NORDSTJERNEN: ANNA FRA SVERIGE

0 720

Anna klipte og klistret i sine fotoalbum allerede da hun var tenåring. I år 2000 hørte hun om scrapbooking og kjøpte seg et kit fra Panduro. Planen var å scrappe bilder fra hennes eget bryllup. De bildene er fremdeles uscrappet. Men hun lager mange andre layouts, og vi er glade for å presentere disse, og Anna, for dere i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du?
Jag heter Anna Stenman, kallar mig ibland för Anna Stenkvinna. Är gift och har 2 barn. Jag jobbar som fritidspedagog. Bor cirka 1 mil utanför Jönköping.

Når begynte du med papirhobby?
Från början var det att jag gjorde alla julkort själv varje år. Jag broderade små motiv eller köpte färdiga kit från Panuro. Jag klippte och klistrade i mina fotoalbum från tonåren. 2000 stötte jag på Scrapbooking första gången, köpte mig ett kit från Panduro. Tänkte scrappa mitt och makens bröllop. Det är fortfarande oscrappat… 2001 sorterade jag lite foton, men livet som mamma kom emellan. 2003 åkte jag högravid till Göteborg för att gå på en kurs, sedan dess är jag fast i denna underbara hobby.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag gör mest layouter. Och då gör jag dubbellayouter, det är mitt signum. Jag gör 4 st enkelsidor per år till mina föräldrar på deras barnbarn.
Sen gör jag kort till de som fyller år, gifter sig, får barn och går i pension på jobbet. Det där med julkort har jag nästan lagt ner, gör kanske 6 st per år.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag försöker få till 2 layouter per vecka i alla fall. Sen åker jag gärna iväg på träffar för att scrappa

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jag gör ju till 99% alltid dubbellayouter, och så har det nästan varit från början. Jag jobbar utefter skisser som jag hittar på Page Maps och Scrapbook Generetion´s.
Klart min stil har förändrats, jag har ju ändå scrappat i 15 år. Sen går man igenom olika faser, knappar, chalkar, brads, öljetter mm Jag är inte så kladdig av mig, men jag ibland få för mig att gå loss med lite färg på mina layouter.
Man kan säga att mitt scrappande är dagbok i bildformat, så har det alltid varit. Jag scrappat dessutom kronologiskt.

Hva inspirerer deg?
Skisser, färger eller upplägg på en layout.

Denna layout är en lift som var med på SweScrapbook. Älskar alla stjärnor, även om de var jobbiga att göra.
Här en layout där jag har använt Distress Stains. Tror den kan vara till en färgutmaning inne på SweScrapbook
Här har jag grundat med clear gesso, och hällt och skvätt mister på
Här har jag använt en skiss från Scrapbook Generetion´s. Och papper och dekorationer kom från ett kit från Hip Kit Club.

 

Här har jag grundat med clear gesso och använt mist på en mixed media plate.
Ett kort som är färglagt med Copics, skissen har jag hittar på Pinterest
Här är 2 kort som fick följa med till 2 födelsedagsbarn på jobbet. Hittade skissen på Pintererst.

.’

 

Kan du nevne noen skandinavske papirkunstnere du inspireres av?
Näää jag är ju kanska ensam med mina dubbellayouter.

Kan du nevne fem produkter/verktöj du ikke kan leve uten?
Min skärmaskin, pincetten, älskar doilies, enamel dots/ rhinestones & datumstämplar

Hva står överst på dinn önskelista nå?
Har faktiskt inget så där som jag önskar mig just nu.

Hvem i vår  scrappeverden kunne du tenke deg å möte IRL? Och hvorfor?
Har ju hållt på så pass länge och varit på mängde med träffar, så jag har träffat många scrappare IRL.  Men det skulle vara Helena Nästlund som bor ända uppe i Örnsköldsvik. Hon har scrappat länge liksom jag och verkar vara en mysig tjej.

Hvordan är din scrappeplass?
Jag har lyxen att ha ett eget rum, det har jag alltid haft. Kan ärligt säga att där har varit riktigt stökigt, en gång fram till bordet. 2016 packade jag ner hela mitt rum, rensade, slängde, skänkte och sålde massa scrapprylar och papper. Min man byggde mig en scrapö, efter Helene Larsson/webmosterhelenes ö. Så nu förtiden är det framkommligt på golvet och bra mycket mindre saker i rummet.

Hvor kan vi finne deg?
Har faktiskt en blogg som jag är ganska så duktig på att uppdatera: Annas scrap

Sen kan man hitta mig på Instagram: Annastenkvinna
Pinterest heter jag Anna Stenman
På Facebook är det Anna Stenman

Foto: Anna 
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More