Scrappeintervjuet: Ingunn fra Norge

Ingunn fra Norge har alltid laget egne bursdagskort til venner og familie, men det var da hun fikk Big Shot i 2012 det virkelig tok av. Ingunn bruker kortlagingen som en måte å sortere følelser og bearbeide inntrykk på. Det er særlig bakgrunnene på Ingunns kort som blir symboltunge. 

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg heter Ingunn, født i 1971, opprinnelig fra en liten bygd på Sørlandet, nå bosatt midt i gamlebyen i Oslo sammen med min mann. Jeg har alltid drevet med kort, og det første bildet vi har fra det er når jeg broderer kort til farmor som 4 åring.

Jeg har alltid laget egne bursdagskort til familie og venner. Da jeg fikk meg Big Shot, og begynte å levere kort som gevinster til misjonsbasar, tok det av for alvor rundt 2012. Jeg startet bloggen min i mars 2016 for å kunne delta på utfordringsblogger, det er enda en hobby innenfor hobbyen. Jeg er av den litt introverte typen så å lage kort er min måte å sortere følelser og bearbeide inntrykk på. Særlig bakgrunner får gjennomgå og er ofte ganske symboltunge før de er ferdige. Hehe de færreste vet at de sitter der med en bit av sjela mi når de får et kort. Jeg er også veldig glad i bloggen som format. Der kan jeg småprate med meg selv og komme med noen sarkastiske drypp (helst på egne vegne) samtidig som jeg kan få utløp for min begeistring over denne fantastiske papirverdenen!

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager først og fremst kort men også noen sjokoladeesker og pyntede poser i ny og ne.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg pusler stort sett med kortene mine hver dag, og hvis jeg ikke får gjort det en dag så tenker jeg i alle fall på hva jeg skal lage når anledningen byr seg.

Scrappeplassen min er spisebordet og omegn i stua.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Min stil er nok litt som smågodt… Plukk og miks. Jeg plukker elementer fra forskjellige stilarter og sett det sammen til et sammensurium av kort. Min foretrukne pynt eller motiv på kort er definitivt sommerfugler og trær i alle former og farger! Jeg er veldig glad i diecuts men bruker også mere og mere stempler, embossing og maling. For tiden er jeg veldig glad i å lage egne bakgrunner. Jeg har fått stor sans for Mixed Media og CAS. Jeg har fryktelig lyst til å bli god på det etter hvert. Dessuten liker jeg veldig godt å lage kort og esker uten tekst så den som skal bruke det kan velge anledning selv.

Jeg tror ikke det er stilen min som har endret seg, men nytt utstyr har gitt meg flere muligheter til å uttrykke meg bedre. Det første store steget var å få Big Shot. Jeg har en manuell en og kommer til å fortsette med det. Det er sånn en fornøyelse å stå der å sveive å få ut disse herlige diecutsene. Den neste «nesten revolusjonen» var da jeg oppdaget stempelplatform. Jeg skjelver for mye på hendene til å få klare stempeltrykk. Det åpnet en hel verden med både tekster, stempler til bakgrunner osv. Ved hjelp av embossing kan jeg til og med fargelegge enkelte stempler der man ikke trenger skygger eller for mye detaljer.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Det første kortet er et diagonalt easel card som, det var den første enkleste og min mest brukte bretteteknikk. Jeg fant malen her i TPC og jeg har vært mye innom her for å finne inspirasjon!  Kortet ble laget som GDS bidrag til en utfordringsblogg. All pynten er gjenbruk av smykkedeler og skjell jeg plukket på ferie. Jeg liker å bruke ting som ikke er tenkt til kort i det hele tatt. Jeg synes jeg lyktes i å lage et ganske «moderne kort» og fikk inn og utsiden til å se ut som en sammenhengende pynterad når kortet står åpent.

Det andre kortet er mitt mest vellykkete CAS kort. Den fascinerende men vanskelige stilen.

Det tredje bidraget er en toffifee eske med papirer fra Piondesign. Dette er mitt mest vellykkede forsøk på den romantiske stilen. Brede blonder, masse fine diecuts og chipboard fra Snip Art, perler og sløyfe.

Fjerde kort ut er et eksempel på hvordan jeg lager kort til menn. Istedenfor bart og bil bruker jeg mye nøytrale kort som egentlig kan bruke sti hvem som helst. Her har jeg brukt en Gel bakgrunn og sommerfugler fra Thats Crafty. Jeg tenker mest på at det ikke skal være blonder og dill. Sommerfugler, trær og blader er typiske motiv på mine mannekort.

Så kommer vi til det kortet jeg selv synes er mitt aller beste prosjekt til nå. Det tok meg nesten en uke å lage bakgrunnen. Alt handler om det nydelige vinternakne treet fra Rubberdance! Det er selve symbolet på trassig livsvilje gjennom storm og stille gjennom motgang og medgang. Det bærer i seg kraften til å skyte nye skudd og blomstre nok en gang når våren kommer. Jeg gjorde mange feil og måtte stadig inn å justere farger, gesso, div medier før jeg ble ferdig. Det er det eneste kortet jeg ikke klarer å gi bort, og begynnelsen på tanken om å gå over på lerret.

Det siste er en ganske ny tag med Rubber Dance stempler og nok et langtids prosjekt. Jeg beundrer de som lager bakgrunner og alt mulig fort! Men det er ikke meg. Jeg må bruke den tiden det tar å fordøye tanker og følelser. Tagen kan best forklares med et sitat fra min favoritt Sci Fi karakter Delenn i Babylon 5: We are star stuff, the universe made manifest, trying to figure it self out.

De to siste kortene er nok en pekepinn på hvilken retning jeg beveger meg i.

Hva inspirerer deg?
Jeg blir inspirert av alt! Mat, Sci Fi, farger, folk, Teksturer, utfordringsblogger, og ikke minst de andre på Design Teamet til Nordsalten Hobbyklubb som jeg er så heldig å ha fått bli med på fra i høst.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
De to skandinaviske papirkunstnerene som har inspirert meg mest er Graciela Noemi Cedres fra Gracielaslife som lager fantastiske CAS kort og Melina Dahl fra Minaskreativa som lager de nydeligste Mixed media prosjekter. Jeg har vært i kontakt med begge to for å spørre om tips og råd og for å spørre om å bruke deres arbeid som inspirasjon. Det er jo litt nifst å kontakte dem siden de er så profilerte og siden jeg er så stor fan, men begge er så utrolig hyggelige og imøtekommende. Jeg blir glad av sånne rause mennesker som deler av sin kunnskap og oppmuntrer andre på sin vei!

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jeg har lyst til å lære mere om både CAS og Mixed media. Det aner meg langt bak i hodet et sted at jeg også er i ferd med å nærme meg Mixed Media på lerret… Vi får se.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Big Shot, stempelplatform, pinsett, stål linjal og tapetkniv.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Hmmm. Hadde aldri trodd jeg skulle si det, men jeg tror jeg har nok nå av det meste av utstyr! Så godt papir til Mixed Media og akvarell papir som tåler masse vann og mere maling.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
France Paillon og Sue Kemnitz. De treffer noe i meg som gjør at jeg tenker på dem som den blå og den orange dama. Hadde vært morsomt å sitte å høre dem snakke med hverandre en times tid.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Bloggen min: Ingunn sine kort
Instagram: ingunnsinekort

Foto: Ingunn
Publisert med tillatelse

 


Posted

Translate »