NORDSTJERNEN: HEIDI FRA NORGE

0 1,658

Heidi fra Norge har alltid interessert seg for kreative ting og startet tidlig med å lage julekort. I dag lager Heidi for det meste kort og esker. Hun er også glad i å prøve ut nye bretteteknikker og lager gjerne kort som er litt humoristiske. Vi er glade for å presentere Heidi og hennes flotte kort i The Paper Crafting denne januar-lørdagen. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Heidi, 38 år og bor på Jevnaker (Hadeland) med mann, to barn på 9 og 11 år, samt to katter. Jeg jobber til daglig som bioingeniør og verneombud på sykehus.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg har egentlig alltid interessert meg for litt kreative ting. Helt fra jeg var liten har jeg laget julekort til venner og kjente, det beste jeg visste var juleverksted med mamma og broren min før jul. Da jeg flyttet hjemmefra fortsatte jeg med å lage julekort, men på et helt annet nivå enn nå. Tenk deg: rød kartong, glitterpenn og gullstjerner… Haha, ting har forandret seg litt!

Med papirhobbyen som vi driver med nå, begynte jeg med i 2010, etter å ha kommet over forumet scrapping.no og jeg leste og leste til øynene ble større og større. Dette var jo en helt fantastisk verden! Det var jo dette jeg hadde lyst til å drive med! Og det var ikke måte på hvor mye man kunne spørre om, det var alltid noen som var tålmodig nok til å svare.

Det begynte med at jeg ble med en venninne på stempeltreff i en nedlagt butikk i Oslo og da ble jeg helt frelst. Men det var ikke før på høsten at det virkelig startet, etter flytting til Hadeland var jeg med på mitt første scrappetreff i Hønefoss (Hønetreffet). Jeg troppet opp med en liten oppbevaringssak med stjerner, glitter og litt dilldall og en halv bærepose med skjærebrett, et par stempler og noen ark. Og der satt folk med svære flyttelass med utstyr, jeg holdt på å trille av stolen der jeg satt. Men for en gjeng, det var jo så hyggelig! Etter hvert har det blitt mer og mer utstyr på meg også, og nå er vel jeg også en av de som har med store lass med utstyr på scrappetreff…

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Det begynte som en idé med å pynte opp i babyalbumet da jeg gikk gravid med eldstefrøkna. Men det ble liksom aldri helt som jeg ville. Så noen få år senere oppdaget jeg scrapping og hele denne fantastiske verdenen med papir, stempler, farger og stæsj. Og de babyalbumene jeg en gang hadde planer om å fylle med pynt; ja, de ligger fortsatt pent i esken sin…

Hva slags papirhobby holder du på med?
Det går stort sett i kort. Litt esker og andre brettekreasjoner innimellom.

Hvor ofte holder du på med papirhobbyen?
I og med at jeg jobber turnus har jeg noen formiddager og hverdager fri. Det er da jeg er mest kreativ. Så noen ganger blir det flere ganger i uka, andre ganger kan det gå en uke uten at jeg går innom hobbyrommet engang. Jobben krever til tider ganske mye, og familien krever jo også sitt. Det er en hektisk hverdag med barn som skal hit og dit, og logistikken kan være vanskelig å få opp, men det er jo slik det er å ha barn. For meg så er det viktig at dette er en hobby, og det skal være lystbetont.

Siden jeg er med på ulike designteam har jeg noen prosjekter jeg lage med jevne mellomrom, så det går aldri mange dagene uten at det kribler litt i fingrene.

 Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jeg synes det er litt vanskelig å beskrive min stil, for den endrer seg litt hele tiden. Da jeg begynte, var det mye vintage med lag på lag, rufsede svertede kanter og delebilder. Nå er det mer fargelagte motiv og enklere stil. Har fått øynene opp for en litt mer amerikansk stil, denne er mye enklere, renere på en måte. Ikke så mye mønsterark, men bakgrunner og scener man setter sammen. Men jeg går stadig tilbake til lag på lag og rufsede kanter. Det kommer jo helt an på hva jeg skal lage.

Helt frem til et par år siden tenkte jeg at fargelegging var noe jeg ikke hadde planer om å begynne med, det tar jo mye lenger tid å lage kort når man i tillegg skal fargelegge et motiv. Men så hadde jeg lyst til å utvide horisonten litt, og gjøre litt nytt. Da bestemte jeg meg for å utforske dette mer. Hadde fargelagt litt hele tiden, men ikke på det nivået jeg er nå. Mye øving gir resultater og nå synes jeg det er gøy å fargelegge. Og det er jo så mange flotte motiv der ute!

Jeg digger kort med litt humor. Enten et litt morsomt motiv eller tekst. Mine kort består som regel av et motiv med noe tekst til på forsiden og tekst og skrivefelt på innsiden. Bruk av mønsterark avhenger av typen kort jeg lager, men jeg har som regel cirka samme oppsett på innsidene som på forsiden.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor er disse prosjektene dine favoritter?

Dette kortet er amerikansk-inspirert. Jeg digger de klare fargene sammen med bruk av Copics på motivet og egenlaget bakgrunn.
Et konfirmasjonskort laget på bestilling. Jeg lager en del kort på bestilling; til kolleger, venner og bekjente, til bryllup, konfirmasjoner, dåp og bursdager. Da er det hyggelig å gjøre kortet så personlig som mulig, synes jeg.
Et julekort laget med vindu i front og shakervindu inni. Her er nolines-fargelegging og flere elementer satt sammen.
Et rødt julekort med bilde funnet på Pinterest. Her ville jeg ha lag på lag og skikkelig vinterfølelse med snømaling her og der.
Enda et julekort. Synes blått er veldig fint til julekort og jeg ble veldig fornøyd med dette. Rammen er stanset ut flere ganger (syv, for å være nøyaktig) og motivet er satt på limputer, noe som er veldig typisk for meg.
Dette kortet var morsomt å lage! Digger monstre og klare farger. Å lage kort med få detaljer synes jeg er vanskelig, men her fikk jeg til det jeg hadde planer om.

 Hva inspirerer deg? 
Det kan være mye: farger, former, bilder, stempler og teknikker. Jeg får mye inspirasjon på Instagram og Facebook i ulike grupper. På Instagram følger jeg en del utenlandske produsenter og personer som er utrolig flinke, og det hender at det nesten renner over av inspirasjon hos meg etter å ha sett produkter brukt på ulike måter.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg er dårlig på å huske navn, så ingen nevnt, ingen glemt. Men i begge designteamene jeg er med i (Copic Marker Norge og Hobbykunst Norge), er det flinke folk. Jeg får mange idéer og inspirasjon av disse. Det er så fint at vi kan inspirere hverandre.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Hvis det må være noe nytt nå, må det kanskje bli litt mixed media. Jeg er ikke så glad i klin og klæsj og har heller ikke prøvd dette så mye. Men det er mye fint og man kan lage flotte bakgrunner som man kan bruke på flere måter. Ellers så øver jeg jevnlig på fargelegging. Man kan alltid bli flinkere og da er det bare en ting som gjelder.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Skjærebrett, stempler, dies, mønsterark (og kartong) og tusjer. (Og saks, linjal, stempelputer, Big Shot og mye mer.) 

 Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Nå skal jeg straks få nytt hobbyrom og da blir god belysning og stor benkeplass øverst på ønskelista. Gode oppbevaringsløsninger er også et must for meg, jeg må ha ting ryddig, oversiktlig og lett tilgjengelig.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Å, dette er vanskelig. Både fordi jeg er dårlig på å huske navn, men også fordi det er så mange å velge mellom. Kanskje Jennifer McGuire, hun er et oppkomme av gode idéer og enkle, flotte kort!

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg har til nå hatt en krok i underetasjen, men skal snart flytte til et nytt og større rom. På scrappeplassen er det som regel rotete, jeg er ikke så flink til å rydde underveis, er mer skippertak-menneske. Men jeg vet nøyaktig hvor ting er likevel. Jeg er mest kreativ når ting kan flyte litt rundt, men ikke for mye. Da må det ryddes skikkelig. Med oversiktlig plass, tar det gjerne ikke så lang tid, det må bare gjøres.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Blogg: Heidis papirhobby
Instagram: heidimjohansson (foreløpig; tenker å skaffe en ren hobbyprofil. Har bare ikke kommet så langt)
Facebook: Heidis papirhobby

Foto: Heidi
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More