt med blev så bra!

Projekt 3 – Ett romantiskt bröllopskort. Att skapa kort i pastellfärger med en känsla av shabby chic och vintage är så kul! Jag har valt ut det här projektet för att det gjorde mig glad att jobba med det, och för att brudparet som fick det på sin bröllopsdag också blev glada av det.

Projekt 4 – ATC-serien Queen. Regnbågsfärger kommer jag tillbaka till med jämna mellanrum. Här har jag inspirerats av 6 låtar av gruppen Queen och gjort ett kort till varje låt. Projektet är väldigt väl genomarbetat, jag gjorde mycket förarbete och planerade länge, skissade och funderade. När jag väl kom till genomförandet gjorde det att korten gick snabbt att göra och blev precis som jag ville.

Vad inspirerar dig?
Färg! Färger inspirerar mig ofta. Jag kan sitta och titta på ett tv-program och bli inspirerad av färgerna i en scen, eller hur blommor i olika färger kompletterar varann i en rabatt. Jag blir minst lika inspirerad av alla färgglada saker jag har på mitt scrap-bord, och kan få en idé av en flaska med en snygg etikett eller några tejprullar som ligger i en hög.

Nämn några skandinaviska papperskonstnärer som inspirerar dig.
Tettiz – Jeanette är en stor inspiration. Hon skapar alltid färgbomber som jag tycker är sååå vackra!

Mahlin – en av mina bästa scrapvänner som är helt fantastisk på att skapa alster som liksom inte håller sig innanför ramarna. Hon är också grym på rollerderby…

Är det något inom pappershobby som du gärna vill lära dig?
Jag vill alltid lära mig nya saker. Jag vill bli bättre på att färglägga med Copics, det tycker jag är kul men väldigt svårt. Jag håller på att lära mig hur de nya Distress Oxide-dynorna fungerar. Det är också svårt, men det blir så härliga resultat!

Nämn fem produkter du inte kan leva utan.
Min pappersskärare. Jag kan inte klippa rakt…
Washitejp. Det är så enkelt att få till en effekt med en eller ett par remsor washitejp. Jag är nog lite beroende, och vet inte riktigt hur många rullar jag har…
Mist. Färgspray kan jag använda på alla slags alster. Det är utmanande och kul att jobba med något som man inte har full kontroll över.
Distress Inks. Väldigt användbara stämpeldynor som man kan göra nästan allt med – stämpla, måla, färga, kladda…
Min skrivare. Jag skriver ofta ut de fotografier jag vill scrappa direkt på min skrivare. Den är också bra till att skriva ut digitala stämplar, skisser och allt möjligt annat med.

Är det någon inom pappershobby som du gärna skulle vilja träffa?
Min första tanke var Tim Holtz, men jag tror att jag hellre skulle vilja träffa någon som inte jobbar med pappershobby, utan som just har det som hobby. Det skulle vara kul att träffa någon som har en helt annan stil än jag, så att vi kan lära varandra nya saker.

Hur ser din scrap-plats ut?
Oj. Det är rörigt. Papper, dekorationer, färg, stämplar… På bordet, i en hylla, på golvet, framför, bakom, under… Jag har ett lila underlägg på bordet som oftast är tomt och där det finns plats att skapa nya saker. Bredvid ligger pappersskäraren, en skärbräda, värmepistol och babywipes. Resten av bordet är fullt med viktiga saker som är bra att ha nära till hands…

Var kan man hitta mig?
Enklast är min blogg – Zildara Design
På instagram lägger jag ut en del projekt också. Leta efter @zildara

Foto: Anna
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More