NORDSTJERNEN: GUNN-EIRILL FRA NORGE

0 1,449

Jeg må innrømme at jeg er litt glad for at Gunn-Eirill synes det kan bli kjedelig å lage bare kort og layouts i en bestemt stil. Ikke fordi hun ikke behersker det, men fordi hennes flotte altered og 3D-kreasjoner kanskje ikke hadde sett dagens lys ellers. Gunn-Eirills papirprosjekter er fascinerende, nyskapende og rett og slett noe uten om det vanlige. For det er ikke mange som tar sjansen på å lage så intrikate 3D-prosjekter som det hun klarer å trylle fram.  Vi er glade for å kunne presentere Gunn-Eirill i The Paper Crafting i dag. 

Hva er ditt navn?
Gunn-Eirill Gjelseth-Rauan, men bruker kun Gunn-Eirill i papirverden.

Hvor bor du?
Jeg bor i Larvik med mann og barn, i et deilig stort hus med utsikt til vannet.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Jeg har blogg som heter Gunn-Eirills Paper Magic
Dere finner meg også på Pinterest, Youtube, Facebook og Instagram under Gunn-Eirill

 Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager i grunn det meste med papir. Det går litt i bolker hva jeg lager, men jeg trives mest med og lage 3D, alterere ting og tang og bruke blomster i prosjektene mine. Jeg synes det blir kjedelig og lage bare kort eller bare LO i en bestemt stil, så derfor har jeg stor variasjon i prosjektene mine.

Når begynte du med papirhobby?
I 2007 gikk jeg på mitt første kurs og ble super hekta. Helt siden jeg var liten så har jeg hatt fri tilgang til hobby saker og jeg tror dette har gjort til at jeg har fått utviklet kreativiteten min. Jeg sydde klær til meg selv fra jeg var 6-7 år med mer eller mindre hell sett fra mine foreldres øyne. Jeg har vært innom mange typer hobby men det er papir og søm som ligger mitt hjerte nærmest. I 2013 tok papirhobbyen helt av og siden det har jeg vært helt oppslukt i papir.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Det var vel en tilfeldighet egentlig. Eldste datteren min som var 11 år den gang ville på et scrappekurs og jeg måtte være med fordi hun var for ung. Hun synes det var greit nok, men jeg synes det var helt fantastisk gøy. Og kunne uttrykke seg med papir var noe jeg likte veldig i tillegg til håndtverket som ligger bak. Teknikkene og mulighetene fascinerte meg veldig.

 Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?

1

Jeg har laget et album til niesen vår sitt bryllup. Dette prosjektet er søtt og litt Shabby Chic i stilen sin. For å få et mini album pent og funksjonelt må man være nøyaktig med mål og hvordan man setter det sammen. Ofte er det lurt å gå på kurs og lære en del teknikker. Du kan lese mer om prosjektet her: Romantic mini album/DT Wild Orchid Crafts

2

Dette prosjektet er litt annerledes enn hva jeg vanligvis lager. Her har jeg prøvd meg frem med mister, sprayer og neglelakk. Jeg synes det er så gøy og prøve nye ting og utvikle seg som kunstner. Du kan lese mer om prosjektet her: Celebrate spring/DT Wild Orchid Crafts

3

Dette er et tårn i tre som jeg har alterert. Når jeg er reiser i utlandet, så er jeg bestandig på jakt etter scrapp/hobby butikker. Jeg fant dette i Bulgaria i våres i en kjempe liten scrappebutikk. Du kan lese mer om prosjektet her: Altered tower/DT Wild Orchid Crafts

4

Denne karusellen er for «No use and no reason» Disse prosjektene ligger gjerne en stund oppe i hode mitt og godgjør seg før jeg starter på oppgaven. Da har jeg en grov plan, men dette forandrer seg som regel underveis og jeg ender opp med noe helt annet enn jeg hadde tenkt og sett for meg. Du kan lese mer om prosjektet her: Meet Miss Merry – Merry-go-round/Dt Wild Orchid Crafts

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg scrapper hver dag. For meg er det mer enn en hobby, samtidig som jeg nyter og være kreativ og ha en time out fra hverdagen. Inspirasjonen med å jobbe med papir, mister, blomster, farger og mønster gir meg utrolig masse energi i en ellers hektisk hverdag. Så papirhobby og hverdagen flettes inn i hverandre. Min datter på 7 år synes det er veldig gøy og scrappe så det går litt tid til å vise og lære henne teknikker. Jeg får ofte spørsmål på Facebook angående scrapping, maler, teknikker og så videre og da prøver jeg så godt jeg kan og svare på dette.

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg har et eget rom på ca 20m2, men jeg bruker ikke det så mye. Det er mye hyggeligere og sitte på spisebordet i en av stuene og jobbe og være med i det som skjer i huset. Scrapperommet mitt er egentlig ganske rotete og kaotisk, men jeg har full kontroll på hvor ting er. Det er noe som heter: Det er bedre og ha system i rotet enn rot i systemet. Egentlig så har jeg scrappesaker i hele huset, noe mannen min ikke er veldig imponert over bestandig.

5

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Anne Elisabeth Rostad og Kirsten Hyde er to fantastiske kunstnere og mennesker. Disse to inspirerer meg, ikke bare pga det de lager, men også som medmennesker. De støtter opp uansett. Ellers så blir jeg inspirert av utrolig mye i naturen, tv, blader, når jeg er håndball trener, er på treff, surfer på nett, bruktbutikker, loppemarked, holder kurs osv. En annen ting jeg blir inspirert av er de gode vennene jeg har i scrappemiljøet i Norge.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jeg synes det er flott å være på treff og møte nye og gamle venner og få inspirasjon og være sosial. For tiden er jeg Designer hos Wild Orchid Crafts i England og Scrappehjertet i Stavern. Jeg reiser noe rundt i landet og holder kurs. Dette er noe av det beste jeg vet og det er ofte her jeg lærer mest som scrapper. Graphic 45 og  Kaisercraft er to av ark produsentene som jeg liker best og jobbe med.

Foto: Gunn-Eirill Gjelseth-Rauan
Publisert med tillatelse

 

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More