NORDSTJERNEN: GRACIELA FRA NORGE

Graciela, opprinnelig fra Uruguay, men bosatt i Haugesund begynte med papirhobby i 2003. I likhet med veldig mange andre som holder på med papirhobby var det ankomsten til det første barnet som vekket interessen for layouts og album. Graciela lager i dag litt av alt – layouts, Project Life, bokser, men hun liker aller best å lage kort. Vi er glade for å kunne presentere Graciela i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du?
Vel jeg heter Graciela (Gracielaslife)  er 74 modell og bor i Haugesund med mannen og våres 4 prinsesser. Til daglig jobber jeg som barnehagelærer. Kommer opprinnelig fra Uruguay, men har bodd i Norge i 16 år. Liker alt alt hobbyer som hekling, matlaging og gjenbruk, men min favoritt er papirhobby.

Når begynte du med papirhobby? Og hvorfor?
Jeg har alltid likt å klippe og lime, men begynte i 2003 med layouts og album da jeg fikk mitt første barn. Meldte meg på forskjellige forum på nettet om hobbyer for å bli flinkere til å skrive norsk. Alt fra hekling til papir.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Lager litt av alt, LO, Project Life, bokser, med mer, men liker best å lage kort. Akkurat nå er jeg så heldig å være en del av design team hos Scrap from your heart, har også vært gjestedesigner og det syns jeg er veldig kjekt. For mange år siden ble spurt for å være med i bladet Ett trykk, de hadde en segment der alle fikk en stempel og vi måtte lage noe, det bladet har en spesiell plass i hobbyrommet mitt, kjempegøy!

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Ikke så ofte som jeg kunne ønske nei, med full jobb, barn, mann, hus og hytta er det ikke så mye tid til overs. Men prøver å få et par timer i uke i det minste, for meg er veldig avslappende å sitte inn på hobbyrommet mitt og holde på med noe. Jeg bruker litt av kveldene til å se på You Tube-videoer, blogger og instagram, det er veldig kjekt å se hva andre lager.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Akkurat nå er min stil clean and simple (tror jeg),  liker veldig godt å lage one layer cards og har begynt å finne litt glede i å fargelegge motiver, noe som jeg alltid før har syntes var krevende. Er ikke god i fargelegging, men håper at det blir bedre etter hvert. Liker veldig godt å bruke akvarell og tror at nesten på alle mine kort i det siste har jeg brukt embossingpulver. Men kan også lage andre ting, kan være veldig allsidig til tiders, alt etter dagsform.

Noen ganger sitter og ser på det jeg har laget for mange år siden og det føles ikke helt meg, men syns det er kjekt å gå fra en stil til en annen, da lærer jeg nye stiler og teknikker på vei. Noe som jeg ikke har brukt på veldig lenge er mønsterark, liker best å lage mine egne bakgrunner. 

Noen av mine prosjekter, og hvorfor er de mine favoritter.

Denne tagen liker jeg fordi den ble akkurat som jeg liker det, veldig enkel og elegant.
Enkelt og elegant.
Dette kortet har jeg laget til mannen min, monster beveger seg opp og ned. Er blitt en favoritt fordi den er bare veldig morsom.
Dette kortet er veldig “meg”, har brukt maskering og mye embossingpulver på den.
Dette er mitt første og sikkert ikke siste lollipopkort, men akkurat nå er det mitt eneste. Liker at selv om det skjer mye er den veldig enkel og søt allikevel.
På dette kortet har jeg lekt med fram med distress og lag på lag stempler. Liker veldig godt fargene her.
Brusho er bare så fint! Og jeg vet ikke dere men jeg kaster sjelden noe, og de blomstene er tørkede våtservietter farget med lilla distress. Liker veldig godt dette kortet.
Denne boksen laget jeg for mange år siden, men jeg synes fremdeles at den er den fineste jeg har laget, den er veldig elegant og enkel (selv om jeg brukte mye tid på den).

Hva inspirerer deg? Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstere du inspireres av?
Alt inspirerer meg, alt fra farger til en ting. Noen ganger ser jeg noe og vet allerede hva jeg vil lage, andre ganger tar det litt mer tid. Hvis jeg må nevne noen skandinaviske må det være Pia Larsen fra Pia’s Creative World, hun har en enkel og elegant stil som jeg liker veldig godt.

Er det noe inne papirhobby du har lyst å lære deg?
Ja! Og bli flink til å fargelegge.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Skjærebretten min, MISTI`en, akvarellmaling, embossingspulver og ebosser maskinen min.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Det er zig brush penner, som har fått til bursdagen min av mann og jentene, men ikke fått det i posten enda. Gleder meg!

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Det må være Jennifer Mcguire, Kathy Racoosin og Sandy Allnock, liker stilen deres og har lært mye av You Tube-videoene deres. (Har fått kommentarer fra Kathy på instagram om mine kort og det føltes helt fantastisk hihi).

Hvordan er din scrappeplass?
Er så heldig at med hjelp av mannen min og jentene våres har jeg fått meg mitt eget hobbyrom. Min scrappeplass er til tiders veldig ryddig, men kan også bli ganske kaotisk, eller kreativ kaos.  I det siste må jeg bare ha det ryddig rundt meg for å kunne lage noe, alt har sin plass og bruker mye tid på organisering. Har veldig mye rundt meg, og alltid sparer på noe som kan brukes til noe annet. Ikke alltid jeg lykkes der men hvem vet kanskje en dag trenger jeg det 🙂

Hvor kan vi finne deg?
Bloggen min Gracielas life
Facebook siden min Gracielas life
Pinterest Gracielas life
You Tube Gracielas life
Instagram Gracielas life
Twitter Gracielas life

Foto: Graciela
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More