NORDSTJERNEN – SEPTEMBER

0 819

Nordstjernen i september studerer til daglig markedsføring og det kommer til nytte når man lager kort for salg. Etter å ha startet med papirhobby like før jul i fjor er hun allerede nådd så langt at hun får solgt egenproduserte kort. Hun karakteriserer kortene hun lager som trendy og kanskje noe mer ungdommelige enn gjennomsnittet. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv. 

Jeg heter Hilde Iren Torgersen og er 32 år fra Stavanger. Jeg er en svært aktiv dame med mange baller i luften, det beste for meg er nok å få være ute i naturen. Trives aller best med en god tur på fjellet og ellers turer i nærområdet. Jeg holder for tiden på med videreutdannelse på BI, hvor jeg studerer til bachelorgrad i markedsføringsledelse, som jeg nå til høsten starter på siste året. Ellers går tiden mye til venner og min skjønne lille pus Oliver (2 år) som jeg adopterte fra dyrebeskyttelsen. Har ett ekstra stort hjerte for dyr og dyrevelferd er noe jeg brenner for.
 
Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Det begynte vel med at jeg skulle lage ett fotoalbum til min bedre halvdel og aller beste venn, som jeg skulle gi i gave til jul i 2018, så kanskje litt før det? Så jeg er fortsatt veldig fersk. Hadde egentlig ingen planer om å fortsette med verken scrapping, kort eller album etter at jeg var ferdig med to store album, men siden jeg hadde massevis av ark og duppeditter til overs, overtalte tante, som har drevet med kortlaging i flere år, meg til å prøve meg på noen kort. Jeg liker jo godt å være kreativ så det var jo noe som kunne passe meg ettersom strikkingen min har opphørt litt etter at jeg fikk kronisk senebetennelse i høyre armen. Det ble derfor mange besøk ut til tante som lærte og forklarte meg alle ord og uttrykk, enda masse jeg ikke kan noe om enda, men det kommer nok med tiden. Til slutt eller det vil si nylig, gikk jeg til innkjøp av en Big Shot og noen dies, og noen har blitt til flere og mer er bestilt. 
Da kortene etterhvert ble til ville jeg teste ut om jeg kunne få solgt de, ettersom jeg studerer markedsføring og ville teste skillsene mine for det, og nå har ballen så smått begynt å rulle, som jo er kjempekjekt.


“Har ikke fått testet ut alt enda så jeg har mye spennende i vente”

 
Hva slags papirhobby holder du på med? 
Det begynte jo som sagt med fotoalbum, hvor jeg fikk låne tante sin Big Shot til å klemme ut dies jeg ville bruke, da albumene ble ferdig begynte jeg å prøve meg på kort. Det er ikke så mye jeg har laget frem til nå men jeg har testet ut flere bretteteknikker som z-fold, easel, gatefolding med mer og dette synes jeg er veldig kjekt.
 
Holder du på med papirhobbyen ofte?
Det har blitt en god del nå i sommer, hatt sene sommerkvelder på terrassen og kost meg, samt en del turer på besøk hos tante som har gitt meg mye inspirasjon og ideer. Jeg kommer nok til å sette meg ned innimellom lesingen når skolen starter for å kunne koble av å gjøre noe jeg synes er kjekt, så det blir nok ikke pakket bort med det første nei. Ellers bruker jeg mye tid på research av hvordan andre lager kort, teknikker med mer.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Stilen min føler jeg er litt annerledes enn de fleste typiske scrappekort, jeg liker ikke for mye dilldall og synes at det bør være “rent & pent”. Jeg tror nok at jeg kan kalle stilen på kortene mine trendy, og gjerne litt mer ungdommelig? Har som sagt ikke fått testet ut alt enda så jeg har mye spennende i vente.

Hva inspirerer deg?
Dyr! Jeg elsker dyr, og det smetter som regel inn ett eller annet dyr inn i de fleste kortene mine. Dersom jeg finner noen unike dies eller fin farge på ark springer ideene løpsk i hodet mitt. Ellers bruker jeg mye Pinterest som inspirasjon.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
I og med at jeg er såpass fersk i “gamet” er det ikke noen spesielle jeg kjenner til enda, men det kommer nok.
Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg? 
Jeg er så fersk så det meste egentlig. Nå har tante gått til innkjøp av en foilmaskin og det ser jo spennende ut. Jeg kunne tenkt meg å lære meg bruken av embossingpulver, og flere bretteteknikker, og selvfølgelig disse eksplosjonsboksene etterhvert.
 
Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Uten Big Shot kommer jeg ikke så langt, så den har blitt ett must, skjærebrettet med ulike skjæremetoder, embossingfolderne jeg har og diesene, samt scoringen jeg har på skjæremaskinen.
 
Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Ett eget scrapperom hadde jo vært fint, men det får bli til etter studietiden. Sier vel aldri nei takk til flere dies.
 
 
Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor? 
Jeg kjenner som sagt ikke til så mange enda, men jeg har to stykker jeg ser litt opp til å det er nok tante (Venke Nygård Ognøy Michaelsen) & Unni Ravndal som er en aktiv scrapper og kortlager på de fleste grupper på Facebook. Har jo møtt dem begge to, men de er veldig flinke til å hjelpe, forklare og vise meg hvordan jeg skal gjøre det jeg lurer på.
 
Hvordan er din scrappeplass?
Ettersom jeg er student og ikke har min egen plass enda så ligger det stort sett i bokser og esker på soverommet, samt noe i stuen. Når jeg omsider får ett eget krypinn vil jeg nok dedikere litt mer plass til den nye hobbyen.
 
Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jeg ønsker å rette en stor takk til tante som har lært meg alt det jeg kan til nå, hvor gavmild hun er med å gi meg ark, diverse utstyr med mer. Hadde det ikke vært for tante hadde jeg heller ikke fått denne muligheten.
 
Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Dere kan finne meg på Facebook under #Frøkenfrydskortgleder eller på instagram : frokenfrydhobby.

Foto: Hilde Iren
Publisert med tillatelse 
Banner, Nordstjernen: MaPhoto

 
close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More