NORDSTJERNEN: SARI FRA SVERIGE

0 527

steampunk-vaska-2

Sari Hänninen er et kjent navn i den skandinaviske scrappeverdenen. Sari har holdt på med papirhobby i ti år og er svært aktiv i miljøet. Sari har egen blogg, You Tube-kanal og hun er administrator for en rekke Facebook-grupper om papirhobby. I tillegg holder hun kurs. Saris flotte papirprosjekter er ofte laget i “Steam Punk”-stil og hun liker godt å eksperimentere med ulike stemplingsteknikker. Vi er glade for å kunne presentere Sari i The Paper Crafting i dag. 

sari-hosten-2016-1Hva er ditt navn?
Mitt namn är Sari Hänninen. Jag kallar mig för thenorsugirl i pysselsammanhang.

Hvor bor du?
Jag bor i Göteborg, Sverige.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Jag har en blogg: http://thenorsugirlcrafts.blogspot.se/

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag testar gärna allt, både enkla och väldekorerade kort, specialvikta kort, layouter, mixed media, project life och alter (saker som man kan dekorera hemmet med). Jag gillar speciellt steampunkstilen med kugghjul och tekniska finurligheter och möjigheten att förvandla utseendet på något alldagligt till något annorlunda. Jag gillar också att leka med olika stämplingstekniker, att kollagestämpla och att skapa egna mönsterpapper. Jag gillar helt enkelt att lära mig olika tekniker inom papperspysslet över lag.

Når begynte du med papirhobby?
Jag började för ca 10 år sedan.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Efter att ha bedrivit kvällskurser i tolv år, var det dags att hitta något annat att förena både skrivande, fotograferande och det konstnärliga i.
Jag är en person som gillar att ha saker att göra, och scrapbooking var något som började bli i ropet runt 2005-2006. Jag gillade idén att kunna ta vara på gamla minnen och vara vara kreativ i processen. Det började med en elefantstämpel och en liten spindelstämpel, stämpelfärg, mönsterpapper och en bok om scrapbooking. Sen gick det rätt så snabbt att fylla halva hemmet med stansmallar, papper, stämplar, stämpeldynor, blommor, verktyg m m.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?

Specialvikt kort
Specialvikta kort har varit min passion under många år. Det är roligt att försöka komma på nya sätt att vika kort på. Här är ett sidotrappstegskort med stämplar från Vilda Stamps.

trappstegskort-med-charlie-chaplin

Mixed media
Jag tycker om att experimentera med olika material, färger och dekorationer. Jag tycker speciellt mycket om att stansa ut ord ur mossgummi.

Artikkelen fortsetter på neste side.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA