NORDSTJERNEN: ANNE FRA NORGE

0 1,745

Anne scrapper nesten hver dag, og når hun scrapper holder hun gjerne på i flere timer. På den måten glemmer hun alle “vondtene” sine. Akkurat nå har hun et opphold grunnet operasjon i tommelen, men hun håper at hun snart vil være i gang igjen. Anne har to norske scrappere hun inspireres av og som hun kunne tenke seg å møte i virkeligheten. Vi er glade for å kunne presentere Anne og hennes flotte prosjekter i The Paper Crafting i dag. 


Hvem er du? Fortell litt om deg selv.

Hei. Mitt navn er Anne, jeg er 64, gift og har to voksne sønner og fire barnebarn på 11,8, 5 og 2 år. Jeg er utdannet blomsterdekoratør og har jobbet som det i nesten 40 år. I en periode på 5 år underviste jeg i faget. Er nå uføretrygdet p.g.a. mange plager, i hovedsak artrose i alle fingrene mine. Jeg ble operert i venstre tommel i oktober og håper på snarlig bedring, så jeg kan scrappe igjen.Jeg har sittet ved symaskinen i nesten hele mitt liv og bruker det også på flere av mine kort.

Strikke og brodere er også noe jeg har kost meg mye med.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg begynte å scrappe etter at mitt eldst barnebarn Malin ble født. Fotobutikken på Nærsenteret hadde nybegynnerkurs som jeg meldte meg på. Så var scrappinga i gang.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager for det meste kort og eksplosjonsbokser til bryllup, fødsel og konfirmasjon. Jeg jobber også med andre prosjekter. Jeg har mange venninner som bestiller av meg. Da får jeg opplysninger om hva de er interessert i  og hvilke farger de liker. Arbeidene blir da veldig personlige. Det liker jeg. Da får jeg utfordret meg selv. Jeg med i et husflidslag som har julemarked, der jeg har hatt stand i flere 5-6 år. Jeg er også medlem av Groruddalens revmatikerforening og lager kort, sjokoladekort og toffifee-esker til julemarkedet der.

På flere scrappesider på FB er det stadig konkurranser og utfordringer. Det er det morsomt å være med på. Spesielt når det kommer en premie i posten i etterkant. Fra nyåret 2017 og fram til sommerferien har jeg hatt masse bestillinger.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
I og med at jeg er ufør, har jeg godt med tid. Jeg scrapper nesten hver dag i mange timer. Da glemmer jeg alle “vondtene” mine.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jeg har en enkel stil, liker ryddige kort og arbeider. Er glad i farger og elsker brune nyanser, høstfarger, rødt, orange, duse blåfarger,turkis og sort/hvitt. Har litt problemer med for mye dill og dall, men jeg kan slå til en gang i mellom. Bruker ofte symaskinen på kortene mine.
Min stil har forandret seg underveis. Nye ting kommer på mote og man må jo” følge med i timen” så godt man kan. Jeg abonnerer på Et trykk og ser på FB sine scrappesider og YouTube. 

Til et bryllup hvor brudeparet driver med hunder.

Til instruktøren i bassengtreningsgruppa jeg er med i Revmatikerforeningen.

Til ei venninne i Revmatikerforeningen som fylte år da vi var på behandlingsopphold i Spania.
Posekort til min svigerdatter som jobber i kostymeavdelingen på Den norske opera. Var med i en utfordring hvor fargene skulle være brunt, gult og turkis. Krepp papiret i skjørtet fikk jeg rundt en gave og da var ideen der.

Noen av toffifee eskene jeg fikk ideen til etter at jeg kjøpte de små glasskulene forrige året.

Hva inspirerer deg?
Farger ute, en filmsnutt/ reklame på tv, et innpakningspapir, egentlig alt.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Kirsten Hyde og Gunn-Eirill Gjelseth er to store inspirasjonskilder. Ellers er det mange andre som jeg blir inspirert av også. 

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Mixed media, det kunne jeg tenke meg å gå på kurs på. Det finnes flere videoer på YouTube, men få det inn på riktig, det ønsker jeg meg. 

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Skjærebrettet mitt, Bigshotten, pinsetten min som griper motsatt vei, alle diesene mine og Distress ink putene mine.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
En ny kopimaskin står øverst på ønskelista min.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Kirsten Hyde og Gunn-Eirill Gjelseth kunne det vært morsomt å møte. De kan så mye som jeg kan ta lærdom av.

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg har et eget rom med bordplate i vinkel. Masse hyller og skap/skuffer. Symaskinen står framme bestandig. Jeg liker å ha det ryddig rundt meg, så jeg rydder alltid før noe nytt er på gang.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jeg jobber bra på egenhånd, er ikke så ofte på treff eller kurs. Jeg har en egen evne til å utvikle meg selv. Er ikke redd for å feile. Er min egen kritiker.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)

Jeg har en egen nettside på FB som heter anne scrap og søm. Der legger jeg ut alt jeg lager og der kan andre treffe meg.

 
Foto: Anne 
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More