,

Scrappeintervjuet: Hulda-Charlotte fra Norge

Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter

Hulda-Charlotte startet med papirhobby for rundt åtte år siden. Noe av det første hun gjorde var å melde seg på scrappetreff og det har hun ikke angret på. I dag lager Hulda-Charlotte mest kort, men hun liker også å lage esker og andre små 3D-prosjekter. 

Nordstjernen: Hulda fra Norge Hvem er du? 

Jeg heter Hulda-Charlotte Hjemly-Hagensen. Jeg er 39 år og bor i Målselv, Nord-Norge. Jeg bor sammen med samboer, vår 9 år gamle sønn og vår snart 6 år gamle firbente datter. Jeg er utdannet førskolelærer og har jobbet som pedagogisk leder i snart 15 år. 

 
Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?

Jeg startet vel med papirhobby for cirka 8 år siden. Jeg hadde en venninne som startet med dette og ble inspirert til å prøve. Kan vel si at man ble hektet. Meldte meg på scrappetreff noen måneder etter jeg startet, alene. Var veldig spent når jeg skulle dra som nybegynner og ingen der som jeg kjente. Men det ble det beste jeg har gjort. Fikk mange nye scrappebekjentskaper, lærte utrolig mye og hadde det fantastisk. 

Hva slags papirhobby holder du på med?

Jeg lager mest kort, men liker og lage esker og andre små 3D-prosjekter. Fargelegger med Promarkers, vil enda si at jeg er nybegynner, men gøy når man starter å få det til. Liker å prøve nye ting. For ett par år siden kom jeg over Project Life, fantastisk måte å komme i kontakt med andre som holder på med papirhobby rundt om i verden. 

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden. 

Kan vel si at stilen min ikke har endret seg veldig med årene. Har kanskje fått litt bedre teknikk men er mye likt som jeg startet. Som mange andre som driver med scrapbooking har jeg ikke en enkelt stilart som jeg kan si jeg faller inn under. Liker å variere og prøve nye ting. Scrapper mye ut i fra hva arket eller motivet inspirerer meg til. Jeg liker blomster og må av og til holde meg litt i tøylene slik at jeg ikke går over stokk og stein. 

Vis oss noen av dine favorittprosjekter. Hvorfor er disse prosjektene dine favoritter? 

Dette er noen av mine favoritter fordi det er noe jeg ble fornøyd med. Noen av prosjektene var utfordrende, noen brukte jeg mye tid på fargelegging, andre ble det bare full klaff med når jeg hadde funnet alle elementene. 

Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter

Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter

Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekter

Nordstjernen: Kortlaging, esker og 3D-prosjekterHva inspirerer deg?
Blir inspirert av så mye. Det kan være et mønsterark som jeg finner, et stempel eller stempeltrykk. Jeg ser også en del på You Tube, Facebook og Pintrest for å få inspirasjon. det kan også være en sang, hører alltid på musikk eller lydbok når jeg scrapper. Kan også bli inspirert av naturen og fargene i den. 

Når jeg startet med fargelegging søkte jeg gjennom internett for å få tips og inspirasjon, min første oppdagelse var at Copics var det man burde satse på. Da kjøpte jeg Copics og startet, jeg fant ut at dette var ikke tusjene for meg. Jeg solgte dem og prøvde Promarkers. Da åpnet det seg en helt ny verden. og takket være Kimberly Brown sine You Tube-videoer og et kurs med Maya Stenshagen kom jeg i gang med fargelegging. 

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Noen av de jeg ser på er Linda Sandblåst Skotheim, xannero1, Sari Hanninen alle disse er på You Tube. 

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg? 

Akkurat for øyeblikket kommer jeg ikke på noe. Føler at dersom det er noe man ønsker å lære er det så utrolig mange dyktige scrappere der ute som er kjempeflink til å legge ut tutorials og videoer, så man kan nesten lære hva som helst ved et tastetrykk i dag. 

Kan du nevne 5 produkter/verktøy du ikke kan leve uten? 
  • Stempel
  • Dies og stansemaskin
  • Distress ink
  • Papirblomster
Hva står øverst på din ønskeliste nå?

Jeg ønsker meg veldig en Silhouette Cameo og en We R Memory keepers all-in-one Tool.

Hvordan er din scrappeplass?

Jeg har et eget hobbyrom, men dette fungerer også som kontor og lager for mine andre hobbyer. Så hær inne er det både scrappeting, garn, smykkepærler, papirer, bøker, symaskiner, knapper, bilder, permer med mer. Så man kan vel si at det er mye ting på liten plass. men har et håp om at man får pusset opp hobbyrommet om noen år. 

Hvor kan vi finne deg? 
Skulle gjerne oppgitt bloggadresse her, har blogg, men tiden strekker ikke til for å få lagt ut noe der.  Jeg har en side for mine hobbysysler på Facebook: Huldas hobbyhjørne, har også profil på Facebook og Instagram.
 
Foto: Hulda
Publisert med tillatelse
Translate »