,

Scrappeintervjuet: Anneli från Sverige

Annelis fantastiske journaler i “vintage botanical”-stil er fulle av spennende detaljer, gjerne hentet fra naturen og pyntet med blonder. Vi er glade for å kunne presentere Anneli og hennes spennende papirkunst i TPC i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Mitt namn är Bränd Anneli Eriksson, jag är 53 år och bor på en gammal dalagård i Malung.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Ända sedan barnsben, har jag älskat alla sorters papper. För ca 10 år sedan, gjorde jag min första egna ”Art Journal”, och sen dess har det blivit många journaler av olika karaktär.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Nu gör jag journaler i vintage botanical stil, både helt  nya och också genom att återbruks gamla bokomslag. Allt från färgning av papper, ibland även eget sådant, och till dekorationer. Färgningen sker oftast med s k ”Ecodyeing”, där man med växter, färgar in materialet. Journalerna har ofta botaniska inslag, och lika ofta antika bokpapper och spetsar. Återbruk är något jag brinner för och min stil kan nog kallas ”vintagebotanical”.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Det blir oftast en stund i min studio varje dag och periodvis också hela dagar.

Hva inspirerer deg?
Min inspiration hittar jag i Facebook grupper och Pinterest. Jag inspireras av de flesta skapande själarna omkring mig, ingen nämnd och ingen glömd.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
En stor källa till kreativitet och inspiration, har jag hittat i Jenny Grant. Hon är svensk och jobbar med mixedmedia Art.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Nya tekniker och sätt att dekorera, är sådant jag ständigt vill utveckla. Slowstitching är just nu ett inslag i mina kreationer. För mig är det viktigt att min hobby är meditativ och avkopplande, vilket verkligen Journaling är.

Hvordan er din scrappeplass?

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
För bästa resultat, är det några verktyg som känns ovärderliga: Min skärmaskin, lim, färg, symaskin och  min bigshot.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
En sak jag önskar nu, är mera tid för min Journalingpassion. Tid för organisation av min studio, mitt ”kreativa kaos”, skulle också behövas.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Om just du blev nyfiken, och vill veta mer om Journaling och mitt skapande, är du välkommen att Titta in på min Facebooksida och/eller Youtubekanal.
You Tube: Annelis Journaling
Facebook: Annelis Pyssel & Patina
Etsyshop: Annelis Journaling, AnnelisSHOP

Foto: Anneli
Publisert med tillatelse

Du finner andre artikler i denne serien her: Nordstjernen

Nøkkelord norsk: Inspirasjon

Translate »