NORDSTJERNEN: ELISABETH FRA SVERIGE

1 735

Elisabeth fra Sverige har papir både som jobb og som hobby. Elisabeth, eller Lisa som hun er mest kjent som, driver stempelforetaket hÄnglar & Wings og arbeider for CiLi in Papers – en av Sveriges største scrappebutikker. Lisa startet med papirhobby allerede i 1995 da hun ble inspirert av at en av hennes brevvenner hadde brukt stempler på brevet og konvolutten. Vi er glade for å kunne presentere Lisa i The Ppaer Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jag heter Elisabeth Nygårds, men kallas nog mest Lisa i pysselkretsarna. Bor i en liten by med min man och våra två halvvuxna barn och två kattbrudar som fyller 3 till våren.
Jobbar inom branschen då jag driver ett stämpelföretag (hÄnglar & Wings)  tillsammans med en gammal god vän och även jobbar på distans för en av Sveriges största scrapbutiker (CiLi in Papers).
Ett stort intresse är hästar, men numera är det endast som betraktare från läktaren när dottern rider eftersom jag inte har några hästar kvar själv. 

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag kom in i hobbyn 1995 via brevskrivningen då en av mina brevvänner hade använt stämplar på sitt kuvert och brevpapper. DET såg helt fantastiskt ut så jag fick lov att beställa mig några egna, och på den vägen är det. Jag har fortfarande dom första stämplarna kvar! Det var nog just stämplarna som drog mig in i fördärvet också och det är fortfarande just stämplar som får ögonen att tindra. 

Hva slags papirhobby holder du på med?
Eftersom jag gillar att prova lite allt möjligt så blir det kort, layouter, canvas, art journaling och lite annat smått och gott. Allt från CAS-stil till Mixed Media. Det är även det som är så underbart i den här hobbyn att man kan göra precis det man har lust till. 

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?

Jag vet inte riktigt om jag har en speciell stil… det får nog nån annan säga… just eftersom jag gör allt från CAS till mer dekorerat och allt från lite färg till mycket färg. Det är dagsformen som avgör helt enkelt och jag trivs bra med att vara lite spretig. Antagligen har stilen ändrat sig med tiden eftersom man utvecklas och testar nya saker hela tiden, men det är ju också en del av resan tycker jag. 

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Dom är favoriter för att dom visar allt sånt jag älskar att skapa!

Fiolen i mixmedia kom till för att dottern spelar fiol, och den hänger nu på hennes vägg. 

Hva inspirerer deg?
Det är egentligen allt möjligt som inspirerar mig. Färger, former, små detaljer, eller helheten på något. Jag älskar att surfa inspiration på Instagram och Pinterest och när bägaren är full ställer jag mig och skapar något. En idé föder en annan och så är man igång. Har jag gjort ett tidskrävande projekt så blir nästa oftast något enklare och vice versa. 

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Några Skandinaviska papperskonstnärer jag inspireras av är Anna Uhras, Katja Joulak och Susanne (Susny) Nyman. Den som känner till namnen vet då att det är en blandning mellan CAS och Mixmedia. 

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?

Om jag har lust att lära mig något? JA! Massor, jag älskar att testa nya saker. Just nu vill jag prova på lite mer mixmedia och art journaling-tekniker. 

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
5 produkter jag inte kan leva utan:  Pappersskäraren, Stämplar, Dubbelhäftande tjep, Copics och Sprayfärger (mister). 

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Överst på min önskelista står dom nya Distress Oxide-sprayerna. Fast egentligen borde jag prioritera något så trist som en ny pappersskärare, den har snart gjort sitt. 

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Åh, vem kan jag tänka mig att möta in real life… tja… det har jag faktiskt inte tänkt så noga på. Jag är dålig på att springa efter “kändisar” på det sättet men jag är glad över att jag fått träffa och prata mer med en så härlig person som Vicky Papaioannou när hon var och höll kurser i Göteborg 2018. Sen att man har sett flera av dom stora namnen på CHA-mässan i USA säger nog inte så mycket om personen i sig tror jag. Jag är mer intresserad av att faktiskt få möta personen dom är hemma “på riktigt”.

Hvordan er din scrappeplass?
Min pysselplats har jag ute i vår gamla ladugård. Jag huserar halva den till pyssel och halva till fotostudio. Själv tycker jag att det är stökigt och alldeles för mycket saker men dom som kommer och besöker mig tycker jag har så bra ordning på allt. Så… jag vet inte riktigt vems åsikt som gäller här. Jag trivs där i alla fall, även om jag garanterat hade kunnat ta över alla 50m2 till pyssel. 

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Något jag skulle vilja tillägga är att den här hobbyn har gett mig så många nya vänner genom åren och det är en otrolig gemenskap! Vänner för livet som jag aldrig skulle ha mött i andra sammanhang. Att skapa med händerna som kontrast till den digitala världen är något jag tror och hoppas kommer både bestå och växa. 

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Några ställen där man kan hitta mig:
Blogg: Lisa aka InkyWings
Facebook: Lisas Pysselblogg
Instagram: Lisa_InkyWings
YouTube: ElisabethNygårds

Foto: Elisabeth
Publisert med tillatelse

 
close
1 kommentar
  1. Jette Jensen skriver

    Lækre ting du laver, og jeg er helt vild med din violin 😀
    Desuden et lækkert scraprum du har…waue 😀

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »