Scrappeintervjuet: Gry Anita fra Norge

Gry Anita startet med scrapping allerede i 2005. Det hele startet med et bryllupsalbum og to år senere var Gry Anita på treff og ble hekta på papirhobbyen. I dag holder hun på med Mixed Media, kort og tags og mange vil nok kjenne igjen Gry Anitas nydelige kort som ble valgt som “Månedens prosjekt” her i TPC i mars. Vi er glade for å kunne presentere Gry Anita for dere denne lørdagen. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Gry Anita Smith Murud og er 44 år. Jeg er gift og bor i Stokke. Vi bor i landlige omgivelser tett på skogen med flotte turområder rundt oss. Jeg har vært veldig aktiv i scrappemiljøet i en del av  de årene jeg har holdt på med denne hobbyen. Var så heldig at jeg kunne reise rundt å holde mye kurs å drive på med det jeg brant for mest. Møtte masse herlige mennesker på kurs og treff .Så ble jeg jeg ble veldig hekta på å støpe betong. En interesse mannen min og jeg delte. Vi dro rundt på markeder og solgte alt vi laget. Da ble det ikke så mye tid igjen til scrapping. Vi deler mange av de samme interessene og en av dem er fisking. I fjor fikk vi oss fiskekajakker noe som var veldig morro og de ble brukt hver ledige helg. Har hele tiden holdt på litt med scrapping, men tatt det mere opp igjen de to siste årene.
 
Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Scrapping har jeg holdt på med siden 2005. Jeg fikk et album av min søster til bryllupet som hun hadde laget med bilder. Jeg bestemte meg da for å lage noe med bildene fra bryllupet. Den første scrappebutikken jeg gikk inn i var Gode Minner i Tønsberg . Det tok nok et år eller to før jeg var med på treff og virkelig ble hekta.
 
Hva slags papirhobby holder du på med?
Nå i dag går det mest i kort, tags og mixed media.
 
Holder du på med papirhobbyen ofte?
Det blir litt hele året, men mest høst- og vinterstid.
 
Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Tror stilen har forandret seg mye fra begynnelsen.Da var det nok mere enkle ting man laget i starten.
Tror nok også stilen har forandret  seg etter alt utstyret og produktene man har fått etter hvert som har gjort ting lettere. Har vært mest glad i å lage egen bakgrunner med stempler, stenciler, distressink, maling og spray. Er veldig glad i å bruke metall eller blomster i lag på lag. Jeg er vel en mix av litt forskjellig,men det kommer også an på hva jeg lager. Men det får nesten noen andre uttale seg om.
Lerret 60 x 30 cm var et av de første prosjektene jeg lagde etter jeg ikke hadde scrappetpå lenge og inspirasjonen kom tilbake for å lage noe i mixed media.
Kort i svart`og hvitt .Her har jeg brukt et bilde av et av tantebarna mine. Synes kontrastene med å farge metallet sort og hvit ble veldig stilig.
Blomsterkort – liker veldig godt å lage noe med blomster. Er fornøyd med lagene og alle små detaljene på kortet.
Damen i grønt. Er veldig glad i fargene på kortet. Så var det veldig gøy å lage noe igjen med bare messing tannhjul og metall.
Gavelapper. Koser meg  før jul med å lage gavelapper og dekorere pakkene litt ekstra. Her er noen av gavelappene som ble brukt på julegavene i fjor.
 
Hva inspirerer deg?
Metal, dies, stempler, stenciler , bilder, farger, interiør og scrappevenninner.
 
Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Distressink, dies , heavy gel, metal og sugerør.
 
Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Har vel det meste jeg trenger. Men er alltid på leting etter litt spesielle metal ting som skiller seg ut .
 
Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Det er nok masse nye teknikker innenfor mixed media man  kunne tenke seg å prøve ut.
 
Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Det hadde vært gøy å møte Tim Holtz som har har vært en stor inspirasjonskilde. Har vært hekta på
produktene hans i store deler av den tiden jeg har scrappet og alle teknikkene.
 
Hvordan er din scrappeplass?
Har et stort lyst scrapperom på 20 kvadrat med god plass. Noe som er veldig hyggelig når vi er flere som sitter sammen. Blir det for rotete er det bare å lukke døren – noe som skjer ofte.
Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)

I dag finner du meg på facebook og instagram under navnet gryanitasmith
Deler en del av det jeg lager på Facebook-gruppen Scrappefryd.

 

Foto: Gry Anita
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »