NORDSTJERNEN: MERETE FRA NORGE

0 1,125

Romantiske “Shabby Chic” prosjekter i duse farger er en fellesnevner for Meretes nydelige papirprosjekter. Merete startet med papirhobby for ni år siden og lager/dekorerer for det meste kort og esker. Noe av det Merete ikke kan klare seg uten i hobbyen er fine papir og blonder og det er særlig en norsk designer hun kunne tenke seg å møte. Vi er glade for å kunne presentere dyktige Merete for dere i dag. 

Merete Kildahl Jaklin

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Merete Kildahl Jaklin, er 51 år og bor på øya Senja i Troms fylke. Jeg er gift, har tre barn og to barnebarn. Jeg jobber i psykiatritjenesten i kommunen.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Papirhobby begynte jeg med for rundt 9 år siden. Har bestandig holdt på med et eller annet, fra maling på tre, glassmaling, applikasjon og lappeteknikk for å nevne noe. Da jeg begynte med papirhobbyen min, så var jeg hekta. Når jeg skulle lage noe, satt jeg med kjøkkenbordet. Etter hvert fikk jeg så mye utstyr at det ble for lite plass samt at det var mye styr og pakke bort og fram. Vi hadde et ledig soverom på loftet, og det ble mitt nye scrapperom. Det er dit jeg går for å koble av. Der kan jeg sitte alene og være kreativ noe som gir meg mye.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager for det meste kort, men dekorerer også esker og lager fra bunnen av. Man kan jo dekorere på det meste.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Som regel er det i helgene at jeg har best tid, og da sitter jeg og lager noe. Dessverre er det noe som heter scrappetørke og det har jeg også hatt. Jeg er heldigvis i ang igjen, og er veldig inspirert til å lage noe nytt. Når jeg setter meg ned og tar fram papir og blomster, så kommer ideene etter hvert hvordan kortet skal bli. Jeg kan ha en ide, men kortet kan bli helt annerledes enn jeg i utgangspunktet tenkte.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Min stil er nok shabby/romantisk. Jeg elsker blomster og stæsj, og liker at ting ser litt slitt ut. Vakre papirer er et must og da faller jeg ofte for sarte farger. Jeg bruker en del bilder men kan også male motiver med distress ink.  Det som kan inspirere meg er nye papirer, stempler, dieser bla. Jeg blir også inspirert av andre kortlagere.

Vis oss noen av dine favorittprosjekter:

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Hvis jeg skal nevne utstyr jeg ikke klarer meg uten, så må det være: Fine papirer, blomster, seambinding-bånd, blonder, og Gesso.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Det som står på min ønskeliste nå er de nye, vakre papirene fra Pion design.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Hvis jeg skulle ønske å treffe noen, måtte det være Gunhild Gjessing Bay, som er eier og designer av Stempelglede, der jeg er så heldig å få være designer. Hun er utrolig dyktig, og lager de fineste stemplene jeg vet om.

Hvordan er din scrappeplass?
Mitt scrapperom er ganske lite, og kan bli veldig rotete når jeg holder på. Ideene kommer etter hvert, og jeg tar fram og prøver til jeg er fornøyd.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Merete sin kortverden

 

Foto: Merete Kildahl Jaklin
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More