Scrappeintervjuet: Gro fra Norge

Gro fra Norge er ikke sikker på når hun begynte med scrapping siden hun alltid har likt å gjøre noe ekstra ut av fotoalbumene. Men hun var allerede godt i gang da hun var på homeparty i 2003 og hørte ordet “scrapbooking” for første gang. Gros interesse for papirhobby ble utvidet til å omfatte kortlaging i 2010. Gro har evnen til å lage varierte papirprosjekter, både fordi hun lager layouts, kort, esker og gaveposer, men også fordi hun klarer å variere prosjektene med hensyn til stil og design. Vi er glade for å kunne presentere Gro for dere i dag.

Gro

Hva er ditt navn?
Gro Johannessen

Hvor bor du?
Skoppum, et lite koselig sted utenfor Horten.

SE OGSÅ: SCRAPPEINTERVJUET: CESILIE FRA NORGE

Har du blogg?
Ja jeg har blogg, http://bertaskrok.blogspot.no/

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager nok mest kort, esker og gaveposer. Lager litt 3D- prosjekter innimellom, det blir også en LO en gang i blant.

Når begynte du med papirhobby?
Det er vanskelig å si, da jeg bestandig har likt å klippe, lime og tegne i fotoalbumene mine. Ble invitert med på et homeparty hos Siw Levorsen i august 2003, og da fikk hobbyen et navn. Hadde akkurat fått en bitteliten baby så det ble mye fotoalbum til henne i den tiden mens jeg ventet på at hun skulle komme hjem fra sykehuset.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Ville lage et fotoalbum til min lille jente slik at jeg kunne bearbeide og minnes tøffe og gode dager på sykehuset. Kortlaging begynte jeg med i 2010 da jeg skulle i en konfirmasjon til gutt og jeg ikke fant noen fine nok kort i butikken. Fant ut at jeg hadde det meste av utstyret jeg trengte til å lage det selv og slik ble det. Lite viste jeg da om hvilken jungel av stempel og dies som ventet meg.

Litt om prosjekter jeg har valgt å presentere
Her har jeg brukt mye av det jeg liker: metall, håndsøm og ark med trestruktur. Jeg liker å gjøre guttekort, hvor jeg kan utfordre meg selv litt.

Gro1
Som DT- medlem for Gode Minner får jeg noen ganger ”vanskelige” oppgaver og dette var så absolutt en av de. Vi fikk en metallkoffert som vi skulle dekorere, denne satt langt inne men plutselig så kom den. Her har jeg gjort det jeg liker aller best. Blande det søte med blonder og blomster med det røffe som trestruktur og metall.

thepaper
Som mange papirglade venner samler det seg opp en del ark i hyllene over tid. Her fant jeg noen ark som hadde hatt sin plass i mine hyller i 10 år. Endelig fikk jeg brukt de opp, esken er laget av et helt 12”x 12” ark og kan romme en fin gave. Elsker slike esker, små og store. Datteren i huset får gjerne med seg en slik i bursdager og dere vil stadig finne nye esker i bloggen min.

Gro3
Et av mine nyeste prosjekter, en gavepose dekorert til påske. Her har jeg ikke brukt blomster i det hele tatt på denne siden, men allikevel synes jeg den ble ganske så søt.

Gro4

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Ikke så ofte som jeg har lyst, men har jeg lyst har jeg lov. Sitter nok litt til og fra hver uke, alt etter som hva jeg har av bestillinger og hva jeg har behov for. Lager jeg LO kan jeg sitte selv om det ikke er behov men merker at det noen ganger er vanskelig å lage opp kort for lager. Heldigvis er jeg med i DT- teamet til Gode Minner så de sparker meg i gang innimellom.

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg har heldigvis mitt eget rom hvor jeg kan lukke døra, der inne er det stadig kaos så jeg tar sjelden med besøk dit. Liker at ting henger fremme så jeg har mye på veggene rett fremfor meg. Akkurat nå har jeg vel plass til å lage et kort fremfor meg så jeg må nok rydde. Datteren min har plassen sin ved siden av og der er det veldig ryddig.

Skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Her har jeg ikke lyst til å nevne navn, det er så utrolig mange. Jeg inspireres av de jeg er på treff sammen med, enten de er erfarne eller helt nye. Og de jeg har som kursdeltagere på kursene mine. Jeg inspireres etter en bloggrunde, et dykk i bladet Ett Trykk og på Instagram. Elsker å se gleden og stoltheten til nyfrelste papirvenner når de har laget noe de er skikkelig stolte av.
Når vennene til datteren min lager ting på rommet og jeg kan gå inn der etterpå å få ideer, hobbyen vår er fantastisk med inspirasjon overalt.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jeg takker for at dere har funnet frem til meg, det satte jeg utrolig pris på. Ellers håper jeg dere som ennå ikke har vært på treff og truffet likesinnede papirglade venner tar steget og tør det i år. Jeg er med i komiteen som lager Tønsbergtreffet og har dere lyst til å la det være deres første treff skal jeg med glede ta vare på dere den helgen.


Posted

Translate »