Scrappeintervjuet: Johanna fra Sverige

Johanna fra Sverige startet først med papirhobby for noen år siden, men ga da opp etter en tid. For to-tre år siden fant Johanna ut at papirhobbyen fortjente en ny sjanse og etter det har hun holdt på med hobbyen nesten hver dag. Johanna liker Steam Punk-stilen og kommer gjerne tilbake til den i prosjektene sine. Samtidig går hun heller ikke av veien for å lage prosjekter i mer romantiske stilarter. Vi er glade for å kunne presentere Johanna for dere i dag. 

Johanna

Jag heter Johanna och bor i en liten stad som heter Hjo med två av mina tre barn och min sambo. Mitt tredje barn bor lite utanför staden med sin pappa. När jag inte jobbar så vill jag gärna sitta och pyssla en liten stund eller titta på en bra serie. Jag försöker även att komma iväg till gymmet några gånger i veckan.

Jag började att pyssla för några år sedan. Köpte mig då en Quickutztång och en hel del dies som bestod mest av figurer och satt och gjorde lite småsaker mest med barnen. Tyckte efter ett tag att det var riktigt tråkigt och sålde av allt som jag hade köpt. Var ju inte så mycket då utan lite papper och Quickutzen med alla dies. Sen när det blev lite mer populärt att sitta med pyssel så tänkte jag att jag skulle testa det igen och sedan dess har jag hållt på och det är två-tre år sedan nu.

Jag tycker det är avslappnande att få sitta och bara försvinna in i min egna värd när jag pysslar men tyvärr så går ju tiden oftast väldigt fort så det är inte alltid man får gjort så mycket som man har planerat. Mina barn tycker det är roligt att pyssla också och det är jätte roligt att ha något att göra tillsammans med dom. Helst så sitter jag och gör något litet varje dag men det är ju inte alltid tiden räcker till för det men  jag sitter i alla fall några gånger i veckan.

Om någon skulle fråga vilken stil jag har så skulle det vara lite svårt att svara på den frågan för jag tycker om väldigt många olika stilar. Jag kanske inte har hittat mig själv i allt som har med pysslande att göra än för det är ju så otroligt mycket man kan göra. Men jag tycker väldigt mycket om steampunk och kommer gärna tillbaka till det hela tiden. Sen tycker jag om att göra mini album och att testa att göra olika askar av alla dess former och jag håller även på lite med Project Life, något som jag ska försöka att göra lite mer av i framtiden hade jag tänkt.

Något som jag tycker är roligt är att sitta och titta runt på alla duktiga, se en bild av någon häftig ask och sen försöka göra en lika dan. Jag gör ofta mina egna mönster till askarna utifrån bilder som jag har sett. Det är väldigt inspirerande och det är nog på pinterest och i olika bloggar som jag skaffar min inspiration.

Dom tre bilderna på mina favoritprojekt är det som jag är mest nöjd med och det som jag känner är mest jag så att säga. Hjärtat är ett påskägg som jag gjorde nästan precis i början av mitt pysslande och den stilen kommer jag tillbaka till hela tiden.

 

Minialbumet är rätt nyligen gjort och jag börjar att fastna mer och mer för Prima Marketing och deras produkter och tycker bara att dom är så otroligt fina.

Tavlan är inspirerad av en tavla som Frank Garcia gjorde för ett tag sedan och som jag gjorde en lika dan. Men med denna tavlan ville jag lägga till lite mer av mig på och jag är jättenöjd med resultatet.

Det jag skulle vilja lära mig är att göra riktigt snygga LO:s. Jag har testat flera gånger men jag tycker att det är så svårt att få det att se ut på pappret som det gör i mitt huvud. Det är bara till att  träna och träna  och jag har några jag följer på t ex Youtube som är superduktiga men jag får inte till det.

Fem verktyg jag inte skulle klara mig utan är Distress Walnut Stain. Jag använder den nästan till alla mina projekt jag gör . Sen skulle jag inte klara mig utan min skärmaskin för jag skär väldigt mycket hela tiden. Sen måste jag ha dubbelhäftande tejp, helst den röda power tejp för den fäster mycket bättre när jag gör mina album. Cardstock i vitt, svart eller kvist är något jag alltid har hemma då det går åt en hel del. Sen det sista jag inte skulle klara mig utan är aluminium tejp då jag tycker om att använda det till allt möjligt.

Överst på min önskelista står just nu en ArtBin Essentials Box till mina papper då jag har en hel del av dom liggandes i pizzakartonger.

Någon innom scrapvärlden som jag skulle vilja möta i verkliga livet är Frank Garcia. Jag tycker att han är så duktigt och han inspirerar mig med allt han gör. Han har ju några kurser i Sverige som kommer men tyvärr är det alldeles för långt för mig att åka på dom annars skulle jag ha åkt direkt. Någon annan som jag också skulle vilja möta  i verkliga livet är Iggydodie och spendera en dag med henne och bara pyssla och suga åt mig all hennes kreativitet och sätt att göra Project Life på.

Jag har ju tyvärr inget scrapprum utan får sitta i köket när jag  ska göra något. När barnen såsmåningom flyttar hemmifrån så ska jag ta ett av deras rum och göra om till ett pysselrum. Därför blir det så att när jag väl tar fram allt mitt pyssel så kan jag sitta i flera dagar och bara skapa men sen kan det även ta ett tag innan jag tar fram det igen när jag städat undan för jag vill inte stöka till.

Jag har en blogg som jag uppdaterar alldeles för sällan tyvärr Crafting by Johanna och man kan även finna mig på instagram under @Cazina30 

För tillfället har jag även ett DT uppdrag hos http://idas-magasin.blogspot.se/ så där kan man se dom alsterna jag gör för butiken.

Foto: Johanna
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »