Nordstjernen – juni

Papperspyssel: Kortmakeri, minialbums og Home Deco

0 254

Lise-Lotte fra Sverige har holdt på med kortmakeri siden 2006. I løpet av de siste årene har hun også startet med å lage minialbum og Home Deco. Lise-Lotte gjør gjerne noe hobbyrelatert hver dag – enten det er å stemple, fargelegge, lage kort eller kikke i et magasin om papirhobby. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jag heter Lise-Lotte Larsson och är en medelålders kvinna i mina bästa år. Bor på västkusten i Halmstad/Sverige. Är sambo/förlovad och mor till 2 söner och har nyligen blivit matte till en liten hund. Älskar allt med livet och tar verkligen inget för givet. Lever med en kronisk sjukdom (MS) och vissa dagar är bättre än andra så att säga.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag började med att göra egna kort ca 2006. Allt började med att jag fick en bok av min faster som heter ”Fantasifulla kort”. Men jag har alltid aktiverat mig med att klippa o klistra. Sitta o rita har jag gjort en del innan dess. I början var det sax o handstansar som gällde och rita av mallar med bakplåtspapper som man kunde klippa ut sedan.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag gör mest kort, men på senaste åren har det blivit lite annat också. Minialbum o saker att dekorera med i hemmet som ljuslyktor. 

Lise-Lottes minialbum
Minialbum med ett ”reveal wheel” på framsidan. Barnens kusin tog studenten och fick detta av mig. Mitt första minialbum.
Lise-Lottes handgjort kort
Cortentina fold heter detta kortet. Min svägerska fick detta förra året.
Lise-Lottes Pocket Letter.
Mitt första pocket letter. Kul att göra egen bakgrund med Distresser och att sedan stämpla.
Lise-Lottes julkort
Ett julkort som är gjort med ”CAS” clean and simple. Blev bra och annorlunda
Lise-Lottes Box Card
Ett ”box card” till min mor på morsdag.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Att skapa eller göra något litet varje dag eller när tiden tillåter mig. Är lite som ett beroende och avkoppling. Kan vara att sitta och stämpla motiv o färglägga, göra ett kort, titta i en tidning om ”Cardmaking”.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Någon speciell stil har jag nog inte. Gillar ju allt mellan himmel och jord själv. Älskar att prova nya stilar och gillar att utmana mig själv. Älskar sitt och bläddra på Instagram, Pinterest och Facebook. Det finns olika sidor med utmaningar på Facebook och då kan man försöka att utmana sig själv.

Hva inspirerer deg?
Vad som inspirerar mig i skapandet är nog naturen. Börjar att se mer och mer runt omkring som kan återkomma i mitt skapande. Och jag inspireras av Anethe Hellström från Sverige, Pia Krogh Larsen från Danmark, Majsans art från Sverige bland flera.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jag skulle vilja börja embossa för det har jag inte vågat eller gjort innan. Så det är nog på tiden. Och att börja använda blommor mera på mina kort.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Om jag måste bara välja 5 produkter som jag inte kan leva utan är min ScanNCut maskin, stämplar, pennor, Big shot och dies.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Fler pennor står alltid på listan över vad jag önskar mig mest. Och gärna fler stämplar.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
I Scrappvärlden så skulle jag gärna vilja träffa Kelly Marie Alvares, skapare av Lawn Fawn och dess produkter. Älskar bara dessa. Både stämplar och dies. Vill veta vad hon får allt ifrån.

Hvordan er din scrappeplass?
För 2 år sedan så flyttade min ena son hemifrån och då blev det ett rum ledigt. Så det är mitt kontor nu. Ett skapar-rum med massa förvaring. Innan hade jag allt i påsar som jag ”flyttade” runt i huset i mån av plats för mig. Nu är det mer ett lugn att kunna stänga dörren om sig och bara vara.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Pinterest: larsson0139
Instagram: liselottevrld
Blogg: lottasvrld.blogg.se
Facebook: liselotte.larson

 

Foto: Lise-Lotte
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More