Scrappeintervjuet: Malin från Sverige

Papperspyssel: Kortmakeri, scrapping och journals

“Vintage, spetsar och lull lull” er noe Malin virkelig liker og det synes godt på hennes flotte papirprosjekter. Malin har holdt på med papirhobby så lenge hun kan huske, og hun lager kort, layouts og journals. I det siste har hun også holdt mye på med Junk Journaling. Vi er glade for å kunne presentere Malin for dere i dag. 


Nordstjerne: Malin från SverigeHvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jag heter Malin och är 46 år i år. Bor tillsammans med min sambo i en liten gammal bruksort, Svartå i Degerfors kommun. Vi har en dotter med sin lilla familj, hon fick en dotter förra året, så nu är vi Mormor och Morfar. Jag är sjukpensionär, så pyssel och scrapbooking har blivit som min terapi, det är sånt som får mig att glömma att man har värk mm.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby? Holder du på med papirhobbyen ofte?
Har pysslat med allt möjligt sedan jag var barn. Min mamma gjorde klippdockor och kläder till dom, och målade tavlor så det flyter liksom i blodet. Har många hobby intressen som kommer o går i perioder, men scrapbooking har bara blivit den största. Det var först 2010 som jag fick veta att det med papperspyssel heter scrapbooking. Sen fanns det lite scrapträffar i bokhandeln i Karlskoga på den tiden, där träffade jag nya pyssel vänner och på den vägen är det. Pysslar så ofta jag kan, inspirationen kommer och orken finns.

Hva slags papirhobby holder du på med? Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Har mest gjort kort av alla det slag och blandat olika tekniker, t ex så har jag gjort broderier att ha på korten. Jag tar (nästan) alltid kort på vad jag gör, så min utveckling syns tydligt när man tittar efter. Jag gillar mycket vintage, spetsar och lull lull som jag säger. Men är alltid öppen för utmaningar. Min största utmaning är att göra Clean and Simple. Gillar även att göra mixed media projekt. Började göra LO’s för ett år sedan när barnbarnet kom. I höstas fastnade jag för Junk Journaling, och även Art journal. Så när jag inte har kort att göra så är det mycket av det som jag gör nu. Får så mycket utlopp för ideer och testar nya tekniker med Junk Journaling, mest på grund av att jag hittat en bra grupp på facebook.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor er disse prosjektene dine favoritter?
Oj, det är svårt att välja ut bara fem alster som jag gillar mest. Men har hittat några gamla kort så här är dem.

Papperspyssel - Tavla
Tavlan, började som ett kort till min väninna, men då ville hon att jag skulle göra det till en tavla istället.
Papperspyssel - Solfjäder
Solfjädern gjorde jag på en träff för många år sedan och vann pris för. Älskar ju Maja Designs papper.
Papperspyssel - Mixed media layout
Mixed media layout, gjorde jag på en träff, använde en gammal grammofonskiva och gick ”All In”. Så himla kul att göra den.
Papperspyssel: Glas och Fotoalbum
Glas och Fotoalbum var nått jag gjorde till mina föräldrars guld bröllopsdag för ett par år sedan.
Papperspyssel: Art Journal sida
Art Journal sidan gjorde jag i höstas efter att jag kommit hem från Ludvika Träffen där jag gick en sån kurs. Var tvungen att testa mina medium och tekniker vi fått lära oss. Den är jag väldigt nöjd med.

Hva inspirerer deg?
Hmm.. Ja det finns så mycket som man får se på Scrapträffarna, Kompisar, Facebook, Instagram, Pinterest och YouTube.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Följer massa underbara konstnärer på Instagram, men svårt att veta om vilka som är skandinaviska. Annelie Runesson (lace.from.an.angel), Lena Lindström (wanelscrappar) är några i alla fall.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Alltid öppen för nya utmaningar.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Min Dagsljus lampa, mitt Verktygskit (innehåller: kniv, sax, bonefolder, linjal, pincett, penna, die pick mm) Skärmaskin, Lim/Tejp.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Mycket! Men önskar mig en Tim Holtz Travel Glass Media Mat.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Åh! Tim Holtz, Mario och design teamet. Han har så mycket bra och häftiga produkter, och dem gör så mycket fina projekt. Bara älskar allt dom gör.

Hvordan er din scrappeplass?
Har fått ordnat ett pyssel och hobbyrum efter att dottern flyttade, delar det med sambon. Bilden visar bara scrapplatsen.

Pysselrummet

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jag har en blogg som jag försöker lägga ut i två gånger varje månad, men ibland blir det mer och ibland mindre: Malinjson’s scrapblog
Sen finns Instagram: malinjsons_pyssel  

 

Foto: Malin
Publisert med tillatelse

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.