NORDSTJERNEN: PETRA FRA SVERIGE

0 1,717

Petra elsker å lage layouter, gjerne med noen artsy detaljer. Hun er også glad i å utfordre seg selv og teste ut nye stiler. Petra finner inspirasjon hos internasjonale papirkunstnere som Dina Wakley og Lisa Oxley, men også hos svenske Anna Uhras. Vi er glade for å kunne presentere Petra og hennes herlige layouter i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Petra heter jag a.k.a. Pysselpetra. Jag är en heltidsarbetande managementkonsult med 3 barn, 1 man och 2 katter. Jag bor i Malmö – en fantastisk del av Sverige – där man kan bo i hus och ändå stadsnära, med cykelavstånd till centrum, stranden, jobbet, bio, affärer etc.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag började med scrapbooking när jag var föräldraledig med min äldste son. Jag läste om det i en tidning och blev hooked. Letade upp en mässa med scrapträff och åkte dit med bara några foto i handen. Innan dess hade jag gjort några kort tillsammans med en kompis som gillade stämpling.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag älskar att göra layouter, men fuskar lite med artjournaling, kortmakeri, project life och ett och annat alter. Jag gör minst ett alster i veckan – önskar att jag hann mera. Just nu är jag bara med i ett design team – DESIGN in PAPERS men när jag var med i flera parallella team så scrappade jag mycket mer. Deadline är det som får mig att prioritera denna underbara hobby som jag älskar så mycket och som är bra för min kreativa själ.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jag började min stil som väldigt clean and simple men jag har allt mer lagt till lite artsy-detaljer. Jag gillar färg och stänk. Jag gillar också att utmana mig själv att testa olika stilar – jag tycker om hur det får mig att utveckla mina tekniker och så är det kul.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Den här layouten gillar jag eftersom den har både djup och rörelse. Jag tycker att jag lyckades skapa den fantasifull och så är det med min favoritfärg – turkost!

På den här layouten har jag lekt med stämplar och stenciler och färgat lite av texten som jag gjort med stenciler blodröd för att matcha Halloweentemat på fotot. Fotot är av min dotter 9 år och hennes alldeles egengjorda Halloweensminkning. Läskigt bra gjord.

På den här layouten finns en av mina älskade katter med – Hypotenusan a.k.a. Busan. Jag ville skapa lite romantiskt som omväxling och är supernöjd trots att detta inte är min vanliga stil.

Här är min andra katt Cosinus som sitter på dotterns rosa skateboard. Jag har många små detaljer med och färg och färgstänk – precis det jag gillar att skapa med.

Det här är en av mina äldre layouter som jag fortfarande är stolt över.  Jag älskar det här fotot på min dotter – som gärna ställer upp på bild – och jag gillar att gruppera och blanda in många små detaljer.

 

Hva inspirerer deg?
Jag inspireras mycket av andra scrappare, mest på Facebook och olika grupper där. Någon som inspirerat mig över lång tid är Dina Wakley, och som jag återupptäckt är Lisa Oxley – ja ni märker att jag just nu är väldigt inspirerad av Art Journaling. 

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
En nyupptäckt stjärna som jag är väldigt inspirerad av är Anna Uhras (URAscrap) från Sverige. Anna har otroligt känsla för färg och form.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jag skulle vilja bli bättre på Art Journaling men även på att använda Silhouetten/Cameon och på att texta snyggare – idag hoppar jag helst över journaling eftersom jag tycker att min handstil förstör min layout.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Om jag skulle packa lätt och ta med mig scrapsaker så skulle jag definitivt ta med en skärmatta, en kniv, en bra sax, några stenciler och vattenfärg, förutom papper, foto och dekorationer så klart. Då kan jag fortfarande få ihop min layout.
Jag har faktiskt gjort det, t.ex. en gång när jag åkte på tjänsteresa till Kina och skulle vara själv många dagar så tog jag med så att jag kunde scrappa på hotellrummet efter möten och sightseeing. Även i Brasilien har jag scrappat.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Jag skulle vilja ha en skrivmaskin. Det är nog för att jag inte är så nöjd med min handstil. Jag måste bara klura ut var jag ska ha den, sen ska jag köpa en turkost.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Jag har träffat många av mina online-scrap-vänner även IRL. Det är kul att ses när man lärt känna varandra på nätet. De flesta har överträffat mina förväntningar. Det var också kul när DESIGN in PAPERS arrangerade en kurs med Becky Higgins och där vi i teamet som var arrangörer fick möjlighet att träffa henne lite ’behind the scenes’ också och prata om allt möjligt. Jag skulle gärna vilja gå en kurs för Dina Wakley och Finnabair och lära mig mera tekniker.

Hvordan er din scrappeplass?
Min scrapstudio består oftast av kaos. Jag tycker väldigt mycket mer om att skapa än att städa… tyvärr. Men jag har förmånen att ha ett eget scraprum. Det är väldigt fint… när jag väl har städat det LOL.

 

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Du hittar mer av det jag skapat här:

Facebook: petra.offrell
Blogg: Mitt kreativa kaos
Instagram: petra_offrell
Pinterest: pysselpetra

Foto: Petra
Publisert med tillatelse

 

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More