NORDSTJERNEN: LINDA FRA SVERIGE

0 1,089

Det hele begynte med at Linda satt i en krok og fargela motiv med Promarkers. Nå, rundt fire år senere, sitter hun i et stort hobbyrom som inneholder alt man kan ønske seg. Det seneste tilskuddet er en Scan `n cut N900 maskin. Slikt må det jo bare bli flotte papirprosjekter av og vi er glade for å presentere Linda og hennes fantastiske kreasjoner i The Paper Crafting i dag. 

Linda

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Mitt namn är Linda Landby, jag är 45 år och jag bor i ett litet hus tillsammans med min sambo och storpudeln Vilda. Jag har 3 vuxna barn. Jag är sedan många år tillbaka förtidspensionär och jag har alltid tyckt om att arbeta med händerna och varit intresserad av pyssel. Tyckt om o måla mm sen unga år. Mina övriga intressen är att träna och tävla min hund samt fota tycker jag också är jätteroligt. Skogen och naturen ligger varmt om hjärtat och sommartid även vår husvagn.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag startade med papperspyssel för cirka 4 år sen och började med att köpa in material för att kunna färglägga och till en början blev det promarkers pennor, i liten skala börjades även papper och tillbehör till att kunna göra kort inhandlas. En Big Shot köptes o dies likaså. Jag satt i min dåvarande lilla pysselhörna (ett skrivbord o ngr hyllor) så ofta jag kunde och insåg snabbt att detta älskar jag att hålla på med. Material och utrymme förvandlades snabbt i omfång och idag har jag ett helt pysselrum som innehåller allt man kan önska sig. Det senaste som tillkommit är faktiskt en Scan `n cut N900 maskin som flyttat in.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag sitter i stort sett varje dag i mitt favoritrum och minuterar blir gärna till timmar då jag är helt i min egna lilla värd bland alla grejor som görs.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Min stil tror jag dock inte har förändrats speciellt mycket sedan jag började men däremot har mina kunskaper ändrats och framförallt utvecklats, idag tex gör jag nästan inte en enda sak som har en mall gjord i centimeter utan använder nästan enbart inch (som jag inte ens visste hur man räknade när jag startade) Jag gör dessutom mer avancerade saker idag som tex album mm.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. 
Jag bifogar lite bilder på det jag gjort och två av mina favoritsaker jag gjort är faktiskt två saker som jag tyvärr inte har delat bilder på ännu på mina sidor på sociala medier eftersom det är min sambos syster som fått en liten tjej nyligen så det är en explodingbox samt ett album till den nyfödda. När det är överlämnat kommer jag att lägga upp det på mina sidor. 

Hva inspirerer deg?
Vad som inspirerar mig har jag egentligen inget svar på men pinterest och Youtube samt scraptidningar i olika utförande är ju toppen som kvällsavkoppling till ny inspiration.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Finns flera duktiga personer jag verkligen är ett stort fan av några av dom nämns nedan:
Elisabeth ”Lisa” Nygårds
Helena Carlsson f.d. Wall
Eivor Ovesson
Anethe Hellström
Marie Linder
Lisbeth Bengtsson

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
5 verktyg jag inte kan leva utan? Oj vad svårt att bara välja 5 men skall göra ett försök.
Scan n cut maskin
Pappers skärare
Tim Holt`s linjal
Pincett
Sax

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Vad som f.n. står högst på min önskelista just nu är tre saker, det ena är större rum och det andra är kompletta copic pennor i alla färger och det tredje är flera pappersställ.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Ngn jag skulle vilja träffa i verkligheten är många men Tim Holtz står högt på önskan.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jag finns på Facebook där jag gjort en sida som heter: Pyssel av Linda Landby och jag har nyligen startat ett instagram konto som också hittas i mitt namn Linda Landby, funderingar finns på att starta en blogg men längre än så har jag inte kommit ännu.

Foto: Linda
Publisert med tillatelse

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More