NORDSTJERNEN: LAILA FRA DANMARK

0 1,043

Laila fra Danmark startet med papirhobby i 2012. Det som er spesielt med Lailas kort er at så og si alt på kortet er laget av papir, hun bruker liten annen pynt. For å skape dybde på kortene bruker hun dobbeltsidig tape i forskjellige tykkelser. Laila er også glad i å lage litt støre kort (A5-størrelse) slik at hun får plass til å formidle en historie på kortet. Vi er glade for å kunne presentere Laila i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er jeg:
Jeg hedder Laila Toudal, og er 55 år gamle.  Vi min kæreste og vores hund bor på landet i nærheden af Grindsted, med masser af natur/landbrug rundt om.
Jeg har altid været meget kreativ, starte som 7-8 årig med at sy tøj dyr, jeg har siden  prøvet kræfter med mange forskellige ting, og ofte designer jeg også selv mine kreationer, det kan være som noget jeg sy, stikker, hækler, maler eller noget i papir.
Jeg har døjet med mit helbred i mange år, og i dag er jeg ansat i flexjob på Billund kommunes museer, som museumsformidler, hvor jeg b.la. arbejder med kreative aktiviteter for vores gæster, børn som voksne.  Jeg prøvet kræfter med mange af de gamle håndarbejdes tekniker, nogle af dem jeg i dag i formidlings øje.

Hvorfor begyndte du med papir hobby?
Jeg har dyrket papir hobby før, for mange år siden var det ind, at skærer figurer i karton, og det var rigtig mange bøger med inspiration i, det dyrkede jeg fra begyndelsen af 1980’erne og frem til slutningen  1990’eren,og så lage jeg det på hylden.
Men omk. 2012 fik jeg en ny kollega, som fortalt om scapbooking, og inviterede mig med til scap i Billund. Der gik ikke lang tid før jeg var solgt, og i 2013 den 3 januar købte jeg den første big shotmaskine, den er slidt op.

Hvilken slags papir hobby holder du på med?
Almindelige kort i størrelsen A5, jeg kan godt lig at der er plads til at skabe historie på kortet.
Layout, laver jeg til særlige begivenheder og så bruger jeg dem som gaver.
Pynt/dekoration i hjemmet, f eks. til at hænge I vinduet, og her til jul, på juletræet

Hvor ofte holde du på med papir hobbyen?
Hverdag…. Jeg er så heldig at jeg har et arbejdsrum, hvor jeg kan gå til og fra. Så jeg har gang i kort og andre ting hverdag, derforuden har vi en scrap-klub i Billund hvor vi mødes en gang i uge, og hygger os med kort.
Jeg har også afholdt flere kursus, hvor jeg viser tekniker, og hjælper med at skabe smukke kort. Og så jeg er designer hos en scapbutik i Grindsted.

Beskriv din stil for os, og har din stil ændret sig.
Min stil ændre sig hele tiden, i starten brugte jeg mange købe blomster, bånd, clipbordt og charms m.m. men jeg har fundet ud af at man kan skabe effekter og skønner blomster i karton og papir. Så fortiden er alt lavet af papir, de eneste ekstra pynt jeg sætter på er halv perler, og måske lidt blonde/blondestof. Jeg er derfor storforbruger af ensfarvet karton, dobbelt klæbende tape i forskellige højder. (0-2-3-5 mm)  

Vis os nogle af de favoritprojekter

Hvem inspirere dig?
Jeg laver mig ofte inspirere af naturen, og de skønne dyr der lever i den, men jeg bruger også meget de sociale medier, som Pinterest og Facebook. Med jeg bruger også forskellig hjemme sider til inspiration, og diverse magasiner, så jeg kan se hvad der kommer af nye ting, tiltag og teknikker.

Hvad stå øverst på din ønskeseddel?
Det stå to nye maskiner øverst, ikke fordi at dem jeg har ikke virker, men da jeg laver rigtig mange udskæringer, kan man godt blive træt i armen, så en ny elektrisk big shot, og en lille til at have med på tur. Jeg mangler ikke dies, for dem køber jeg når de kommer, man skal ikke gå ned på udstyr.

Hvordan er din scrap rum.
Jeg har som sagt et stort lyst arbejdsværelse, med mange reoler og plastkasser til opbevaring, et stort vinkel skrivebord til at kreerer alle mine ting ved. Men det roder ofte, selv om jeg ryder op fast hver 14. dag. Men til alt held kan jeg jo bare lukke døren vist der kommer gæster.

Hvor finder du mig:
Jeg har en blog ”Lailasgods”, men jeg er ikke for god til at bruge den, så jeg findes på Pinterest under mit navn, og jeg er med i forskellige grupper hvor man kan vise ens ting frem. Men jeg er også designer fortiden hos ScapbookFun (DK), hvor jeg ca. 2-3 gange om måneden ligger nyt ind, på deres blog.

Foto: Laila
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More