NORDSTJERNEN: MARIE FRA SVERIGE

0 967

Marie fra Sverige startet med papirhobby høsten 2007 etter å ha holdt på med keramikk i noen år. Marie lager som oftest kort og da gjerne med stemplede motiv som hun maskerer sammen. Hun er også glad i å male portretter og har malt tidligere et portrett av Bruce Grobbelaar. Vi er glade for å kunne presentere Marie og hennes flotte prosjekt i The Paper Crafting i dag. 

Vem är du? Berätta om dig själv.
Mitt namn är Rose-Marie Carlsson, men jag kallas bara för Marie till vardags. Jag är sjukpensioner sedan en tid tillbaka då jag lider av trötthetssyndrom samt problem med korttidsminnet. Detta efter komplikationer i samband med att jag som vuxen fick vattenkoppor. Pysslandet är balsam för själen samt jag har alltid haft ett starkt intresse av att skapa med färg och form. Har dyslexi så jag kan tappa bokstäver här och där…men det är bara att acceptera då det är inget jag kan styra över.
Jag är nyfiken av naturen och gillar utmaningar…och allt kanske inte fungera på en gång utan övning ger färdighet. Var nyfiken på ProMarkers/Copic pennor så jag fick några ProMarkers på morsdag, vi blev inte bästa vänner. Hörde att Copic var bättre, då de hade andra spetsar… så jag köpte ett start kit. Hittade rätt papper och nu med flera nyanser av pennor = större investering… så gav jag mig själv ett år att kunna bemästra detta medium. Ja, jag fixade det rätt snabbt… men jag kände aldrig samma frihet som med mina akvarellfärger och därmed inte samma glädje. När jag sedan fick reda på att dessa färger inte kan bestå tiden lika bra som mina akvareller + 100 år, utan bleknar bort inom en snar framtid… Det avgjorde saken direkt och då det tar mycket längre tid för mig att färglägga med dessa pennor… är det inte värt mödan tycker jag!
2016 fick jag en förfrågan om jag kunde måla ett porträtt av Bruce Grobbelaar en gåva till honom vid en supporterträff …åh, en ny utmaning! Svaret blev att jag skulle försöka, det blev 4 försök innan jag fick till två som jag var nöjd med. Det blev en till honom och en till mig själv, min signerade han åt mig…sedan dess har det blivit många fler porträtt. De blir också bättre och bättre så utvecklingen går i rätt riktning, samt jag har även investerat i bättre akvarellfärger och papper.

När började du med en pappershobby?
Jag hade målat keramik i många år, men sedan september 2007 har jag helt och hållet gått över till papperspyssel. Startade med inköp av stämplar på Tradera och stämplar blev riktigt beroende framkallande, idag har jag en stor samling med stämplar. Jag har haft DT uppdrag för Alota Rubberstamps (USA) samt Vilda Stamps (Sverige), vilket också bidragit till samlingen. Mitt signum är att maskera samman flera olika stämplar. De senaste åren har min passion blivit stansar…så nu är det den samlingen som växer. Min nya utmaning för tillfället är att bli DT hos mitt favorit företag TONIC Studio. Jag har fått besked att jag hamnat på listan för kommande antagande från Europa… så jag är på väg.

Varför startade du en pappershobby?
Det var dyrt och besvärligt att komma över keramik gods där jag bor (min hobby sedan 2002) så jag valde att gå över till ett annat medium, papper. Det finns ju överallt och har mycket billigare fraktkostnad. Jag började med att färglägga uppstämplade motiv med akvarellfärg, eftersom jag hade uppfattningen att jag inte kunde teckna så bra själv, stämplar blev ett utmärkt alternativ. Idag har jag ett bättre självförtroende och tilltro till mina egenskaper att teckna så är inte lika beroende av stämplar längre, men det är ju så mycket snabbare…

Vilken typ av pappershobby gör du?
Det blir mest kort (internetutmaningar m.m.) fast jag är ”all over the Place” faktiskt, mycket blommor, altered, inredning, lådor m.m.

Hur ofta pappers pysslar du?
Dagligen…om jag orkar.

Visa oss 3-5 av dina favoritprojekt. Varför dessa projekt dina favoriter?
Jag valde bland de jag gjort i år…

DIY torn till mina stämpeldynor, startade med vanliga kartong och en snurrbricka från IKEA, den ena gjorde jag med en förvaringslåda högst upp (den blå är ett par år gammal). Billig förvaring med återvunnet material och efter egen design.
Art journal sida där jag fick använda folie (blå, silver, guld och lila) som blivit över då jag foliestämplat. Gnuggat med vanligt glue stick och lagt folie över, gnugga och vänta lite samt dra bort…blir en cool Distress look.
En tavla med en massa olika dimensioner, då det är en djup ram från IKEA. Stämplat – Stansat – Infärgat. Det är helt otroligt vad man kan skapa med papper, gummimatta och embossing tool som hjälpmedel att forma fram liv i pappret.

Vad inspirerar dig?
Instagram, bläddra runt där som tidsfördriv…
YouTube, här kan man lära sig vad som helst, samt få tips och se nya produkter…
Facebook, här följer jag Tonic Studio, ser demo och de återkommande Show Case där de varje vecka går igenom de vi medlemmar lagt upp våra alster. Även vad min övriga Facebook vännerna skapar.
…eller bara ett behov av en lösning av ett problem såsom en ny organiseringslösning typ stämpeldynsförvaring, stansförvaring m.m.

Kan du nämna några skandinaviska pappersartister som du är inspirerad av?
Har ingen just nu…

Finns det något i pappershobby du vill lära dig?
Kalligrafi

Kan du nämna fem produkter / verktyg du inte kan leva utan?
• Akvarellpapper
• Akvarellfärger
• Sax
• Lim
• Papperstrimmer

Vad står högst upp på din önskelista nu?
ScanNCut machin

Vem i vår scrapvärld vill du träffa «i verkliga livet»? Och varför?
Tim Holtz; Älskar de nya Distress Oxide samt hans stansar och stämplar förstås, jag skulle vilja plocka hans hjärna på allt om dessa produkter…och förstås en autograf och en bild tillsammans förstås.

Hur är ditt hobbyrum?
Jag har ännu inte fått mitt pysselrum klart, det kommer att ligga på övervåningen i vårt hus med stora fönster, det blir mycket naturligt ljus. Den delen av huset är inte färdigt… men någon gång under nästa år kan jag nog flytta in. Just nu sitter jag i ett hörn i köket och som tur är har vi ett stort kök.

Övrig information som du vill delta i presentationen?
Min största talang är att kombinera ihop färger, något som gjorde sin debut när jag var fem år. Jag gjorde då en abstrakt teckning till min mamma som föreställande tulpaner, hon älskade tulpaner.

Mina tre bästa pyssel inköp:
• Professionella akvarellfärger
• Big Shot Plus
• Min bords Daylight lampa

Var kan vi hitta dig?
Blogg: Marie’s Art Studio
YouTube: Marie Carlsson
Pinterest: Marie’s Art Studio
Instagram: marie.bat3
FB: Marie Carlsson
Twitter: Marie Carlsson

Foto: Marie
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More