Scrappeintervjuet: Lisbeth fra Sverige

Lisbeth fikk et scrappet kort til sin bursdag for 15 år siden. Det var nok til at hun ble så inspirert at hun måtte teste ut kortlaging selv. Det har hun fortsatt med og er i dag medlem av hele tre Design Teams. Lisbeth var også en av semifinalistene i “Årets skandinaviske scrapper 2016” og vi er glade for å kunne presentere noen av hennes flotte papirprosjekter i TPC Magazine i dag. 

Lisbeth

Vem jag är
Jag heter Lisbeth Bengtsson är 64 år, bor i Alingsås med mina två Jack Russel hundar, är sjukpensionär sedan några år tillbaka vilket innebär jag har mycket tid för min hobby färgläggning och kortmakeri, det blir också långa promenader i en underbar miljö som inspirerar mycket.

När jag började
Jag fick ett scappat kort till min födelsedag för 15 år sedan, hade aldrig sett något liknande tidigare, blev så inspirerad av detta att jag var ju tvungen att testa själv, behövde en ny hobby då jag börjat tröttna på min tidigare, hade sytt mycket sytrådsbroderier som små tavlor i flera år.
 
Vad jag gör och hur ofta
Jag färglägger väldigt mycket och sen är det nästan bara kort jag gör, är DT-medlem i 3 olika team så det blir en del kort att göra dit och jag sitter flera timmar om dagen och håller på med det bästa jag vet.
 
Min stil
Stilen jag har är nog ganska mycket min egen, många brukar se med en gång att det är mina kort som visas, använder mycket och ofta starka färger, inte så mycket dekorationer går mer och mer mot CAS kortstil. Förr gjorde jag mycket i vintage och shabby chic stil men när jag började färglägga stämplar själv ändrades stilen för att mer passa ihop med motiven på stämplarna.
 
Inspiration

får jag mycket utomhus under mina promenader och när jag lagt mig för natten!! då kommer många idéer fram och jag ser liksom bilder framför mig vad och hur jag ska göra dagen efter, kan lova det har förstört många nätters sömn när idéerna tränger på.

Copicmålat motiv från Aurora Wings och här är nog nästan det mesta som jag brukar dekorera mina kort.
Stämpel från Mos digital pencil.
Det är svårt att göra kort till män, blir så glad när jag hittar stämplar som passar till dom, denna från C.C. Designs.
Copicmålat motiv, bakgrundspappret har jag färglagt med Brusho stämpel från Ching Chou Kuik.
Älskar de här ”watercolor stamps” stämpling i flera skikt med Color Burst och Distress Ink på akvarell papper (Stämplar från Rubbernecker Stamps).
Stämplat trädet först svart sen flyttat stämpeln ett par mm uppåt och stämplat med Watermark Stamp dyna, (här är Mistin ett måste) och embossat med Clear embossingpulver för att få snöeffekten därefter färgat in med Distress Ink gren från Stampscapes.
Skandinaviska papperskonstnärer som inspirerar mig
Cicci Gunnarsson och Ann-Marie Johansson är två härliga, inspirationskällor när det gäller färgläggning de är så oerhört duktiga och det är en fröjd att se deras alster.
 
Vad jag vill lära mig
Mix media är något som står högt på min önskelista att kunna. Det finns en fantastisk inspiratör Katja Mezzanotte Joulak, följer henne på Instagram och ser hennes underbara skapelser, henne vill jag också träffa och få gå på kurs hos.
 
Jag skulle inte klara mig utan
Mina färger Copic, Prismacolor pennor, Color Burst mm
Stämpelverktyget Misti
Pappersskärare
Embossingfön
Limpistol
 
Överst på min önskelista
står att jag ska få mer tid att lära mig mer med olika teknik för de olika färger/medier jag använder
utveckla mig själv.
 
Mitt scrap rum 
är för det mesta ett stort kaos, allting är framme högt över bord och stolar, städar efter mig men det tar inte många minuter förrän kaoset är tillbaka.
Panoramabild på mitt älskade scrap rum, här trivs jag och tillbringar många timmar.
Här hittar ni mig
Blog https://scraplyan.blogspot.com
Instagram: lisbeth53
Facebook Lisbeth Bengtsson
Foto: Lisbeth
Publisert med tillatelse
Translate »