NORDSTJERNEN: MARITA FRA SVERIGE

0 1,296

Marita Johansson fra Sverige er mest kjent under navnet “snojbi” på nettet. Marita har holdt på med papirhobby siden 2007, og da først fremst kortlaging. Noe av det Marita liker aller best er å lage julekort og de blir det mange av i løpet av året. Marita er en meget dyktig kortlager som vi er glade for å kunne presentere i The Paper Crafting i dag.

Marita5Hva er ditt navn?
Marita Johansson heter jag men på nätet blir det mest snojbi jag använder.

Hvor bor du?  
Jag bor i Ytterby / Kungälv straxt bredvid Göteborg.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?  
Jag har en blogg och den finns här www.snojbi.blogspot.se

Hva slags papirhobby holder du på med? 
Jag gör mest kort men ibland så blir det att jag viker en kartong och altrar den.

Når begynte du med papirhobby?  
Jag började 2007.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag satt och läste om just “cardmaking” och tyckte det verkade roligt så jag testade och sen var jag fast. Eftersom jag gör mest kort så blir det mycket födelsedagskort och måååånga julkort för det tycker jag är kul.

Marita4
Julkort är bland de roligaste korten att göra tycker jag.
Marita3
Här är ännu en vikning som jag gillar. Man viker upp en massa snibbar och fäster som bågar.
Marita2
Ramkort gör jag ofta, Gillar den vikningen för att det blir ett sånt bra djup i korten. Här har jag satt ett “fönster” för “hålet” så det blev ett shakercard.
Marita1
Använder väldigt sällan embossingplattor men här har jag gjort det på pappret bakom motivstämpeln.

Holder du på med papirhobbyen ofte? 
Jag håller på med några kort i veckan. Jag är en ganska seg scrappare. Gillar inte när det är bråttom utan vill att kortet ska “mogna” under arbetets gång.

Hvordan er din scrappeplass?  
Jag har en sekretär i köket som jag sitter vid + några små hyllor på väggarna så det är trångt. Får vänta tills barnen inte vill bo hemma längre och då kan jag flytta in i eget rum . Men det dröjer nog lääääänge till dess.

Marita

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?    
Majsan gör fantastiskt fina kort.

Foto: Marita Johansson
Publisert med tillatelse
close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More