NORDSTJERNEN: LENE FRA DANMARK

0 1,821

Lene fra Danmark elsker å prøve ut nye teknikker, både innenfor bretting, klipping og maling. Lene er spesielt glad i å lage invitasjoner og når festen skal ha et spesifikt tema liker Lene seg ekstra godt. Å lage invitasjoner til temafester setter i gang fantasien, forteller hun. Lene designer også egne dies og stempler for Nellie Snellen under navnet “Lene-Design”. Vi er glade for å kunne presentere Lene for dere i dag.

Lene Nielsen
Lene Nielsen

Hva er ditt navn?
Jeg hedder Lene Nielsen.

Hvor bor du?
Jeg bor i den skønneste gamle patricierlejlighed på toppen af Randers, og her har jeg den smukkeste udsigt ud over Ådalen, hvor jeg kan følge årstidernes skiftende farveskalaer.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Jeg har en hjemmeside: Kreativt Værksted, hvor man kan se mange af mine kreative projekter.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg elsker papir og alt hvad man kan lave med papir/karton. Så jeg laver lidt af det hele, jeg scrapper, laver uroer og selvfølgelig en masse sjove kort. Og jeg elsker at afprøve nye teknikker, uanset om det er folde- /klippeteknikker eller farve-/maleprocesser. Jeg laver mange invitationer/bordkort på bestilling til forskellige fester, og de sjoveste er helt klart dem der har et specielt tema, hvor jeg så skal få invitationerne til at passe. Det sætter gang i fantasien.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg har altid lavet noget med papir. Lige fra jeg var ganske ung har jeg lavet både håndtegnede og klippede kort. Men jeg fik for alvor øjnene op for alle mulighederne, da jeg blev ansat til at sælge kreative værktøjer hos Fiskars. Der åbnede sig en helt ny verden med alle de skønne produkter man kunne få, tidligere måtte jeg nøjes med en saks til mine kreative projekter. Og da jeg så fik mit første barnebarn, gik jeg for alvor i gang med også at lave scrapbøger.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg maler og jeg modellerer også, men med papiret har jeg en frihed, til at lave noget der ikke kræver de store forberedelser og som sagtens kan ligge nogle dage inden jeg fortsætter.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Jeg holder meget af det enkle udtryk i farver og former, det giver sig også udslag i mine projekter. Jeg laver helst noget enkelt og farvekoordineret, så øjet kan finde ro og nyde de indtryk der kommer frem. Derfor har jeg også valgt at vise nogle helt enkle ting:

julekort
Julekort – Guldet får den fremtrædende rolle og understøttes af de sorte og brune kontraster.
påskekort
Påskekort – Et lag-på-lag kort med mange udstansninger, men holdt i nogle få farver.
paperpiecing
Paperpiecing – Først laver jeg en tegning, og så klipper jeg dem ud af forskellige papirstykker, som så limes sammen efter det gamle paperpiecing princip (en slags 3D).
kunstkort
Kunstkort – Af alle mine rester og udskårne stumper, elsker jeg at lave mine ”kunstkort” med fantasifulde frodige kvindefigurer.
humlebier
Humlebier – Med nogle få farver og enkle former kan man lave de sjoveste uroer/mobiler.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg er altid i gang med et eller andet kreativt projekt, og næsten hver eneste dag er jeg lige inde på værelset for at klippe eller male lidt.

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg er så heldig, at jeg har fået et stort lyst værelse med en fantastisk udsigt, hvor jeg kan boltre mig med alle mine ting og sager. Det er skønt at gå i gang med noget, og så bare lukke døren hvis der bliver for rodet.

arbejdsplads

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg kan ikke nævne nogen speciel papirkunstner som inspirerer mig, for jeg suger til mig fra alle sider og der findes så mange vidt forskellige og meget dygtige kunstnere.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Udover selv at klippe kort, så har jeg været så heldig at få lov til at designe dies og stempler for Nellie Snellen fra Holland. Under navnet Lene-Design har jeg lavet en hel del dies for den hollandske producent, og det er en spændende proces hver eneste gang.

Fra tanke og mange skitser til mere seriøse rentegninger, for så til sidst at stå med en prototype som man kan køre igennem maskinen og prøve at lave det første ”rigtige” kort med figurerne. Det giver en helt speciel glæde, at lave kort med de figurer der et halvt år tidligere blot var blyantstreger på et stykke papir.

ugle die

Foto: Lene Nielsen
Publisert med tillatelse

close
Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »