Scrappeintervjuet: Jorunn Elin fra Norge

Jorunn Elin startet med papirhobby i 2007 da hun ble lokket med på et layoutkurs av en barndomsvenninne. Siden den gang gar Jorunn vært aldeles hekta på hobbyen. I dag jobber hun i scrappebutikken Hobbygarasjen noen kvelder i måneden og hun er også med på å arrangere scrappetreffet Scrap4Fun. Vi er glade for å kunne presentere Jorunn Elin i TPC Magazine denne lørdagen. 


Hvem er du? Fortell litt om deg selv
Jeg heter Jorunn Elin, 47 år, gift og vi har 3 barn fra 14 til 21 år. Og Linux hunden vår på 4 år.

Jeg jobber nå i reklamebyrå som regnskapsmedarbeider, men er egentlig utdannet barne og ungdomsarbeider. Etter 18 år i yrket, så var det greit å prøve noe nytt.

Ettermiddagene er travle med aktive gutter på fotball og turn, turer med Linux, men på kveldene er jeg ofte på scrapperommet eller ute i scrappeklubb.

Jobber i scrappebutikken Hobbygarasjen noen kvelder i måneden og bruker også litt tid sammen med jentene i Scrap4fun.  Mye av planlegging av treffene vi holder i Haugesund, gjøres mens vi har scrappekvelder sammen.

Jeg elsker å dra på treff, og sammen med disse venninnene mine drar vi på de som ligger nærmest mitt hjemsted.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Ble lokket med på et layoutkurs i 2007 av en barndomsvenninne og ble aldeles hekta. Hadde jo laget album tidligere med bilder, kort, billetter, tekster og overskrifter vi lærte å lage på barneskolen.

Men at det fantes en verden for dette, var jo helt fantastisk. Og jo mer jeg lærte og prøvde ut, jo kjekkere ble det. Mitt inntrykk er at scrappere er flinke til å ta imot nybegynnere og villig låner vekk ting til andre. Dette gjorde nok meg så nyskjerrig på denne hobbyen at jeg stadig utviklet meg og forsatt er aktiv etter 10 år .

Jeg har jo alltid holdt på med diverse hobbyer , som maling, strikking, toving og hardangersøm. Men når jeg oppdaget denne papirhobbyen så falt liksom alt på plass.

Når jeg setter meg ned med saks og papir , ja da kan jeg holde på i evigheter. Min mann kaller oss  scrappere for Papirtroll og sier at når det nærmer seg treff, så rykker det i klippefingeren min. Og han har så rett.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg holder på med alt fra enkle kort, layouts, lager esker til mixed media. Er stolt designer hos Hobbygarasjen og får stadig prøve ut nye produkter som kommer inn. 

Akkurat nå så bruker jeg mye produkter fra Imagination Crafts, som Starlight paint og Sparkling medium. Lager bakgrunner på alt fra lerret, tag og kartong og kutter ofte ut tekster og annet med dies av mine prøveprosjekter.

Disse diecutene har jeg i små bokser, klare til å bruke på  helt andre prosjekter senere.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Siden mine unger er blitt så store, så er stort sett alle kveldene mine. Men 3-4 ganger i uka scrapper jeg enten hjemme eller ute med venninner. 

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jeg har ikke noen bestemt stil. Liker godt å lage bakgrunn selv og er vel nærmest stilen Clean and Simple. Så stilen eller hva jeg jobber med endrer seg hele tiden etter hva som inspirerer meg.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?

Bilde med 3 kort. Bakgrunnen er laget med Sparkling medium på transparant ark. Tekststemplene fra Norsk Stempelblad er noen av mine favoritter og liker at selv de minste tekstene blir helt perfekte.

LO i turkies: Denne loen er en annen av mine favoritter. Hadde nettopp oppdaget Brit Sviggum da denne ble laget og likte hvordan hun hadde klippet ut bildene for å passe inn i scene som lages. Basseng bildene har en spesiell plass hos meg fra vår bryllupsreise. Ja alle mann var med på turen både unger og besteforeldre.

LO på kraft kartong: Her har jeg laget bakgrunnen med Starlight paint, full av finknust metall. Med Sparkling medium og stempling i hvitt ble dette en fin ramme til bilde fra vår tur til The Rock- Gibralta.

Brettekort: Dette kortet er laget til min bror og hans kone som feirer 50 års dagene sine sammen. Ble så fornøyd med å få kortet både romantisk og maskulint.

Tags: Hvem elsker vel ikke disse nye stempelputene Distress Oxide. Og kombinert med stempler fra Paperartsy og Starlight paint så koser jeg meg på rommet mitt.

Kort med washi tape: Jeg bruker mye turkis og washi tape. Her har jeg laget bakgrunnen selv med Distress Oxide og Starligt paint. Litt stempling her og der, 2 striper washi tape og en Hello tekst fra dies. Enklere kan det ikke lages.

Hva inspirerer deg? Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av? 
Jeg inspireres av blogger, Ett trykk bladet, Instagram, Youtube videoer, mine scrappevenninner og kurs.

Blant skandinaviske scrappere er nok Designteamet til utfordringsbloggen Scrappelyst og Mezzanotteskapar/Katja- (Sverige) de jeg liker best. Men også Åshild Halvorsen- Ett trykk/Norsk Stempelblad med sin enkle stil og flotte tekster.

Men det er så mange flinke scrappere der ute og alle holder så høyt nivå på hva som lages. Blir inspirert av så mange.

 Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Det måtte være mer Mix Media. Nå føler jeg at det jeg prøver meg på blir sånn Mix Media light. Så et kurs hos Mezzanotteskaper ser jeg frem til på Scrap4fun treffet til våren 2018.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten? Hva står øverst på din ønskeliste nå? 
Stempler,  stempel puter,Starlight maling, dies og big shot. Kunne sikkert ramset om mange flere ting, men med dette som utgangspunkt så får jeg laget det meste. 

Det jeg ønsker meg aller mest nå er den store Big Shot Pro og tilbehøret til.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor? 
Jeg ville ønsket å treffe Seth Apter igjen. Var på et kurs hos han på CHSI messen i Birmingham i vår. Måten han ledet kurset på og hvor mye han bød på seg selv for at alle vi deltakere skulle lære å jobbe med hans produkter på,var helt fantastisk.

Seth Apther har designet kule dies for Spellbinders, tøffe stemplene, tre elementer og egne malings farger for Paperartsy.

En annen jeg ville truffet igjen er Åshild Halvorsen fra Ett trykk, Norsk Stempelblad. Hun var kursholder på treffet i Haugesund i vår og de kortene hun klarer å trylle frem med noen få ark, dies og stempel tekster, ja det er bare helt meg.

Hvordan er din scrappeplass? 
Akkurat nå er det et skikkelig roterom på 18 m2. Har en stor og lang pult, godt med hylleplass og  mange skuffer. Egen disk til PC, printer og Big shot, kartong og mønsterark i en arkiveringstralle under pulten.

Så her har jeg en stor plass å boltre meg på, når det er ryddig rundt meg. Så dessverre ingen bilder.

Dattera vår er på flyttefot og mye av hennes ting er derfor lagret på rommet jeg deler med min mann. Når hun flytter ut i høst, så får jeg hele rommet for meg selv og skal gjøre om på alt. Å som jeg gleder meg.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Min blogg:  Jorunns scrapperier
Scrap4fun treff: Scrap4Fun
Instagram: Lakrisjenta70 
Pinterest: lakrisjenta

Foto: Jorunn Elin
Publisert med tillatelse

Translate »