Scrappeintervjuet: Linda fra Norge

“Nordstjernen” i oktober er ei dame med mange jern i ilden. Hun startet med papirhobby i 2009 og det var julekortlaging som var hennes første prosjekt. Med tiden har mange andre flotte papirprosjekter sett dagens lys, både fordi hun selv har valgt å lage de, eller at hun har laget prosjekter på oppdrag fra de mange designteamene hun har vært en del av. 

Hei alle sammen, mitt navn er Linda Sandblåst Skotheim og jeg bor sammen med mine to barn og våre to kaniner. Til daglig jobber jeg ved en barne- og ungdomsskole og stortrives med både elever og kollegaer. Jeg brenner nok også en god del ekstra for dysleksi, dyskalkuli og SSV og sitter som leder i Dysleksi Molde og omegn.

Papirleking begynte med i 2009 med mine første hjemmelagde julekort, og her ser du det første kortet jeg kreerte uten at det kom som et ferdig kit, men ved god hjelp av tutorial på nettet.

Jeg har bestandig likt hobbyer, det å være kreativ uten grenser og papirleking gir meg denne friheten. Her i denne herlige hobbyen er på en måte alt lov, og du kan hoppe fra den ene stilen til den andre. Ene dagen er det maling, kliss og klin, mens du den neste sitter med et helt enkelt kort med kun en tekst på.

I 2011 oppdaget jeg promarkers og digistamps, blant favorittene var nok Kenny K og hans sexye damer. I dag er promarkerne solgt da jeg dessverre ikke helt hadde tålmodigheten til å blir god på å bruke dem, men noe fikk de da bli med på.

I min startfase i denne herlige hobbyen ble det masse feilkjøp, masse knoting og masse rot i veien på å finne meg selv. Jeg lette rundt på YouTube, og så fant jeg det store utland og en helt ny verden åpnet seg.

Etter en stund møtte jeg Cathrine fra Scrapomania og i løpet av flere år fikk jeg leke og utvikle meg sammen med henne og butikken, jeg lærte nye teknikker, jeg fikk teste ut nye produkter (og kanskje bruke dem på en annen måte enn de var tenkt). Som dere ser så begynte da stilen min i 2012 å endre seg noe.

Videre møtte fikk jeg møte mange herlige mennesker rundt omkring i landet, fra jeg var i Stavanger på treff (fantastiske mennesker og utrolig flott treff), Stempelscrapp i Lillestrøm, Scrappetreff på Rensvik, treff hos Wenche (Korthobby) på Tustna, treff i Ålesund, treff på Molde, Sylte scrappekvelder osv osv.. listen kan gå langt om lenger og lenger enn langt.

Opp igjennom årene har jeg hatt mange favorittprosjekter, men et kort jeg nok aldri kommer til å glemme er dette:

Det er laget med Prima Doll stempel, osteklut, papir og masse mod podge glitter og stammer tilbake fra 2013.

Jeg har også vært veldig glad i mange av de herlige diesene som kommer fra Tim H. og i 2014 var nok pine cone diesen en stor favoritt, for den brukte jeg på utrolig mye den høsten/julen.

I 2015 mens jeg var på DT til Canvas Corp Brads måtte vi alle dekorere et lite lerret for å vise hvem vi var, dette var et av mine forsøk på dette:

I 2016 begynner stilen mot den der er nå for tiden er mer i forhold til slagordet «det enkel er ofte det beste», selv om et såkalt enkelt kort ofte tar lenger tid enn et som er fylt opp meg masser herlige snadder.

Jeg har vært så heldig å få delta på DT rundt omkring i verden, en fantastisk ære og glede. De siste årene har jeg vært med på DT for Papirdesign, noe som har gitt meg en utrolig stor inspirasjon både fra produkter til alle de andre herlige damene på teamet.

I 2017 begynner dessverre bloggingen å avta, mens deling via Facebook øker, jeg har gått mer over til å dele inne på ulike grupper på facebook enn å faktisk blogge selv. Kanskje handler det om at det er lettere, man slipper å skrive så mye på FB, eller er det bare noe som er kommet for å bli.

Jeg har i løpet av de siste årene, fra 2017 vært ganske stabil i min scrappestil, selv om jeg skifter litt fra masse blomster og pynt til enkelt og greit. Jeg bruker mye Scrapp og Skravl til inspirasjon og Pintrest er en stor tidstyv.

I fjor var et av mine favorittprosjekt et babykort.

Når jeg skal snakke om favorittprosjekt dette året blir det som regel noen av mine siste kreasjoner, og jeg har igjen (etter en pause) funnet den store gleden i embossingpulver.

Og på samme tid får jeg masse ny inspirasjon til både innkjøp og lek, som f.eks.  disse kortene med en av mine siste innkjøp:

Tiden jeg har til hobbyrommet er min tid, og den brukes ofte til å hvile. Med full jobb, to barn, frivillige verv og 50% studier trenger jeg den tiden. Jeg er uendelig takknemlig for alle dere herlige mennesker der ute i denne fantastiske hobbyen som hver dag gir meg lysten til å prøve noe nytt, kommer med positive kommentarer og bygger opp menneskene rundt dere. Dere er alle som en unike og betyr utrolig mye i min hverdag.

Stor klem fra Linda

Foto: Linda
Publisert med tillatelse
Banner: MaPhoto

Translate »