NORDSTJERNEN: ARNLAUG FRA NORGE

0 1,550

Arnlaug startet med papirhobby for snart ti år siden, og hun skiller seg litt fra mengden. De fleste som holder på med papirhobby i Skandinavia lager fortrinnsvis kort, men det gjør ikke Arnlaug – i allefall ikke foreløpig. Hun lager mest albumsider og holder på med Art Journal. Men, hun har, i det siste, fått mer og mer lyst til å lage kort og lære seg å fargelegge. Vi er glade for å kunne presentere Arnlaug i The Paper Crafting i dag. 


Hvem er du? Fortell litt om deg selv.

Eg heiter Arnlaug, er 35 år og busatt på Stord, ei øy på vestlandet. Her bur eg med mann, to jenter på 7 og 8 år, og ein energibombe av ein hund. Eg er utdanna sosionom men grunna helseplager er eg på leiting etter noko anna å gjer på. På fritida går det i scrapping, maling og tegning, i tillegg til turar med hunden og hagearbeid. No når hagen tar seg ein lang pause håper eg på masse tid på hobbyrommet.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Eg starta så smått å scrappe i 2008 etter ein koselig kveld i jula med søstrene mine. Eldste søster mi hadde scrappa nokre år og eg blei tatt av basillen med ein gong. Eg har alltid likt å ta vare på minner gjennom bilder og ting & tang fra reiser. På ein måte har eg vel holdt på med scrapping siden eg var liten, barnealbuma mine er full av «Scrap» og utklipte bilder. I starten laga eg mest albumsider til «Boka om meg». Stilen min var ganske enkel men jammen meg tok det tid å få laga ei side. Husker godt eg satt i timevis og kutta ut titler med skalpell.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Eg har, i dei snart 10 åra eg har scrappa, laga mest albumsider. Men i det siste har det stort sett vært artjournaling eg har holdt på med. Her får eg virkelig utfolda meg med maling i kombinasjon med papir. I det siste merker eg at eg får meir og meir lyst til å lage kort og prøver å lære meg å fargelegge. 

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Det går veldig opp og ned, alt etter form og kreativt humør. I perioder er det daglig men det kan og gå nesten så lenge som ein måned uten scrapping. Prøver å komme med ned på hobbyrommet 2-3 dager i veka i alle fall. Ellers sitter eg ved kjøkkenbordet nesten daglig, og øver på tegning eller holder på med journaling. 

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Stilen eg er mest komfortabel med er mixed media. Mest mulig bruk av ulike medium og farger, då koser eg meg veldig. Eg liker og godt clean & simple stilen, men med bruk av sterke farger. Så å prøve å beskrive stilen min er ikkje lett. Men «fargerik» er vel eit nøkkelord. Stilen min har forandra seg veldig. Fra å være veldig stram og enkel til å bli meir og meir leken og avslappa. Eg liker ikkje å følge regler og mål, føler ikkje eg får utløp for kreativiteten min då. Men eg får svi litt her når det gjeld kort, mine passer jo ikkje i nokre ferdigkjøpte konvolutter. 

Hva inspirerer deg?
Eg blir veldig inspirert av musikk, farger, bilder og natur. Skal eg være med på ei utfordring er Moodboards perfekt for meg.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Åååå  det er så mange! Men først og fremst mine aller beste scrappevenner; Jorunn L. Andreassen, Helga-Elin Pettersen og Linda Svendsen. Dei er alle super kreative på kvar sin måte og etter ein hyttetur med dei bobler eg alltid av inspirasjon. Ellers vil eg nevne Riikka Kovasin som ei stor inspirasjonskilde!

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Prøver å lære meg fargelegging og kule brettekort. 

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Gel medium, akrylmaling, stensiler, stempler og saks.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Alle dei nye Jane Davenport produkta!

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Courtney Diaz fra Australia. Fordi ho virker som eit fantastisk herlig menneske og oser av inspirasjon. Ellers har eg veldig lyst til å møte Linn Sjåfjell igjen. Møtte ho på mitt første scrappetreff men det blei litt lite tid til prat. Ho har vært ein stor inspirasjon for meg frå eg starta å scrappe. 

Hvordan er din scrappeplass?
Scrappeplassen min er ganske liten, overfylt og veldig kosli:-) Eg hadde eit stort rom før som eg måtte overgi til eldste dattera, så har litt problem med å få utfolde meg til store prosjekter. Inntar stova og kjøkkenet sånn innimellom. 

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Stolt av å være DT hos Scrappiness, Norges beste scrappebutikk og den butikken eg faktisk kjøpte mine aller første scrappeting.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Blogg: Arnlaugs hobby
Facebook: Arnlaugs scrapping
Instagram: arnlaugshobby
Pinterest: Arnlaugl
Youtube: Arnlaugshobby

Foto: Arnlaug
Publisert med tillatelse

 
close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »