Scrappeintervjuet: Nataliya fra Danmark/Ukraina

Nataliya er opprinnelig fra Ukraina og er bosatt i Danmark. Nataliya har holdt på med scrapping i snart seks år og hun holder seg helst til scrapbooking. Hun lager layouts og album i tillegg til kort til enhver anledning. Nataliya holder seg gjerne til stilarten “Mixed media” og lager gjerne prosjektene “lag-på-lag”. Vi er glade for å kunne presentere Nataliya for dere i TPC Magazine i dag. 

Hvem er du?
Jeg nærmer mig hastigt 33, fejer kobberbryllup næste år, har to dejlige børn, en af hver, og kommer fra Ukraine. Hele min danske familie er udlændinge, på nær af svigermor, da jeg giftede mig med en svensker. Derfor griner vi, at vi alle sammen skal tage indfødsretsprøven. Jeg er blevet bidt af Zumba, som den eneste sport jeg dyrker. Ellers går min fritid på oplevelser, venner og scrapaftener. Til dagligt leder jeg et team og arbejder med store datamængder og analyser. Min matematiske hjerne får lov til frit leg, når jeg fordyber mig i mine hobbyprojekter.

Når begyndte du med papirhobby? Hvorfor?
Egentligt, har min svigerinde været ”Kirsten giftekniv” for mig og min livspartner – scrapbooking. Min svigerinde fik børn før mig og en dag så jeg de søde albums, hun har lavet til dem. Så her… er der ikke en overraskende historie. Da jeg fik min første, viste hun sig til at være et meget nemt barn. Jeg havde masser af tid og derfor startede på et lille album til hende. Nu er det så en del år siden og sikke en rejse det har været. Det er så sjovt at kigge tilbage på de første kreationer, for det er så pinligt!

Hvad slags papirhobby holder du på med?
Jeg har prøvet en del efterhånden, men holder mig til scrapbooking. Jeg laver kort til hver eneste lejlighed, jeg har lavet en del feriealbums og layouts. Tidligere har jeg fremstillet smykker, tegnet med akvarel og akryl. Men det fastholdte min interesse kort tid ad gangen. Nu er snart 6 år jeg har været en trofast scrapper. Dette er nok fordi, at man får lov til at lave smykker, og tegne, og designe – det er ingen grænser for, hvilke teknikker man kan bruge.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg forsøger at finde tid til det mindst en gang om ugen. Alt handler om prioriteter og scrapaftener med veninderne står højt på min liste. Vi holder dem midt på ugen. Jeg kommer glædeligt hjem ved midnat og står friskt op på arbejde …samme dag, fordi jeg er blevet ladet op af det skønne selskab og skønne fremstillede projekter.

Beskriv din stil?
Da jeg begyndte, prøvede jeg at genbruge så mange ting, som jeg kunne. Siden da, blev scrapbooking ret populær i Danmark, der kom mange butikker og jeg fik mulighed for at bestille fra USA. Jeg måtte lige finde skabsplads til ”scrapstash”. I dag bruger jeg lige så mange færdige ting men forsøger at komme tilbage til der, hvor jeg startede – at genbruge og genanvende. Derfor har jeg også valgt et kunstnerisk navn ”gothriftycrafter”. Jeg er bevidst om mit materialevalgt og vil gerne dele anderledes teknikker med andre. Jeg laver mixed media og lag-på-lag. ”Too much is not in my vocabulary”.

Vis oss dine favorittprosjekter. Hvorfor er disse dine favoritter? 
De er favoritter, fordi de udført i forskellige stiler og fordi det er nok historien bag, der varmer hjertet. De er lavet til de særlige lejligheder eller mennesker i mit liv. Det er også tre forskellige projekter, som har udvidet min horisont og hvor jeg kastede mig ud i de ukendte teknikker. Kirken, for eksempel, måtte jeg selv tegne en skabelon til fra bunden og regne på konstruktionen, således at den kunne være i boxen. Marine mixed media har jeg ikke lavet før. Men nu ofrede min far ægte fiskegarn til mig – så der var ingen undskyldninger. De store roser på kortet er fremstillet fra bunden.


Hvad inspirerer dig?
Pinterest er nok den primære kilde, men jeg er også med i forskellige grupper på Facebook. Ved at stamme fra et postsovjetisk land, kan have sine sproglige fordele. Jeg følger de danske, amerikanske og russiske talentfulde scrappere.

Skandinaviske papirkunstnere du inspireres af?
Uden tvivl, løfter Rikke Schmidt, som går under kunstnerisk navn som Gingercrafter, det danske scrapmiljø op og sætter standarder højt. Vi har forskellige stiler og præferencer, men hun har sjæl i sine projekter, og det ses.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jeg kunne godt tænke mig at udvide mit sortiment med forskellige texture paste, sort gesso, glaskugler, metal charms og alt andet lækkert til mixed media. Jeg vil gerne kaste mig ud i ”altered art”.

Fem produkter, du ikke kan leve uden?
Øverst på min liste vil stå en skæremaskine. Jeg har faktisk en simpel en fra Lidl og den kan jeg ikke leve uden. Selvom den er ret stor og ikke særlig transporterbar, vil jeg ikke bytte den til en anden. Plads nummer to går til Sizzix og dies. Jeg tror ikke, jeg behøver særlig mange argumenter for hvorfor – det er en genial opfindelse og den kvinde / mand, som fandt på det, må have et meget lykkeligt liv. Der ligger en lille ting i min scraptaske, som jeg heller ikke kan undvære – den lille sorte tingest til at rive papirkanter med (tak, min kære svigerinde!). Fjerde plads går til elektriske værktøjer, som de må deles om – det er heat gun og limpistol. Jeg har ikke altid den bedste tålmodighed, derfor. Og sidst, men ikke mindst, tager jeg i brug mine embossing penne til blomster.

Hvad står øvrest på din ønskeliste?
Her tænker jeg faktisk ikke på, hvad der mangler i min scraptaske. Jeg sætter pris på oplevelser og ville være overlykkelig, hvis jeg fik mulighed for at komme til en messe eller kursus af et internationalt format.

Møde in real life?
Det er et svært spørgsmål. Som teenager, havde jeg aldrig plakater af en bestemt stjerne på mit værelse. Jeg kunne lide noget fra klassisk musik, pop og heavy metal. Der er så mange dygtige scrappere, som inspirerer andre og gør denne verden smukkere.

Hvordan er din scrappeplass?
Dette spørgsmål, er til gengæld, er meget nemt at svare på, for jeg har ingen. Jeg kan godt lide at genbruge ting. Så en gang var jeg heldig ved at gå forbi en frisørsalon, hvor jeg fik en rullevogn, de ikke skulle bruge længere. Haps – jeg har den perfekte vogn til mine scrapsager. Jeg har også en taske, og en taske, og…. nu gentager jeg vist mig selv. Jeg arbejder ved køkkenbordet og så rydder jeg det hele op igen, under trapper, hvor rullevogn står med en taske, og med en taske.

Andre oplysninger?
Tak fordi jeg måtte være med!

Hvor kan vi finne deg?
Facebook: Gothrifty crafter
Blog: Gothrifty crafter
Pinterest: Gothrifty craft

Foto: Nataliya
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »