Scrappeintervjuet: Anna fra Sverige

Anna fra Sverige har alltid holdt på med hobby av forskjellig slag. Hun startet først med scrapbooking, men begynte senere med kortlaging og det har hun holdt på med i minst 25 år. Anna elsker å teste ut ulike bretteteknikker og lage 3D-prosjekter. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jag heter Anna Müller, är 52år och bor i Haninge söder om Stockholm tillsammans med min man Hasse och våra marsvin Jolly och Lakrits. Vi har varit gifta i 28 år men varit tillsammans i 34 och har två vuxna barn.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag har pysslat med olika saker så länge jag kan minnas. Började med scrapbooking men kom snabbt in på korttillverkning där jag fastnade och har nog hållit på med det i minst 25 år nu. Älskar att prova olika tekniker och olika vikningar samt 3-D saker i papper.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Gör mest 3-d kort då det är roligt med effekten men att få sitta och göra en presentask eller presentmugg, väska, lyktor osv i papper är ren terapi för själen. 

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jag har nog ingen speciell stil tror jag utan försöker alltid hitta något personligt till den som ska få kortet/presenten. Gillar naturligtvis att blinga till det. Fullkomligt älskar att göra olika typer av julkort men det blir även födelsedagskort, student/examenskort, krya på dig kort och bröllopskort lite då och då. Började för alla år sedan med väldigt enkla kort men har utvecklats mer och mer mot att göra avancerade varianter som jag hittar inspiration till på internet och olika pysselsidor.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
En stor inspirationskälla i början av min karriär heter ”Lilla Pyssel Inger” men det finns fantastiskt många duktiga människor där ute.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jag vill hela tiden utvecklas och drömmen är ju att kunna tjäna lite pengar på detta för att få in till materialkostnaden och tiden jag lägger ner på varje projekt.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
De 5 saker som jag inte kan vara utan är min kniv, linjal, limroller, Cuttlebug och skärunderlägg. Älskar även min skärmaskin Cameo.

Hvordan er din scrappeplass?
Jag har lyxen att få ha ett eget pysselrum men sprider ofta ut mig till vardagsrummet för att ha lite sällskap när jag jobbar vilket innebär att vardagsrumsbordet kan vara helt belamrat med diverse papper, saxar, dekorationer m.m. Försöker hålla ordning i mitt rum men det blir snabbt kaos när jag håller på med något projekt.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jag har en sida på FB som heter ”Anna Müllers Pyssel å sånt” där jag lägger ut saker jag tillverkar.
Har även en sida på FB tillsammans med min dotter Josefine där vi lägger ut pyssel vi gör som heter Müller x2 Handcraft 

Foto: Anna
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »