NORDSTJERNEN: CHRISTIN FRA NORGE

0 1,464

Christins layouts er en fryd for øyet. De er fulle av vakre detaljer, nydelige farger og Christin bruker tid på å lage sine fantastiske bakgrunner. Christin begynte med papirhobby allerede i 2002-03 da hun bodde i USA, men kom ordentlig i gang med scrappingen i 2009 da hun begynte å scrappe ukentlig. Vi er glade for å kunne presentere Christin i The Paper Crafting i dag. 

christin-gronnslett-1x1-bioHva er ditt navn?
Jeg heter Christin Grønnslett. Da jeg jeg bodde i Sverige og gikk med i forum og dro på treff fikk jeg nicket Umenorskan. Jeg var norsk og bodde i Umeå.  Derav navn på bloggen umenorskan.blogspot.com

Hvor bor du?
Jeg bor i Røyken, Buskerud.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Min blogg er umenorskan
Jeg har endelig fått igang min YouTube kanal også og vil legge ut videoer mer ukentlig fremover. https://www.youtube.com/channel/UCvPmj4lnWhFxoV__bhgJQ_g

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg er en layoutscrapper først og fremst. Jeg lager kort og off the page prosjekter hvis jeg får det i oppdrag. Når det gjelder stilen min så lager jeg mixed media layouter. Jeg pleide tidligere å kalle det for mixed media light fordi det var ikke så mye mixed media, men jeg har nå gått over til å gjøre veldig mye med enten ekte vannfarger eller mister som ser ut som vannfarger. Jeg jobber mye med bakgrunnene til mine layouter.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg begynte rundt 2002-2003 etter å ha bodd i USA i en kortere periode, men først i 2009 begynte jeg å scrappe ukentlig.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg begynte med å scrappe reiser, det vil si at da visste jeg at hobbyen hadde et navn.. Hadde masse bilder og syntes vanlige album ble veldig kjedelige.  Jeg syntes ikke jeg fikk tak i nok ark og dekorasjoner som jeg likte og fant ikke helt stilen.  Veldig mye colorblocking på den tiden og jeg har fortsatt masse maler. Det endte opp med at jeg i stedet lagde masse album til andre i stedet for meg selv.  Jeg har alltid likt å dekorere og jeg fant for en tid tilbake min første skoledagbok som er fra 1986 og her har jeg limt inn masse bilder og dekorert. Et par år senere laget jeg meg også helt egne skoledagbøker av helt enkle notatbøker for å kunne klippe og lime inn alt jeg ville så scrappingen jeg begynte med var egentlig bare en fortsettelse på dette. 

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Jeg har valgt å presentere  tre layout som viser min stil. Jeg liker å både leke med farger (uten å grise så mye…) og leke med ark i lag på lag. Fargene er for å gi en ekstra dimensjon til arkene.

Teknikkmessig har jeg i den første layout valgt å fokusere mer farger og ikke så mye kontrastfarger på bakgrunnen.

 christin01

På den andre layouten så har jeg kombinert bruk av vannfarger med pensel med å dryppe vannfarger/mister og annet i ulike lag oppå det første laget med vannfarger.  I tillegg har jeg brukt et lag med stencil med gesso. Her har jeg brukt flere ulike kontrastfarger i lag oppå grunnfargen.

 

christin02

På den tredje layouten har jeg benyttet meg av en teknikk hvor jeg utelukkende har dryppet farge ned på akvarellarket mitt i mange lag. Har lagt noen lag tørke for at det ikke skal gå helt inn i hverandre.

christin03

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg scrapper nå rundt 2-3 ganger i uken og det siste året har alt jeg har scrappet vært for kit klubber eller produsenter. Jeg trives med deadline og oppgaver, selv om det i perioder kunne bli litt mye, så derfor har jeg vært tvunget til å redusere litt på oppdragene. 1-2 deadline i uken holder nå for meg.  Jeg er en typisk kveldsscrapper og begynner ikke å scrappe før ungene er i seng og det har en tendens til å bli en del sene kvelder siden jeg helt glemmer tiden når jeg kommer i gang. Jeg scrapper lite på dagtid, selv ikke i helgene.

Hvordan er din scrappeplass? 
Jeg scrapper i kjelleren, her har jeg en hel kjellerstue for meg selv.  Jeg skulle så klart ønske jeg hadde et lysere rom, men har innsett at jeg er bedre på å scrappe om kvelden så det dagslyset kanskje ikke spiller like stor rolle.  Jeg liker å ha alt jeg trenger slik at jeg både ser det og når det.  Det er aldri ryddig på rommet og jeg ville aldri vise frem hvordan det ser ut akkurat nå…… 

Jeg kan derimot vise noen bilder fra en av gangene jeg har ryddet…

 christinscrapperom1 christinscrapperom2

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg har dessverre ikke noen spesielle skandinaviske papirkunstnere jeg inspireres av, for meg har det vært litt for vanlig å komme på treffer og ALLE har gjort noe helt annet enn meg. Jeg har derfor alltid følt meg mer som en internasjonal scrapper med fokus mer mot USA, men heller ikke her har jeg noen spesielle navn å nevne. Jeg finner inspirasjon ved å gå gjennom gallerier, Pinterest og bare google og ofte er det bare et lite bruddstykke som kan gi meg en ide. 

Foto: Christin Grønnslett
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More