NORDSTJERNEN: JILL JEANETTE FRA NORGE

0 983

Jill Jeanette fra Norge har nettopp startet med papirhobby. Det skulle man ikke tro når man ser hennes vakre kort og album. Ved siden av papirhobby er hunder Jill Jeanettes store lidenskap og ikke sjelden ser vi spor av det på hennes papirprosjekter. Vi er glade for å kunne presentere Jill Jeanette og hennes vakre papirprosjekter i The Paper Crafting denne juni-lørdagen. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Jill Jeanette Johansen og er 50 år. Jeg er gift og bor i Drammen. Selv om vi bor i byen har vi bare 5 minutter å gå til marka, så det er et stille og rolig område. Jeg har to barn, og et sjarmtroll av et barnebarn, Olivia på 2,5 år som vi passer så ofte vi kan. Min store lidenskap har i mange år vært hunder, og vi har 5 hunder av rasen Cavalier King Charles Spaniel, og i tillegg har vi  en gjest som har vært hos oss i 1,5 år. Jeg drar på utstillinger med to av hundene så ofte jeg kan så det har blitt en livsstil. Begge to har blitt Norsk og Dansk champion så jeg er veldig stolt av dem. Det å kunne dra på utstilling gir så mye energi til å klare hverdagene, og hundene elsker det.  Jeg har leddgikt så jeg jobber kun 40%, og er derfor mye hjemme med hundene.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Scrapping begynte jeg litt med i desember 2018, så jeg er veldig fersk innen dette. Jeg har alltid likt å pynte kort til bursdager og jul, men da kun med klistremerker. Det var veldig tilfeldig at jeg begynte med dette. Da jeg skulle lage kort til jul i fjor så synes jeg plutselig at klistremerker ikke var nok lenger. Jeg begynte derfor å søke opp grupper på Facebook og da var det gjort for så mye vakkert som ble lagt ut der av kort, bokser osv. Jeg var rett og slett solgt, og tenkte at jeg også kunne lage så vakre kort. Jeg er som Pippi, dette har jeg ikke gjort før så det klarer jeg sikkert. Jeg meldte meg først inn i Scrapp og skravl på Facebook før jeg etterhvert meldte meg inn i flere grupper. Jeg brukte mye tid på å spørre og grave om alt mulig, og jeg er takknemlig for at de var så tålmodige med meg. De snakket om mange ord jeg ikke ante hva var, dies, prege, Big Shot og så videre. Jeg skjønne rett og slett ingenting, og ikke skjønte jeg hvordan de fikk alle de flotte figurene, ovalen og alt de bruker på kortene.

Etter å lært meg noen av disse uttrykkene gikk jeg i januar i år til innkjøp av noen dies, Big Shot, Bazill, mønsterark og noen blomster. Da det var i hus begynte jeg å lage kort for å trene, men jeg hadde ikke lagd mange kortene før jeg ville lage en eksplosjonsboks, og den ble til i februar. Jeg elsker denne hobbyen for den for meg til å slappe av samtidig som jeg er i min egen lille boble når jeg holder på. Dette sammen med hundene er virkelig terapi for kropp og sjel. Sist uke var jeg så heldig å være på kurs med verdens beste Betina Olslund på Hobbydilla i Horten hvor vi lagde album. Hun er en fantastisk inspirasjonskilde for meg.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Av det lille jeg har produsert så er det mest kort, eksplosjonsbokser, andre typer bokser, og nå har jeg så smått begynt med album også.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg holder på litt stort sett hver dag, for jeg bruker også mye tid til fargesammensetning. Jeg bruker også mye tid til å tenke på hvordan jeg skal ha det. Så jeg begynne på noe for så tenke mer på hvordan jeg skal fortsette, for det endrer seg underveis.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Stil er vanskelig å beskrive når jeg er så fersk, men jeg merker at det har forandret seg på disse få månedene. Jeg vil stadig videre til neste steg, kanskje litt for fort, men jeg får det som oftes til etter litt tenking. Det er en utfordring når en ikke har så mye utstyr, men prøver å gjøre det beste ut av det jeg har.

Jeg  bruker mye blomster, noe metall, og elsker å pynte det jeg lager. Det er viktig for meg at det jeg lager er meg… det blir min signatur. Jeg ser litt i ulike grupper, men vil jeg vil helst bruke egne ideer.

Hva inspirerer deg?
Inspirasjon kan jeg hente fra en farge, dies, bilder, eller at jeg rett og slett tenker på mottakeren av det jeg lager.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jeg trodde aldri jeg skulle si dette, men det må bli mixed media.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Når en ikke har så mye utstyrspakke trenger stort sett alt , så på  ønskelisten min står dies for det har jeg lite av,  blomster, mønsterark, bazil og alt av pynt. Jeg elsker å pynte det jeg lager. Det er en kostbar hobby, og jeg bruker opp det jeg har så altfor fort.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Jeg har ikke holdt på lenge nok til å svare på det.

Hvordan er din scrappeplass?
Scrapperom har jeg ikke så jeg bruker kjøkkenet, og der er det nesten ikke plass til å lage mat lenger. Vi har et rom som ikke blir brukt så det blir nok scrapperommet mitt etterhvert.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Du finner meg på Facebook, og i gruppene, Scrapp og skravl og Scrappesyken. Jeg har en blogg som jeg akkurat har begynt å legge ut scrapping produkter i: Gentle Love

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jeg er både takknemlig og ydmyk over at jeg får være med på dette, klem fra meg.

 

Foto: Jill Jeanette, privat
Publisert med tillatelse

 

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More