NORDSTJERNEN: ROSE-MARIE FRA SVERIGE

1 356

Explosion_Box_bild3.indd

Rose-Marie begynte med papirhobby for knapt ett år siden og det er ingen tvil om at hun har utviklet seg utrolig fort siden hun begynte. Rose-Marie lager mest kort, esker og album, men siden hun har lang erfaring fra grafisk design lager også egne illustrasjoner og designer digitale stempler. 

_ROSEHva er ditt navn?
Jag heter Rose-Marie Strandberg, men kallas Rose [Råse].

Hvor bor du?
Jag bor med min sambo Göran och våra tre döttrar Felicia 16, Wilma 14 och Stella 11, i Staffanstorp som ligger nere i Skåne i södra Sverige.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Min blogg hittar du på scraprose.wordpress.com.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Det har hittills mestadels blivit kort, askar och album. Gör även lite illustrationer och digitala stämplar.

Når begynte du med papirhobby?
Jag skulle säga att jag är en rookie på scrapbooking. Började för knappt ett år sedan med gå till hobbyaffären och köpa hem lite papper och annat för att göra ett ”välkommen till världen”-kort och därefter var jag fast. Det finns så mycket att upptäcka och lära sig i scrap-världen och jag har bara börjat skrapa lite på ytan ännu känns det som.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag har alltid, så långt tillbaka jag kan minnas, älskat papper. Var aldrig så lycklig som barn som när jag satt med papper och penna i handen. Det har hållit i sig genom hela livet. Idag jobbar jag som grafisk formgivare. Har jobbat i den grafiska branschen i 25 år och har alltid haft förmånen att ha mitt yrke som mitt intresse. På jobbet formger jag oftast stora katalogproduktioner, tidningar, broschyrer mm under tidspress. Där är det alltid en deadline som måste följas. När jag väl sätter mig hemma med mitt scrappande skapar jag i min egen takt och jag har funnit ett lugn i denna min nya hobby som jag inte funnit med någonting annat. Jag kopplar bort allt annat och kan sitta och titta och känna på mina papper i timmar och prova mig fram till olika skapelser i lugn och ro.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Mitt första projekt som jag vill visa är en s.k. Explosion Box till ett dop. Den var så rolig att göra och dekorera med de små skorna på locket, barnvagnen inuti och “symbolerna” med små handskrivna önskningar för barnet. Inuti vagnen, under täcket, ligger den lilla dopgåvan. Ett fint dopminne. Jag har just nu nästan helt snöat in på Maja Designs underbara papper vilket även kommer att märkas i mitt nästa projekt.

Explosion_Box_bild3.indd

Artikkelen fortsetter på neste side.

1 kommentar
  1. dorte skriver

    fantastisk kreativ og dejlig inspirerende. har osse besøgt din blog. vild med dine digital houses

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA