NORDSTJERNEN: MARIANNE FRA SVERIGE

0 1,824

Marianne fra Sverige begynte med scrapbooking i 2006 og med kortlaging i 2008. Nå for tiden lager hun mest kort – noen ganger flere uker i strekk og det gjerne på høsten og vinteren. Det finnes alltid noe nytt å forsøke innenfor kortlaging og nå har Marianne spesielt lyst til å lære seg mer om Mixed Media. Vi er glade for å kunne presentere Marianne i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jag heter Marianne Sundberg och bor i Örebro med min sambo och  2 hundar (greyhounds). Bor i ett villaområde med närhet in till både City och skogen, så man kan variera från storstadsbrus till fåglarnas sång på en skogspromenad .

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?

Jag kom i kontakt med scrapbooking första gången år 2006, men började testa kort-tillverkning år 2008, gjorde ett kort lite då & då. Speciellt till högtidsdagar. Sedan blev  det mer och mer,.. och folk som visste att jag gjorde kort och altrade askar, började efterfråga om jag kunde göra på beställning, så på den vägen är det. Allt eftersom jag satt och pyssla så vaknade intresset mer och mer och de senaste 6 åren, har jag blivit helt fast i kortpyssel-världen (en riktig scrap-nörd..)
 

Hva slags papirhobby holder du på med?
När jag började med kort pysslandet, så var det enklare varianter, mer CAS stilen. Men idag blir det mycket mer lager på lager och olika varianter, mer dekoration, någon vikning, altrade askar och ibland blir det bara att jobba med stenciler och Distress Ink, som jag tycker ger lite spännande effekter också.

Holder du på med papirhobbyen ofte? 
Periodvis gör jag jätte mycket , flera dagar, veckor i sträck.. Och jag lägger många timmar på varje projekt. Sedan kommer jag i perioder när jag inte har någon inspiration. Men oftast jobbar jag på bäst, .. under hösten/ vinter perioden för att sedan längre fram på våren/sommaren göra mer uppehåll.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jag gör mycket traditionella kort men också  en blandning med mer kreativa, fantasifulla, lekfulla, tuffa och lite med retro/ vintage-stil. Så stilen har förändrats sedan starten 2008, idag använder jag även mycket stämplar, stenciler och färgar in med Distress Ink. Det kommer hela tiden så mycket nytt att prova på..

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?

Första alstret jag visar är ifrån början när jag startade med kort tillverkning. Ett rosa lite romantiskt kort! Som jag fortfarande tycker är fint att göra.
 
Det andra är också ett lite gulligare kort. Men är det något som verkligen inspirerar mig så är det att göra kort till Barnen.

 

Det tredje & fjärde kortet, som jag visar både Herr och Dam kortet av, är projekt som jag “älskar” att skapa, lite fantasi fulla med en touch av den lite retro/vintage-stilen. De flesta av korten jag gör är beställnings kort, som ska vara lite personliga, men där jag får fria händer att skapa det som jag vill. Det är det absolut roligaste tycker jag, att ha ett tema att skapa efter men med egen touch! 

Detta är en av varianterna jag gör i lite tuffare stil..
 
 
Det sista jag visar blir en lite finare Julbild, det passar väldigt bra nu tycker jag.. det kortet fick lite olika dekorationer och idag använder jag väldigt mycket dekorationer, Peeloff, Bling, Charms, Band osv. Tycker om att fylla ut hela kortet med passande dekorativa detaljer.

 

Hva inspirerer deg?
Min största inspirationskälla kommer ifrån att mina närmaste och vänner,  uppmuntrar mina alster , det ger mig inspiration att fortsätta att vara kreativ.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jag har ingen inom scrapvärlden  direkt som jag har följt eller tittat på deras scrap alster. Jag har inte tänkt så mycket på att titta efter någon speciell scrappare helt enkelt..  Utan tittar ibland runt på Instagram,  Facebook och Youtube osv.. och kan få lite inspiration från någon!

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Det jag nu skulle vilja prova på och lära mig är Mixed Media, med det kan man göra mycket kreationer.. så det får bli nästa steg framöver, så får jag se om jag fastnar lika mycket för att göra det.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Ja, det är många saker man inte vill vara utan när man “scrappar”. Men de 5 allra viktigaste sakerna för mig är :. Pennor, Sax, Skärmaskin, Lim & papper/Cardstock. Med dom sakerna kommer man en bra bit och kan göra lite fantasi fulla kort, så det är ett måste att ha med sig om man åker bort och ändå vill vara lite kreativ.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
På min önskelista står naturligtvis en Stansmaskin.. ! 

Hvordan er din scrappeplass?
Mitt pyssel “rum” är i köket, jag har inte något hobby rum. Men trivs bäst i köket, jag har köpt ett skåp (se bild) där jag har dom sakerna jag använder mest.. och sedan har jag det övriga materialet i  andra rum, i skåp som naturligtvis är fullproppade.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jag är med i DT (Design Team) hos Instila. Började blogga för dem det här året.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Facebook: Marianne Sundberg 
Instagram: @ scrapbookermajan

Foto: Marianne
Publisert med tillatelse

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More