,

Scrappeintervjuet: Anita fra Norge

Anita har alltid elsket papir, men det var først i voksen alder at papirhobbyen tok et steg opp. I dag lager Anita mest kort, men også en del layouter. Barna fikk blant annet hvert sitt album til konfirmasjonen. Anita finner inspirasjon flere steder og lar seg gjerne inspirere av både Tim Holtz og Zoey Scrapelli.

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Anita Swahn. Er gift og har to store barn og 3 pusekatter. Er lærer i småskolen.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg har alltid elsket papir. Om det er i bokform, lapper, «brevpapir» som vi brukte i steinalderen og elsket å leke kontor som liten, da måtte en jo ha mye papir. Som tenåring startet jeg å lage den tidens scrapbook, med klipping av bilder, lime inn kinobilletter osv. og skrive tekster til. Det var først i voksen alder og etter at jeg fikk barn at papirhobbyen min tok seg et steg opp.

Hva slags papirhobby holder du på med?
 Jeg lager aller mest kort, men lager også LO-er. Mine barn fikk hvert sitt album til konfirmasjonen. Det går litt i rykk og napp med hvor mye jeg holder på med scrapping.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Scrapper gjerne hele året og særlig på dager med dårlig vær. Hvor ofte jeg holder på går i rykk og napp. Alt i fra flere ganger i uken til flere uker uten. Har det tidvis veldig travelt på jobb og da blir overskuddet mindre til scrapping.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Det er ikke enkelt å beskrive min stil. Jeg prøver meg på mye forskjellig. Det er jo det som er gøy, prøve nye ting og se om en får det til. Men en gjenganger hos meg er nok at ofte må det sommerfugler til i mine prosjekt.

Elsker sommerfugler!
Bakgrunn laget med Distress ink og ulike stempel. Det store stempelet er fargelagt med Distress ink.
Et stilrent og enkelt dåpskort.

Hva inspirerer deg?
Finner mye inspirasjon på Pinterest, Instagram, ulike Facebook grupper og You tube. Den siste tiden har jeg blitt inspirert av videoene til Tim Holtz. Der kommer han med tips og ideer til hvordan en kan bruke ulike produkter, så da er det bare å sette i gang og eksperimentere.

Dette «mannekortet» er inspirert av Tim Holtz. Brukt 3d embossingfolder på metallark. Blir en kul bakgrunn av folderen.
Bakgrunn laget med distress spray og stencil. Inspirert av Tim Holtz.
Bakgrunn laga med embossing og distress ink. Stempel og tekst oppå.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Kunne tenkt meg å bli bedre på mixed media. Det er så mye flott en kan lage.

Papirdesign dies. Den er så kul å jobbe med. En kan lage så mange ulike uttrykk. Inspirert av Hilde Røise Hagen.
Prøvde meg i en mixed media utforming. Mye klæsj og klin.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Fem produkter jeg ikke kan leve uten er min Cut`n boss, skjærebrett, scotch tape glider, stempel og versafine inkene mine, og egentlig maaange flere.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
På ønskelista mi nå så står det Distress Crayons og ulike produker i den nye fargen speckled Egg fra Tim Holtz.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Hvis jeg skulle vært så heldig å få møte noen, kunne jeg tenkt meg å møtt Zoey Scrapelli, scrapsaurus, som hun kaller seg på Instagram. Jeg er veldig glad i stilen hennes og tror jeg kunne lært mye av henne.

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg har akkurat fått innredet min scrappeplass på nytt og er så glad i den. Trenger litt plass rundt meg og alle produktene må være lett tilgjengelige.

Mitt hobbyrom

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
 Jeg pleier å legge det jeg lager ut på Instagram under navnet molasrom, så om noen vil se så er de hjertelig velkommen.

Foto: Anita
Publisert med tillatelse

Du finner andre artikler i denne serien her: Nordstjernen

Nøkkelord dansk: Kortlavning, dåbskort, Konfirmation. Papir hobby. 
Nøkkelord svensk: Kortmakeri, dopkort, Papperspyssel. 

Translate »