NORDSTJERNEN: HEIDI FRA DANMARK

0 914

Heidi startet med å lage kort i 2013 og det er fremdeles kortlaging som ligger hennes hjerte nærmest. Heidi lager med kort til begivenheter og høytider og hun selger også en del av kortene hun lager. Når det gjelder inspirasjon henter Heidi gjerne inspirasjon fra sine danske medscrappere. Vi er glade for å kunne presentere Heidi i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg hedder Heidi Kjærbye, er 54 år, gift på 30. år med Michael og mor til Natasha. Med til familien hører også Molly, vores 12-årige Australske terrier. Jeg er lærer i dansk, engelsk og tysk samt læsevejleder på mellemtrinet.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg begyndte på at lave kort i 2013, men det kreative gen har jeg altid haft. Jeg har altid elsket at tegne, male, klippe/klistre og lege med min skrift, men da jeg ramte teenageårene var det elitegymnastikken og musikken i form af at spille fløjte i det lokale spejdertambourkorps, der fyldte min hverdag. Da jeg senere i gymnasieårene fik pennevenner, var det ikke kun indholdet og skriften, der betød noget for mig, når jeg skrev til mine pennevenner. Jeg gjorde meget ud af at dekorere mine breve med klistermærker, og da computeren kom til i 90’erne, clip art. Desuden fik jeg i løbet af 90’erne også købt en del stempler, som jeg brugte til at dekorere mine breve med.

Efter en tur til England i 2013, hvor jeg endnu engang slæbte en hel del kreablade med hjem (elsker dem), hvori der var stempler og dies, tænkte jeg, at der måske også skulle komme noget ud af at have brugt alle de penge på disse blade. Dies’ne kunne jeg ikke bruge, da jeg kun havde en ganske almindelig skæremaskine, men stemplerne kunne jeg da bruge. Det resulterede i 47 håndlavede julekort samme år, lavet ved hjælp af skæremaskinen, kniv, stempler og almindeligt skolekarton, og fedt og ansporende var det helt sikkert at få positive tilbagemeldinger fra modtagerne. I november havde jeg fundet ud af, at der var noget, der hed Scrap-a-Mania, messen, der dengang blev holdt i Roskilde, og efter det første besøg var jeg hooked. Næste gang i foråret 2014 var jeg med som siddende scrapper, og har været det lige siden. Det har givet mig mange dejlige venner siden, som jeg mødes med både til SAM og andre messer samt ved andre arrangementer. Jeg har også selv sat gang i en gruppe på Facebook, hvor vi mødes en del gange om året i et fælleshus, hvor jeg bor. 

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg laver mest kort, især CAS kort. Jeg laver mest kort til begivenheder og højtider, og har også solgt nogle af mine kort. Jeg elsker især julen, og laver stadig mine egne julekort, men de sidste to julesæsoner har jeg især lavet juletags (til og fra-kort), som jeg har solgt til kolleger og venner, og heldigvis værdsætter de håndlavede kort, og betaler gerne lidt ekstra end dem man kan købe i butikkerne. Jeg holder mig som regel til kort, og har ikke brugt meget tid på layout, men i 2016 lavede jeg et album til min datters konfirmation over hendes første 14 år, og er nu i gang med et album om Skotland, som er det sted i verden, hvor jeg føler mig aller mest hjemme. Da jeg begyndte at scrappe investerede jeg i en big shot, men den er i dag skiftet ud med en  Fold Away. Den og min SureCut skæremaskine, Silhouette, min runddel til værktøjer, der står på mit bord og ikke mindst min stamp platform fra Tonic Studios vil jeg ikke undvære for noget. Det næste store værktøj jeg gerne vil have fingrene i, er Big Shot Express’en. Den er godt nok stor, men jeg har længe gerne ville have big shotten til A4 og hvorfor så ikke kombinere med det elektriske.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
På grund af mit arbejde som lærer og bestyrelsesarbejde i den boligforening jeg bor i, er det ikke hver dag, jeg får sat mig til mit kreahjørne. Desværre er det mest i weekenden og når jeg mødes med nogen af mine dejlige og søde scrappevenner. Jeg elsker at blive inspireret af andres arbejde, især gennem gruppen Scrapsisters på Facebook finder jeg god inspiration, men også gennem andre grupper på Facebook. Jeg deltog i en international gruppe på en tidspunkt, hvor vi udvekslede kort, hvilket var både lærerigt og sjovt, og så fik jeg desuden flere nye scrappevenner, hvoraf jeg har mødt to, en i Tyskland og en i Skotland samt jævnligt skriver med en fra Canada. Fantastisk, at ens hobby kan skabe kontakt til folk rundt om i verden, og nettet har jo heldigvis gjort, at man ikke længere er så langt fra hinanden.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
De projekter jeg er mest stolt af at have lavet, er faktisk nogle af de første julekort, jeg lavede som det første uden en big shot mv ved hånden, indbydelsen til min datters konfirmation, som er et pop up kort, et fødseldagskort, hvor jeg har brugt quiltideen for første gang, et “velkommen til verden”-kort jeg lavede til en kollega og så et konfirmationskort, jeg lavede til en venindes søn. Især indbydelsen til min datters konfirmation brugte jeg mange timer på sammen med menukort, takkekort og album, men indbydelsen var en helt ny teknik for mig. Julekortet, fordi det er et af mine første, uden alle mulige hjælpemidler, og de tre andre er bare lidt anderledes for mig. 

Hva inspirerer deg?
Udover inspiration fra grupper på nettet så lader jeg mig også inspirere af nogle af de designere vi har her i Skandinavien, især fra Danmark. Jeg elsker fx Lene Bjerres fine og skønne stempler og dies, og var så heldig at opleve hende til Egedal Scrap i marts måned i år. Sidste år var jeg til International Scrapbooking Dag hos Anette, som ejer Happymade.dk. Hun har nu sin egen serie Simple & Basic, og jeg elsker at se, hvad hun laver, og lader mig tit inspirere af hende. Også Camilla, der har Three Scoops, lader jeg mig inspirere af. Hun laver de sødeste stempler, og laver nogle virkeligt fine kort, som vi andre kan bruge som inspiration til vores egne kort. Desuden følger jeg Gummiapan, som laver de sødeste stempler/dies, som jeg har købt en del af, og så er det dejligt at kunne finde inspiration på deres blog.


Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Ude i den store verden kan jeg godt lide at følge Tim Holtz, Lesley Oman (Heffy Doodle), Heidi Swapp, Stephanie Barnard og teamet bag Tonic Studios på Youtube. Jeg kunne godt tænke mig at møde både Tim Holtz, Lesley Oman og Heidi Swapp. De er inspirerende på hver sin måde, og har betydning for scrapverden indenfor hver sine områder.  Jeg elsker Heffy Doodles nuttede stempler, men dem kan jeg jo sagtens finde ud af at bruge. Jeg kunne til gengæld godt forestille mig, at jeg kunne lære noget nyt af Tim Holtz bl.a om mixed media og af Heidi Swapp, som jeg godt kunne tænke mig at lære noget mere om memory keeping af – nye måder og vinkler. 

Hvordan er din scrappeplass?
Nu kommer sommeren jo snart, og det glæder jeg mig til – det sidste halve år har været travlt med messer og andre scraphyggedage, og jeg har elsket det. Desværre bor jeg i lejlighed, og har kun et scraphjørne til at boltre mig i med min egen scraphygge, så når det fx er så varmt, som det var sidste sommer, så får jeg ikke scrappet ret meget – det er simpelthen for varmt, og jeg har ikke en altan, så jeg kan ikke bare slæbe mine ting ned og sætte mig med udenfor. Ville ønske, at jeg havde et hus med udestue, hvor jeg kunne sidde og scrappe, når det blev forår, sommer og efterår. 

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Det var lidt om mig – hvis I vil se mere til mine kort, så kan jeg findes på Instagram (nessie64.nessies.dk). Jeg har også en blog, men den er stadig på opbygningsstadiet, jeg glemmer simpelthen at bruge den, det burde jeg nok tage mig noget mere tid til.

Foto: Heidi
Publisert med tillatelse
 
 
 
close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »