NORDSTJERNEN: MARIANNE FRA NORGE

0 2,047

Marianne startet med scrapping allerede i 2005 da hun lagde et album til en venninne etter en ferietur i Danmark. I dag lager Marianne mest Art Journals, tags og lerret og hun elsker farger! Marianne beskriver sin egen stil som leken og hun er ikke noen “pertentlig” scrapper. For mange scrappere og kortlagere i Norge er Marianne kjent under navnet “Skorpionen” og det er ikke få som har latt seg inspirere av hennes fantasiske prosjekter. Vi er glade for å ha Marianne med oss i The Paper Crafting i dag. 

img_3240
Marianne Johansson

Hvem er du?
Mitt navn er Marianne Johansson. Aka skorpionen.

Fortell litt om deg selv.
Jeg er en ungdommelig dame (liker å kalle meg det i alle fall)  på 55 år.
Bor i Hamar, Norge. Hamar ligger ca en times kjøring nord for Gardermoen og Oslo.
Her bor jeg sammen med samboer og vår yngste datter på 15 år . Eldstejenta (18) flyttet ut litt tidligere i år.
Jeg jobber 80% som ettermarkedssekretær hos en truckforhandler.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg startet å scrappe i 2005 tror jeg det var. Begynte faktisk med å lage et album til en venninne, fra en ferietur vi var på sammen i Ebeltoft,  Danmark.
Etter en stund følte jeg at layouts ble for stort og jeg begynte å lage kort, samt dekorerte litt ferdige esker. Holdt på med det i endel år til jeg rundt 2010 fant tilbake til layouts igjen.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Ble ganske påvirket av venner på et forum som hadde startet med dette. Og siden jeg elsket å ta bilde av døtrene våre var det en fin måte å få brukt alle bildene på.

Hva slags papirhobby holder du på med?
I dag er det mest art journal, tags og lerret jeg holder på med. Noen layouts og kort blir det innimellom, men ikke ofte.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg forsøker å ta en tur inn på rommet mitt hver dag, men ikke alltid jeg rekker det.

Beskriv din stil for oss.
Åhh…det er vanskelig føler jeg. Mine venner sier de kjenner igjen stilen min, men jeg klarer ikke å sette fingeren på hva som er min stil.
Leken kanskje? Og så elsker jeg farger!!

Har din stil endret seg med tiden?
Helt klart!
Fra å være veldig opptatt av at alt skulle være “rent og pent”, rette linjer, ingen farger utenfor etc er det nå noe av det verste jeg gjør. Jeg må kunne kline og søle litt og er ikke noen “pertentlig” scrapper!

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter.
Denne LOen er jeg utrolig glad i. Jeg elsker fargene jeg fikk til her og sammen med den trolske stemningen i bildet ble dette så perfekt som jeg ville ha det. Veldig mye medium og farger på denne!

img_8231

Her har jeg brukt et bilde av meg selv, fra Madame Tussauds i London. Jeg digger å kunne lage LOer med humor og her koste jeg meg fælt. Elsker hvordan jeg fikk følelsen av dyp rød fløyel på layouten, akkurat som kjolen til Dronningen her. Samt oppsettet og begrenset fargebruk.

img_2014_2

Denne doble art journal betyr utrolig mye for meg. Dette var starten på flere år i designteamet til Art Anthology hvor jeg lærte utrolig mye!

art-journal1

Jeg vet jeg sa jeg elsket farger, men jeg digger også sort/hvitt. Liker så godt kontrasten det gir. Og her er det bilde av eldstejenta og kjæresten, når de skulle i en barnedåp, syntes de var et sånt flott par!

fav4

Elsker dette bildet av yngstejenta i en trapp i et hotell utenfor Stockholm for noen år siden og her har jeg boltret meg i farger.

fav5

Hva inspirerer deg?
Inspirasjon finner jeg overalt! Ute i naturen, farger, i magasiner, nettsurfing (Pinterest, instagram etc)

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Er flere som inspirerer meg på ulike måter. Linda Bruun er en av dem. Hun er så åpen og leken i det hun lager. Digger stilen hennes!

Jeg fasineres av Ellen Roberg-Askim, hun har en egen måte å formidle bildene på og en fantastisk håndskrift!
For ikke å snakke om de “eventyrlige” LOene til Brit Sviggum, fantastisk.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Man blir vel aldri utlært , men å sette fingeren på noe spesielt jeg har lyst til å lære meg, nei, det blir for vanskelig.
Jeg har bestemt meg for å kose meg med det jeg lager og da vil jeg gjøre ting jeg liker. Jeg er f.eks ikke flink til å fargelegge stempelmotiv, men ønsker heller ikke å lære det. Nok av andre flinke mennesker som kan ta seg av den saken

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Gesso, stensiler, stempler, maling/farger, lim

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Mer maling.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»?
Åhhh…. det er mange og jeg har vært så heldig å møte et par “kjendiser” fra det store utland. Men det er et par personer jeg skulle likt å møtt: Leslie Wood, Donna Downey, Kasia Avery, Tusia Lech (på tide å stoppe).

Og hvorfor?
Alle de over her er damer jeg følger på sosiale medier, flere har jeg tatt nettkurs med. Alle er unike på sin egen måte og jeg skulle gjerne møtt dem og vært sammen med dem når de produserte sine ting. Utrolig inspirerende og kreative damer! Noen har jeg snakket med på nettet i mange mange år og føler liksom jeg kjenner dem.

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg er så heldig at jeg har mitt eget rom (dog deler noen hyller der med permer til sambo, samt litt dartutstyr og pokaler)
Har en stor benk og endel hyller til “rotet” mitt.
Aller helst ville jeg hatt et digert rom, et rom hvor jeg kunne fått plass til store lerret og staffelier, men jeg er takknemlig for rommet jeg har.

img_3947

img_3944 img_3943 img_3940 img_3939

Andre ting du ønsker å nevne?
Jeg har vært designer for flere ulike team. Art Anthology, 7Dots Studio, Mixed Media Place, Vibeke Spigseth – Poppydesign, 3rd Eye,  2Crafty Chipboard og ulike forum/utfordringsblogger.

Hvor kan vi finne deg?
Blogg: Skorpionredet
Facebook: Marianne Johansson
Twitter: marianneskorp
Instagram: mariannejo61
Pinterest: mariajoha

Foto: Marianne Johansson
Publisert med tillatelse

 
 

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More