NORDSTJERNEN: MARIA FRÅN SVERIGE

0 705

Maria fra Sverige startet med papirhobby i 2006 og i dag lager hun layouts, album og kort. Maria liker å lage stilrene prosjekter, men er også glad i å eksperimentere og prøve ut nye farger, dekorasjoner og så videre. Vi er glade for å kunne presentere Maria i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jag heter Maria och är född 1979. Bor i en villa i en lite mindre ort tillsammans med min man, våra barn och husdjur.
Jobbar som lagerarbetare men fått för mig att även studera men har alltid tid för pyssel. Jag är även DT för Idas Magasin som är en svensk scrapbutik. Jag har alltid varit intresserad av att pyssla med olika saker och det har alltid varit ett stort intresse. Förutom mitt scrapbookingintresse så är det andra olika handarbeten och även läsa böcker. Sen umgås jag med min familj och mina vänner.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag hade en jobbarkompis som frågade mig om jag ville följa med och scrappa. Jag hade ingen aning om vad det var men följde med henne på en träff våren 2006. Efter det så var jag fast. Jag har fortfarande kvar mina första alster och tycker det är kul att jämföra dom med det jag gör idag.

Hva slags papirhobby holder du på med?
När jag skapar så blir det lite olika tex Lo:s, album, kort. Mestadels blir det grattiskort och inbjudningskort men provar det mesta och älskar att exprimentera. Det finns inga rätt eller fel i denna hobby och det är det som är så bra.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Oftast skapar jag på kvällarna men oftast när andan faller på.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jag har nog egentligen ingen direkt stil. Men gillar att göra stilrena saker, jag älskar blommor och det är något jag ofta har med på mina alster. Men jag utvecklas hela tiden och provar nya saker både färger och dekorationer så min stil har förändrats mycket sen jag började. Vågar prova mer olika sätt att vika kort men även att klä chokladaskar och göra album.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Dessa visar vad jag älskar att jobba med både i färg och dekoration.

Hva inspirerer deg?
Jag inspireras av lite olika saker ibland kan det vara ett kort som sätter fart på fantasin, men hämtar ofta väldigt mycket inspiration från olika tidningar, bloggar, mina DT-vänner på Idas magasin, Youtube och olika scrapgrupper på Facebook och Pinterest.
Färger, former ja det mesta kan sätta fart på min fantasi. Älskar hösten med all dess underbara färger men även sommarens gröna färger.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jag följer några stycken på Facebook och instagram och det är bland annat Lisbeth Bentgsson och Mia Rehnström. Man får så bra inspiration både gällande färgläggning och även så kan man få idéer och kunskap om det man inte kan. Att vara med i olika grupper gör att man lär sig sånt man inte kan och får bra råd och kan förbättra det man redan kan.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jag skulle gärna vilja lära mig mer om mixed media och art journaling och även om Bullet journal. Finns så mycket fint som jag skulle vilja lära mig men även utveckla det jag redan kan. Man slutar aldrig att lära sig nåt nytt i denna hobby.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Dom fem produkterna jag inte skulle klara mig utan är: Min Big shot, papperskäraren, stampplattformen, lim och sax. Big Shoten och papperskäraren är nästan heliga för mig dom kan jag inte vara utan.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Om jag fick önska mig nånting jag inte har så är det mixed media saker och alla nya distresser.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Om jag fick träffa någon i real Life så skulle jag vilja träffa Tim Holtz. Jag gillar hans produkter och brukar följa honom på Youtube han har bra idéer och verkar kunnig. Har en del av hans dies och stämplar och dom sakerna står alltid med på önskelistan. Min man som inte är så insatt i scrapvärlden har i alla fall förstått nu vem Tim Holtz är.

Hvordan er din scrappeplass?
Jag har ett pysselrum där alla mina scrapsaker finns, oftast är mitt bord en enda röra men trots det så hittar jag sakerna som jag ska använda utan problem. Det är skönt att äntligen ha ett eget scraprum förrut hade jag sakerna i sovrummet och till slut så blev det lite för mycket scrapsaker och lite för lite plats.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jag finns på instagram: pingvintjej och har precis startat upp en blogg: Marias blogg och en del av mina alster kan ni se på: Idas Magasin

Foto: Maria
Publisert med tillatelse

 

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More