Scrappeintervjuet: Beate fra Norge

Da vi markerte World Cardmaking Day i Facebook-gruppa The Paper Events var det flere som la merke til Beates nydelige kort. To av kortene hennes ble også kåret til “Topp 3” i etterkant av markeringen. Vi er glade for å kunne presentere Beate som vår “Nordstjerne” i november og nedenfor kan du lese mer om hennes forhold til papirhobbyen. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Beate Halvorsen og bor i Nesbygda i Vestfold. Jeg har samboer og til sammen har vi to døtre på 22 og 11 år, samt to katter og en hamster. Jeg er utdannet pedagogisk leder, men er i dag ufør pga ME.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg har alltid hatt behov for kreative utløp helt fra jeg var barn og har vært innom utallige kreative hobbyer; pynting av fotoalbum var en av dem. Jeg pleide å samle på kvitteringer, merkelapper, brosjyrer med mer og kjøpte klistremerker som jeg brukte til å pynte sidene med. Rundt 2001 kom jeg over noen plastsjablonger med ulike figurer som jeg kunne tegne rund og så klippe ut, men det var utfordrende å finne farget ark/kartong husker jeg. Så kjøpte jeg mine første mønstersakser og puncher med hjerte, stjerne o.l. Og syntes det var kjempegøy å pynte albumsidene med dette.

I 2003 var hovedhobbyen min quilting, og jeg satt en dag på nettet og kikket på hjemmesiden til Debbie Mumm, en amerikansk stoffdesigner og produsent, da nederst i menyen på venstre side sto skrevet «Scrapbooking». Jeg ante ikke hva det var men klikket meg inn og jeg trodde knapt det jeg så! Har var det mønstrede ark, med TILHØRENDE klistremerker og noe som kaltes diecut, som jeg aldri hadde hørt om. Jeg bestilte tre ulike pakker med alt! Fikk de hjem og sleit sååå med å bruke de, for de var jo så fine! Jeg har fremdeles det meste av de pakkene enda.

Jeg søkte på nettet for å lære mer og fant først et amerikansk forum. Og en stund etter fant jeg det norske forumet Scrapbook express. Uten disse to forumene helt i starten og det felleskapet av fantastisk snille, støttende og inspirerende damer jeg fant i dem, så tror jeg nok jeg ikke hadde fortsatt med scrapping.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg begynte med scrapping av LOer og holdt på med det i ca 10 år. Da eldste datteren ble tenåring fikk jeg klar beskjed om at hun ikke ville bli scrappet, og yngste datteren var samtidig i verste trassalderen og HATET å bli tatt bilde av, da ble det brått stadig færre LO’er. Så jeg begynte stadig oftere å lage kort i stedet, og i løpet av ett års tid scrappet jeg hovedsakelig bare kort og kun en og annen LO innimellom. Jeg prøvde meg på Project Life, men det var ikke noe for meg.  

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Det er veldig avhengig av hvordan formen min er, om jeg har overskudd til å være kreativ eller ikke. Formen min svinger veldig pga MEen, så det varierer veldig. Noen ganger kan jeg scrappe mange timer i strekk, flere dager i strekk, andre ganger bare i et par minutter før det går flere uker før neste gang jeg orker å scrappe. Jeg er heldig som har egen scrappeplass, så jeg kan la prosjekter ligge framme lenge og vente på meg. Scrapping er dessuten for det meste en hobby for den mørke, kalde tiden av året. Når det er bart for snø og det spirer og gror ute, liker jeg å pusle i hagen.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Å, så vanskelig. Da jeg begynte var den Clean&Simple, men jeg har likt å teste ut nye teknikker og stiler opp gjennom årene. Så i tillegg til C&S liker jeg den mer romantiske, litt Shabby Chic stilen med lag på lag med, blonder og masse blomster. Men de siste par årene er jeg blitt veldig glad i å lage kort hvor man bygger et tablå med fargelagte stempelmotiv og dies, samt interaktive kort. Og så blir det noen andre stiler innimellom, for jeg liker å kunne variere litt.  

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor er disse prosjektene dine favoritter?
LOen er blant de siste jeg scrappet, og den betyr mye for meg fordi jeg ser hvordan jeg hadde utviklet fortellerstemmen min. Og selve historien betyr mye for meg fordi det forteller mye om hvordan livet vårt var akkurat på det tidspunktet og hvor jeg var som mamma.

Kortene er mine favoritter fordi jeg synes jeg har klart å komponere kort som gir god balanse, som er interessante å se på og som på et eller annet vis utfordret meg kreativt da jeg lagde dem.

Hva inspirerer deg?
Jeg blir inspirert av farger, produkter, andre scrappere og noen ganger utfordringer. Jeg liker å bruke Instagram, Pinterest og YouTube for å suge til meg inspirasjon.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Det er jo så utrolig mange flinke skandinaviske scrappere, men for tiden inspireres jeg veldig av Instagramprofilene mettewitus fra Danmark, kine_scissorhands fra Norge og e_emilsson fra Sverige.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jeg har lyst til å lære mer om fargelegging med Copic.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Misti, skjærebrett, stempler, dies og noe å fargelegge med, enten Copic eller Zig clean color real brush markers, og så kommer jeg ikke langt uten kartong og lim og stempelblekk da.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Der står det stempler og dies fra Lawn Fawn, Mama Elephant og Hello Bluebird, samt flere Copic sketch tusjer.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Ali Edwards var en veldig stor inspirasjonskilde for meg da jeg laget Loer. Hennes fokus på historieformidling gjennom scrapping er fantastisk og var veldig formgivende for meg da jeg scrappet LO’er.

Nichole Spohr er den kortlageren jeg gjerne skulle møtt, jeg har lært så utrolig mye av hennes YouTubevideoer og jeg elsker stilen hennes.

Hvordan er din scrappeplass?
Sambo bygget et lite hobbyrom innerst i garasjen (med dør inn fra kjelleren) til oss to. Vi gjenbrukte deler av en gammel kjøkkeninnredning, i tillegg til noe ekstra kjøkkenskap og bokhyller fra Ikea. Jeg har prøvd å organisere det på en måte som gjør at det aller meste er synlig, for jeg er en sånn «ute av syne ute av sinn» type. Siden jeg også er glad i å dra på treff, så har jeg prøvd å finne oppbevaringsløsninger som gjør det lett for meg når jeg skal pakke; at jeg bare kan ta tingene i sin oppbevaring rett ut av hylla og putte ned i reiseveska, uten for mye omorganisering ved pakking, og rydding når man kommer hjem igjen. Det er et rom som er mer funksjonelt enn pent, og mangelen på vindu og dagslys er til tider nesten uholdbart, men jeg er likevel veldig takknemlig for at jeg har en egen plass.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Dere finner meg under navnet Scrappadis. Jeg er aller mest aktiv på Instagram, men legger sporadisk ut videoer på egen YouTube kanal, når jeg har energi og inspirasjon til det.

Foto: Beate
Publisert med tillatelse


Posted

Translate »