NORDSTJERNEN: MAREN ELISE FRA DANMARK

0 1,462

Maren Elise startet med papirhobby for rundt to måneder siden og hun lager helst kort og gavemerker. Akkurat nå er hun i ferd med å lage invitasjoner til sitt eget bryllup – noe hun aldri hadde trodd at hun kom til å gi seg i kast med. Maren Elises stil er enkel med rolige farger og det blir spennende å følge henne videre. Vi er glade for å kunne presentere Maren Elise for dere i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg hedder Maren Elise Sørensen, og er 27 år.
Jeg er født og opvokset i Silkeborg, men bor nu i Hjørring i Nordjylland sammen med min forlovede samt vores hund, labradoren Freja.
Jeg er uddannet bioanalytiker, og arbejder med vævsprøver på Patologisk Institut på Regionshospital Nordjylland.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg har egentlig aldrig tænkt, at jeg var særlig kreativ, men her efter endt studie, hvor jeg har en del fritid efter arbejde, savnede jeg en hobby – noget at sidde og sysle med.

Jeg har forsøgt, at lære at hækle, men der gik ikke lang tid, før jeg mistede interessen, og følte at mine hænder var skruet forkert på til det.

For ca. 3 måneder siden gik jeg på biblioteket og lånte bøger med forskellige kreativiteter man kunne lave, og så tænkte jeg – KORT! Det må være dét jeg skal prøve. Herefter gik det løs med karton, saks og lim. Jeg erfarede hurtigt, at der skulle lidt mere udstyr til, for at kunne lave de flotte kort man kunne finde rundt omkring på diverse inspirationssider på internettet. Jeg kørte derfor ud og anskaffede mig en skæremaskine, og herefter gik det løs med både Big Shot og dies! Jeg har nu lavet kort i ca. 2 måneder, og jeg nyder at side lege med farvekombinationer, figurer og mønstre. Jeg slapper virkelig meget af, når jeg sidder med alt udstyret foran mig.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Indtil videre har jeg kun lavet kort og gavemærker. Jeg er rigtig glad for, at lave julekort, men er i de seneste par uger også gået i gang med fødselsdagskort, kort til barselsgaver samt dåbskort. Jeg har i tankerne, at jeg også vil lave kort til de store begivenheder som fx bryllup, konfirmation og studentergilder.

Jeg er så småt gået i gang med, at lave mine egen bryllupsinvitationer. Havde man spurgt mig, om jeg selv ville lave mine egne bryllupsinvitationer for et halvt år siden, ville jeg have rystet på hovedet og sagt, at det ikke var noget, som jeg kunne finde ud af, og at jeg aldrig ville blive dygtig nok. I dag er det ikke noget jeg frygter, men noget jeg glæder mig til at fremstille!

 Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg laver kort næsten dagligt. Måske i gennemsnit 5 gange om ugen. Det har helt klart erstattet tv-kiggeriet om aftenen her i vintermånederne. Op til jul oplevede jeg også en stor efterspørgsel på julekort og gavemærker fra venner og familie, så det meste af december sad jeg ved bordet og fremstillede kort. Om jeg har den samme dedikation, når vi får sommer og lyse aftener, må tiden vise.

Jeg har heldigvis fået en god veninde med på ideen, så nu mødes vi et par aftner om måneden og hygger med at lave kort.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Min stil har helt klart ændret sig i løbet af de sidste par måneder. Til at starte med, havde jeg ingen Big Shot maskine, så der var kortene ikke særlig detaljerede.

Min stil er enkel med rolige farver. Men kan samtidig godt lide at bruge nogle søde farver og forskellige dies til børnekortene. Jeg er ikke så meget til alt for mange lag på mine kort. Jeg har en moderne og måske lidt romantisk stil.

Jeg bruger ikke stempler, men i stedet tekst skrevet i Word, skrevet ud på den ønskede farve papir/karton og herefter stanset ud med en die.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Her er nogle stykker af de julekort jeg har lavet, og solgt på mit arbejde. Selvom det kun er en måneds tid siden, jeg sad og lavede disse kort, kan jeg allerede nu se, hvordan jeg kunne have gjort dem endnu pænere – så jeg glæder mig til næste jul, hvor julepapiret skal findes frem igen!

På de nedenstående kort ses det, at min stil er rolig og enkel, med fokus på de små detaljer. Jeg tænker meget over farvekombinationerne, og jeg kan rigtig godt lide, at kombinere alt det sjove og finurlige børnepapir der findes, med en farve, som så bliver temaet på kortet – lyserød til små piger, og lyseblå til små drenge.

Det ses også, hvordan jeg sætter ”skilte” på kortene, med tekst jeg selv har skrevet/designet i Word. Jeg synes denne metode er rigtig smart, og meget nemmere end stempler – og så bestemmer man helt selv hvad der skal stå.

Hva inspirerer deg? Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Der er som sådan ikke nogen bestemte personer jeg følger. Måske fordi, at denne verden er så ny for mig.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jeg vil gerne blive bedre til embossing, og i det hele taget lære alle de funktioner min Big Shot maskine kan. På sigt vil jeg også gerne lære, at lave scrapbøger, så jeg kan lave en fin scrapbog med billeder og ting fra vores kommende bryllup.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Skæremaskine, Big Shot maskine, alle mine dies og embossing folders. Derudover er jeg også vild med bredt, dobbeltklæbende tape til at sætte på papiret uden jeg stanser figurer ud med mine dies. På denne måde, kan jeg nemt klistre dem fast på kortet uden brug af lim.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Man kan aldrig få for mange dies.

Ellers kunne jeg også godt bruge udstyr til min Big Shot maskine, samt nogle flere embossingfolders – dem har jeg ikke mange af endnu. Derudover ville en tur til en kæmpe hobbybutik også være dejligt. Jeg kender ikke så mange butikker endnu, men det kommer nok.

Hvordan er din scrappeplass?
Når jeg går i gang med kortfremstilling, hiver jeg alle mine kasser med udstyr ud på spisebordet og så går det løs. Det kan godt rode lidt – men der er orden i rodet.

Jeg har desværre ikke mulighed for, at sidde andre steder i den lejlighed vi bor i.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Facebook: Maren Elises unikke håndlavede kort

Foto: Maren Elise
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More