NORDSTJERNEN: JESSICA FRÅN SVERIGE

0 2,099

Jessica startet med scrapbooking i 2008 og hun lager blant annet layouts, kort og album. Jessica synes at papirhobby er en sosial hobby og hun er glad i å reise på treff – både i Sverige og i Danmark. Hun finner også mye inspirasjon på treff og på kurs. Nå ønsker Jessica å lære seg mer om Mixed Media. Vi er glade for å kunne presentere Jessica i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jag heter Jessica Berggren och jag är 47 år gammal. Jag bor vid havet i Lomma i Skåne med min make. Våra två barn är vuxna och har startat sina egna familjer. Jag har lyckan av att vara både farmor och mormor. Det är verkligen helt fantastiskt. Till vardags arbetar jag som förskolechef och ansvarar för två förskolor.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag började med scrapbooking 2008 när en av mina medarbetare ordnade en pysselkväll på jobbet. Jag blev fast direkt. Äntligen ett sätt att jobba kreativt och med fotografier som annars bara stannade kvar i datorn. Det är ganska kul att titta tillbaka på de saker som jag gjorde nu. Det har skett en viss utveckling.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag är en ganska bred pysslare. Jag gör LO (Layouter), kort, album av olika slag, altrar boxar med mera. Några år jobbade jag bara med PL (Project Life), men det blev för lite variation så nu har jag mest LO´s i mina album och en och annan PL-sida då och då.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag försöker vara i mitt pysselrum så ofta som möjligt. På helgerna blir det längre stunder. Under veckorna blir det kortare stunder. Ibland pysslar jag inte när jag är där. Att sortera och organisera är också kul. Jag tycker att det är superroligt att åka på träffar. Ibland i Sverige och ibland i Danmark. Både stora och små träffar är kul. Det är ju verkligen en social hobby!

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Ja, vad ska jag säga? Jag har nog en ganska enkel stil. Däremot gillar jag väldigt olika saker. Vissa gånger älskar jag starka färger och mönster. Andra gånger är det härligt att skapa med mjuka romantiska färger och mycket spets och blommor. Stilen ändrar sig lite hela tiden. Om man bläddrar i mina album så kan man säkert se vad jag gillar i olika perioder. Nu har jag t.ex. nästan alltid med lite ostduk på mina alster.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?

LO med Kaisercrafts kollektion ”Rose Avenue”.
Exploding box med Prima Marketings kollektion ”Zella Teal”.
LO med Prima Marketings kollektion ”Lavender”.
Album med Prima Marketings kollektion ”Amber Moon”.
LO med Pebbles kollektion ”Heart of home”.

Hva inspirerer deg? Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jag inspireras mycket av andra pysslare. Att titta på hur andra jobbar med sitt skapande på en träff är såååå intressant. Jag gillar också bloggar, facebookgrupper och Youtube. När det gäller skandinaviska företag som inspirerar mig så är det papperskollektioner från Maja Design. Deras papperskollektioner är fantastiska! De kan jag klappa på länge innan jag börjar skapa med dem. Sedan finns det många som skapar som inspirerar mig. Jag är med i ett designteam (Design in Papers) i Sverige och mina vänner där inspirerar mig dagligen.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jag är ganska öppen för nytt. Jag går gärna på kurser för saker som jag aldrig har gjort förut. Det tycker jag är kul. Just nu skulle jag nog vilja lära mig mer om mixed media. Jag behöver bli lite mer orädd när jag kletar och kladdar.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Skärmaskin, pincett, ATG (Advanced tape glider), ostduk och en bra sax.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Jag villhöver alla Vicki Boutins mixed media produkter. Art crayons, acrylic paints och glaze i alla färger.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Ja just nu är det just Vicki Boutin. Hon verkar så jordnära och enkel. Det skulle säkert vara ljuvligt att sitta ner med henne och skapa. Jag har träffat några olika profiler i branschen när jag varit på CHA i Phoenix och på kurser i Sverige som Cili in Papers/Design in Papers och Skaparlusten har ordnat. Det är alltid spännande. Man blir lite starstruck! Det är intressant att se dem skapa. Man får en bild av hur deras skapandeprocess ser ut. Då lär man sig mycket nytt.

Hvordan er din scrappeplass?
Oh, det är mitt vilorum. Jag har inget jättestort rum, men det är mitt alldeles egna och jag får plats med allt jag behöver. Blir det för mycket, ja då är det dags att rensa ut! Jag sitter gärna där med ett stort glas dricka (med is) och lyssnar på en ljudbok när jag skapar.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jag bloggar i en egen blogg lite då och då. Den finns på Devote och den heter Scrapglädje. Sedan bloggar jag på fredagar på Design in Papers. Välkomna att besöka mig där!

Foto: Jessica
Publisert med tillatelse

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »