Scrappeintervjuet: Lene fra Norge

Lene fra Norge har holdt på med papirhobby siden 2005. Lene beskriver selv sin stil som litt rustikk og maskulin og hun er veldig glad i det maritime. Når det gjelder inspirasjon er det særlig tre skandinaviske papirkunstnere Lene nevner og hun kunne tenke seg å møte en amerikansk scrapper i virkeligheten. Hvem disse er kan du lese mer om nedenfor. Vi er glade for å kunne presentere Lene i TPC Magazine i dag. 


Hvem er du? Fortell litt om deg selv.

Jeg er ei dame som har blitt 53 år. Jeg bor i Larvik sammen med ektemann og hunden Mikkel. Våre tre barn er voksne og flyttet ut i verden.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg er veldig glad i håndarbeid og har holdt på med det siden jeg var liten. I 2005 kjøpte jeg en materialpakke med 10 julekort jeg kunne lage selv, og da var det gjort. Siden det har det blitt mange kort og med tiden mer avanserte ting.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg liker å lage album, innpakning og notatbøker. Jeg liker å lage ting som kan brukes og har litt nytteverdi. Jeg synes også det er moro å lage mønster til kort eller bokser hvor jeg bare har sett et bilde eller fått inspirasjon på et annet vis. 

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Min stil er nok litt rustikk og maskulin. Jeg er veldig glad i det maritime og jeg bruker ofte andre materialer i scrappingen enn bare papir. 

Dette er notatboka mi som alltid ligger på kjøkkenbenken.
Her har jeg laget en innpakning til babygave, Kleenex og “pose” med såpe og håndstrikket klut.
To av mine mange notatbøker, her har jeg laget “skinn” av kraftpapir og pyntet den ene boken med. Jeg lager mange notatbøker som jeg selger eller gir bort i gaver. Permene er laget av papp jeg får av venninner eller jeg sparer på papp fra emballasje.
To av årets julekort, inspirert av Betina Olslund.
En av mine favoritter innen papir er MajaDesign og her er 4 sommerkort i glade farger.

Hva inspirerer deg?
Inspirasjon får jeg overalt, reklame på tv, en tegning eller et bilde. En ren og ryddig arbeidsplass gir meg inspirasjon eller lyst til å lage noe, likeledes nye papirer. Mine scrappevenninner inspirerer meg ofte og jeg er så heldig å tilhøre et stort scrappemiljø i Larvik/Sandefjord. Jeg har startet en scrappeklubb sammen med ei venninne og hver onsdag kveld møtes mellom 6 – 10 damer og scrapper sammen. 

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg har tre skandinaviske papirkunstnere som jeg beundrer. Det er Milo Lilja fra Sverige og Lisa Rasmussen og Pia Baunsgaard fra Danmark. Da jeg begynte å scrappe ble jeg stor fan av Gry Anita Smith Murud fra Stokke og var på noen kurs hos henne. Senere er Betina Olslund fra Horten også blitt en favoritt og jeg har også deltatt på flere av hennes kurs. Det siste året har jeg fått stor sans for en dyktig dame fra Skien som heter Gunn Anita Isaksen. Hun har en unik stil og jeg digger det hun lager.  

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Jeg kan nok ikke scrappe uten en brun Distress Ink til sverting av kanter. Embossingpulver bruker jeg ofte. Bind it all maskinen er en fast følgesvenn. Jeg hadde nok ikke klart meg uten E-bosser og dies.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Øverst på min ønskeliste akkurat nå er en liten kuttemaskin til små diecuts, Sidekick fra Sizzix.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Hvis jeg kunne plukke en person fra scrappeverden jeg ville møte, måtte det bli Tammy Tutterow fra USA. Hun har en søt, unik stil med innslag av røft og rustikk. Hun designer stempler og dies og jeg har flere av hennes produkter, også mønster og arbeidstips.

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg er så heldig å ha et eget hobbyrom. Der sitter jeg ofte med lydbok på cd spilleren når jeg scrapper. Pulten min er ryddig mellom prosjekter men ganske rotete når jeg holder på. Jeg må ha orden i sakene mine og finne lett frem. Dessuten liker jeg at ting er lett å pakke ned når jeg skal på treff eller scrappe med venninner.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jeg har egen blogg; kreativpyssel.blogspot.no
Jeg tilhører designteamet til Scrappehjertet; scrappehjertet.blogspot.no
På Facebook finner du meg på navnet mitt.

 

Foto: Lene K. Nilsen
Publisert med tillatelse

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.