NORDSTJERNEN: MARIT FRA SVERIGE

0 660

Marit startet med papirhobby i 2006 da hun lagde invitasjoner til sitt eget bryllup. I 2014 testet hun ut Project Life og da var hun helt solgt. Marit liker å fotografere og dokumentere og slik sett passer PL henne perfekt. Det er særlig reiser og spesielle begivenheter som dokumenteres i Marits album. Vi er glade for å kunne presentere Marit i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jag heter Marit och är 45 år och kommer från Sverige. Jag bor tillsammans med min man i villa i en mindre ort längs Vätterns västra sida. Vi har inga barn och vi älskar att resa och gör det ofta, långt som kort, sommar som vinter. Förutom scrapbooking gillar jag att löpträna, pyssla i trädgården och vara iväg med vår husbil. Älskar att vistas ute i naturen och besöka nya platser. Jag är ett stort fan av planering och att skriva listor, vilket också speglas mycket i min scrapbooking.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag började lite smått våren 2006 då jag gjorde inbjudningar till mitt eget bröllop. Det var då jag köpte mina allra första saker. Därefter deltog jag i några kurser i hur man gör kort, layouter och mixed media. 2010 hade jag utvecklat det till en hobby. 2014 testade jag Project Life och blev helt såld. Jag gillar att fotografera och dokumentera och PL (Project Life) passade mig perfekt. Jag tycker det är kul att göra något för min egen skull och som blir ett minne. Jag gör inte PL vecka för vecka utan vid resor och speciella händelser. Lägger mycket tid på att planera fotografier, välja papper och vad jag skall skriva. Dokumentationen är viktig för mig.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Mest Project Life och jag är DT för Project Life i Norge. Det blir en hel del kort också även om PL är det jag gör mest. En och annan LO eller tavla händer det också att jag gör.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Det är lite beroende på årstid. Höst och vinter sitter jag 1-2 kvällar i veckan. Sommartid knappt inget alls.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jag vet inte om jag har någon speciell stil, men jag gillar det stilrena. Jag använder mer vintage och enkel stil, jag är inte så mycket för det ”gulliga”. Distressade kanter är nog det som utmärker min stil mest. Och mycket stämplar. Förmodligen har min stil ändrats. Det syns nog tydligast när jag gör PL då jag började med färdiga PL-kort och rundade hörn och fotografier utan ram. Där har jag alltid fotografier med vit kant nu, raka hörn och gör nästan enbart egna PL-kort.  Det är viktigt med harmoniska uppslag för mig, de får inte bli för röriga.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Här är en dubbelsida från mitt PL-album som jag gjorde förra året. Jag skulle nog säga att sidorna är väldigt typiska mig. Stilrent, inte så mycket dekorationer utan jag låter fotografierna tala för sig själva. Egna PL-kort med stenciler, distresser och stämplar.

Här är en annan dubbelsida från min svågers bröllop. Lite mer välarbetad med mer dekorationer, men fortfarande stilrent och med matchande papper.

Här är en relativt nygjord LO från en spännande resa till Tanzania. En personlig favorit som jag också vann pris med hos CSI-challenge.

Av mina kort så gjorde jag ett kort nu i mars som jag blev väldigt nöjd med. Här har jag embossat i vitt och färgat med Distress Oxide och sedan färglagt citronerna och kvistarna med Zig Clean Color Real Brusch. En teknik jag fick lära mig av en annan scrapbooking-vän från Norge.

Sedan letade jag upp en riktigt gammal favorit. Ett kort jag gjorde på beställning 2012 och blev riktigt nöjd med.

Tjejen som skulle få kortet hade precis blivit klar med sin AT-läkaretjänst, hon gillade att resa, äta skaldjur och dricka vin. Kortet skulle var i orange ton och fick inte vara gulligt eller ha för mycket bling-bling.

Så här blev resultatet. Ett 3D-kort med karta. Böcker och stetoskop fick symbolisera AT-tjänsten. En liten tag gömd bakom med stämpel om vin och med skaldjur.

Hva inspirerer deg? Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Det kan vara olika saker och tekniker. Jag följer lite olika personer på Instagram, både kända och mindre kända. En favorit på Instagram är Jennie Lundin (jen9_pysslar) som gör mycket fina och stilrena kort. Jag har lärt mig mycket inom Project Life av min ”DT-kollega” Gunilla. Hon har gett mig mycket inspiration och tips. 

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Stämplar, distresser, min Stamp Perfect (stamp position tool), min skärmaskin och min skrivmaskin.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Fler Distress Oxide.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Tim Holtz. Jag har alltid varit ett stort fan av hans stil och hans produkter. Jag är lycklig ägare av ett signerat förkläde, men önskar träffa honom och delta i någon av hans kurser.

Hvordan er din scrappeplass?
Jag har turen att ha en större del av ett rum som min scapp-plats. Jag försöker hålla ordning, men ibland är det svårt.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Instagram: marit_pysslar
Blogg: maritsmemories men där blandas både scrapbooking och resor.
DT hos Project Life i Norge där jag bloggar ca 1 gång/månad: Projectlife i Norge

Foto: Marit 
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA