NORDSTJERNEN: ERIKA FRÅN SVERIGE

0 495

Erika fra Sverige arbeider som førskolelærer og det var gjennom arbeidet hun først fikk interesse for scrapping og kortlaging. I dag holder Erika på med papirhobby nesten hver dag, og hobbyen er blitt en fin måte å hente seg inn igjen på etter en stressende arbeidsdag. Vi er glade for å kunne presentere Erika i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Mitt namn är Erika Andersson och är 47 år gammal. Jag är gift med min barndoms kärlek Thomas och vi har 6 barn ihop, den äldsta blir 27 år i år och den yngsta blir 14 år imorgon. Vi har också hunnit få ett barnbarn som är drygt 2 år.

Vi är från Göteborg, men har de senaste 12 åren bott i Skåne. Jag jobbar som förskollärare och sedan 1 år tillbaka jobbar jag nu i en förskoleklass och på fritids. Men innan jobbade jag med de yngre barnen på förskolan. Det var också på förskolan mitt pysslande började. För det ingår liksom i vardagen på förskolan att man pysslar. Allt från pärlplattor, till slott av toalettpappersrullar.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Men det var inte förrän jag började i förskoleklassen som min kollega Marie introducerade mig till Scrapbooking och korttillverkning. Det var som en helt ny värld öppnades. När jag fyllde år den 7 december förra året önskade jag mig en Big Shot av familjen (och jag fick en). Av mina kollegor fick jag också scrapbooking saker. Redan två dagar senare hade jag gjort mitt första kort till min äldsta son som flyttade in i en ny lägenhet. Om jag ser tillbaka till det kortet som jag var så stolt över och de jag tillverkar nu, så har det hänt mycket.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag scrapbookar så gott som varje dag. För mig har det blivit ett sätt att varva ner efter en stressig och jobbig dag på jobbet. Jag lär mig av andra och av att titta på olika scrapbooking klipp på Youtube. Min främst skandinaviska inspirations källa jag har just nu är min kollega Marie Nilsson som har scrapbookat i drygt 12 år. Henne kan jag också få en massa tips och idéer om jag vill lära mig något nytt.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Korten jag skickar med har jag tillverkat själv och jag har tagit fotografierna själv.
Varför jag väljer just dessa foton är väl inte för att de är de bästa jag har gjort utan för att de var olika saker som utvecklades när jag gjorde dessa kort. Ex. En ny vikning, använde magnetlås första gången, min första betalda beställning, gjorde en egen variation på kondoleanskort osv.


Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?

Självklart finns det en massa saker jag skulle vilja lära mig. Men främst är väl att kunna färglägga snyggt de bilder jag har stämplat med mina Clear Stamps samt att kunna skriva kalligrafi.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Om jag skulle Nämna 5-7 produkter / verktyg jag inte kan leva utan så är det: Big Shot stansmaskin, min Fiskars Guillotineskärare, Magnetplattan till min Big Shot, skärmatta, Stamping Buddy Pro – Nellie Snellen – Stämpel press, Clear Stamps och mina Pennor för färgläggning.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Jag skulle nog säga Heartfelt classic rose mold, die och Stamps.

Hvordan er din scrappeplass?
Min scrapbookinghörna i mitt sovrum är väldigt trång. Men jag får klara mig tills några av mina kvarvarande barn flytta hemifrån.
Jag testar mig fram när jag gör kort. Jag har hunnit lära mig olika vikningar på kortbasen och har mer och mer börjat använda mig av magnetlås på mina kort.
När jag tillverkar mina kort försöker jag fånga mottagarens intresse/arbete osv. Jag försöker blanda olika material som papper, tyg, metall och kanske trä.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jag har nyss startat en blogg eremmas scrapbooking
Och i går öppnade jag ett Facebook sida som heter Eremmas Scrapbooking

 

Foto: Erika
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More