NORDSTJERNEN – JANUAR

0 1,619

Navarana fra Odense har holdt på med papirhobby siden hun var tenåring. Hun kan helt ikke huske hvorfor hun begynte med papirhobby, men en ting er hun sikker på – hun kommer aldri til å slutte. Navarana lager mest kort, men innimellom blir det også noen esker og bilder. 

Hvem er du? / Om mig selv
Mit navn er Navarana Hertzum-Hendriksen. Jeg er 35 år, bor i Odense og til dagligt arbejder jeg som folkeskolelærer.

Jeg spiller folkemusik, er fritidsviking, elsker sci-fy og fantasy, både på film og bog og så elsker jeg at være kreativ. Jeg er typen der arvede et kniplebræt og brugte tre uger på at lærer mig selv at kniple, for det skulle jo lige prøves. Jeg er også typen der gør ting meget i perioder. Jeg kan bruge tre måneder på at læse et halvt bibliotek for, så ikke at få læst noget i en periode, fordi der skal sys nyt tøj til næste sæsons vikingemarkeder. Så bruger jeg et par måneder på at spille WOW med kæresten Samler så et eller andet kreaprojekt op, som selvfølgelig lige skal prøves. Køber en gelli press og bliver inspireret til, at lave en hel række billedkort.  For så at starte forfra på det hele, eller i hvert fald noget af det, der skal jo også være plads til nye projekter.

Hvornår og hvorfor begyndte du på din papirhobby? 
Jeg har altid nydt at være kreativ, men det med at lave kort og billeder i papir, begyndte jeg nok på, da jeg var en 13-14 år. Det var dengang jeg kunne klare mig med en saks, en kniv, et skæreunderlag, en limstift og lidt karton samt nogle stumper gavepapir. Jeg kan faktisk ikke huske, hvorfor jeg begyndte, men jeg er aldrig holdt op og gør det nok heller aldrig.

Hvilken slags papirhobby laver du?
Jeg laver primært kort og en gang i mellem æsker og billeder. Jeg kan godt li at formatet er lille, overskueligt og til at se en ende på. Og så kan jeg godt li at kort er en brugsgenstand, som andre folk også kan bruge til noget. Sjovt nok er det yderst sjældent at jeg selv sender kort, men jeg bruger dem ofte som fødselsdags- eller værtindegaver. Så laver jeg en fin æske til at komme en bunke i.

Hvor ofte dyrker du din papirhobby?
Det er lidt forskelligt. Jeg gør oftest ting i perioder. Så en gang i mellem er jeg meget produktiv og andre gange slet ikke. Jeg dyrker nok papiret mest i vinterhalvåret da det meste af sommeren går med folkemusik og vikingeaktiviteter på diverse markeder  

Beskriv din stil for os, Har den ændret sig hen over tiden? (Hvad inspirer dig?)
Min stil ændrer sig hele tiden. Jeg bliver som oftest inspireret af nogle af de materialer eller værktøjer, som jeg har ved hånden og har det så med at arbejde intenst med en nogenlunde afgrænset mængde produkter.  Man kan ligefrem se min kortproduktion som kollektioner. Det er meget nemt at se, hvad der er lavet på samme tidspunkt.

Hvordan beskriver jeg bedst min stil i overordnede vendinger… Det er godt nok svært, men unik håber jeg. Jeg prøver altid på, at tilføje min egen æstetik til det jeg laver. Især de sidste 5-6 år har jeg arbejdet meget med egne tegninger og med selv at farvelægge papiret. Når jeg arbejder med dies, kan jeg også godt li at kigge på, hvordan jeg kan bruge dem på en alternativ måde. Jeg er stor fan af at bruge både selve udskæringen, hel og delvist, samt det som bliver skåret fra.

Vis os 3-5 af dine favoritprojekter.

Hvorfor er disse projekter favoritter?
Jeg har valgt de her kort fordi de alle sammen er mig på papir. De tre første er noget af det sidste jeg har lavet. De to første er udelukkende lavet med papir, som jeg har farvelagt på min gelli press. På det tredje har jeg arbejdet med distress oxide og posterpaint. Det fjerde er en digital tegning jeg har lavet på mobilen printet og farvelagt og den femte er en kombination af en digital tegning og en tegning der er tegnet og farvelagt i hånden og så kopieret, så den kunne bruges flere gange.

Er der noget indenfor din papirhobby, som du har lyst til at lære?
Jeg vil måske hellere sige, at der ikke er noget, som jeg ikke har lyst til, at lære. Hvis jeg falder over noget nyt, som jeg synes er spændende, så kaster jeg mig gerne over det. Jeg venter dog ofte et par år med at investere i nye produkter, så det ikke er så dyrt. Men nye teknikker er det altid sjovt at prøve af.

Kan du nævne fem produkter/værktøjer som du ikke kan leve uden?
Hmm… de fleste er gamle travere, som har været med mig lige siden begyndelsen, men en enkelt er en nyerhvervelse.

  1. Mit A2 skæreunderlag (Det er mit perfekte underlag at kreere på)
  2. Min saks
  3. Min præcisionskniv
  4. Min papirguillotine
  5. Min Gelli Plate

Det her er de ting jeg bruger mest og med dem ville jeg kunne blive ved med at være kreativ selv, hvis jeg ikke havde andet.

Hvad står øverst på din ønskeseddel?
Jeg ville elske at have råd til at købe en lasercutter, så jeg nemt kunne lave mine egne stencils og udskæringer

Hvordan er din kreaarbejdsplads?
Jeg occuperer ¾ af det arbejdsværelse jeg ”deler” med min klreste, så billederne viser kun et udsnit. (Og nej, så ryddeligt ser det generelt ikke ud, men jeg vil nyde det i fulde drag, de to min. der går inden Jeg hår rodded det til igen.) Jeg vil helst have alt inden for armslængde, så jeg kan sidde og være kreativ i midden af min hule. Jo mere jeg bruger en ting, des tættere på mig er det.

Hvor kan man finde mig?
Pinterest: https://www.pinterest.dk/hertzumhendriks/ (alle opslagstavler der hedder noget med ”my” er ting jeg selv har lavet)
Hjemmeside: https://sites.google.com/site/stinnenavarana/ (ældre ting jeg har lavet)
Instagram: https://www.instagram.com/navaranahertzumhendriksen/

 

Foto: Navarana
Publisert med tillatelse

 

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »