Scrappeintervjuet: Sissel fra Norge

Sissel fra Norge har holdt på med papirhobby siden rundt år 2000. Da leste hun en artikkel i et ukeblad om ei dame som hadde vært i Amerika og lært om scrapping. Sissel ble fascinert av artikkelen og fant ut at scrapping var noe hun måtte prøve ut. Sissel liker å lage kort og pynte ting som hun kan ha stående fremme. Inspirasjon henter hun fra Ett trykk og av andre scrappere. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Sissel og er 59 år. Er gift og har 4 barn og 7 barnebarn. Er utdannet hjelpepleier og helsesekretær, men er nå uføretrygdet. Bor i Molde.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Har vært glad i håndarbeid siden jeg var liten jente. Min mor og bestemor var sydamer (skreddere). Lærte tidlig å strikke, hekle, brodere og bruke symaskinen. Leste en artikkel i ukebladet Familien rundt 1999 – 2000 om ei dame som hadde vært i Amerika og lært om scrapping. Jeg ble fasinert over det hun hadde laget. Dette måtte prøves ut. Dessverre var det ikke noe å få kjøpt i butikkene ennå av utstyr til denne flotte hobbyen. Fikk låne stållinjal og skarp kniv av mannen min som er snekker og fikk  skjært papiret med det. Fant endel gamle lysmansjetter som jeg kunne plukke blomstene av og bruke og barna mine hadde mange klistremerker som jeg fikk bruke på mine første kort. Heldigvis ble dette en hobby som ble populær, og hobbybutikkene begynte å ta inn utstyr til scrapping. Jeg fikk eget hobbyrom og da kunne jeg kjøpe ting og tang som jeg måtte ha til denne fantastiske hobbyen.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Liker å lage kort, men pynter ting vi kan ha stående framme hele tiden. Det kan være kleenex bokser, tennbrikettbokser, flasker, sparebøsser og så videre.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg er på hobbyrommet mange ganger per dag. Der kan jeg sitte i timesvis og kose meg. Har dager der jeg har mye vondt, og da blir det helst bare besøk på hobbyrommet. Greier ikke å få gjort noe på grunn av stive og vonde fingre, men kan sitte å planlegge nye prosjekt.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Har egentlig ingen stil som er meg. Prøver hele tiden ut noe nytt. Stilen har nok endret seg med årene. Var nok mer forsiktig med pynting av kortene før enn det jeg er nå.

Hva inspirerer deg?

Inspirasjon og ideer får jeg av bladet Ett Trykk. Du verden hvor mange dyktige scrappere som finnes. Jeg får også mange ideer fra Pinterest og fra scrappetreff. Vi er en gjeng med damer som møtes en gang i måneden og sitter og arbeider sammen med papirhobbyen vår. Der får jeg mange ideer og tips. Utrolig kreativ gjeng som møtes.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Av skandinaviske papirkunstnere som har inspirert meg må jeg trekke fram Marianne Skjelstad. Har lært utrolig mye av det hun har lagt ut på bloggen sin med tutorials. Yasmin Tølche er et fyrverkeri av ideer og en fabelaktig flink kursleder. Hun bobler over av ideer som hun er villig til å lære vekk. Cathrine Sandvik er utrolig flink flink til å lage kort. Finner mange ideer på hennes blogg.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Kunne tenkt meg å lært mer om Mixed Media. Finnabair har mange produkter som jeg har kjøpt, men føler at jeg ikke kan å bruke dem skikkelig. Får se om det blir noen kurs i nærheten som jeg kan melde meg på. Utrolig mye fint vi kan lage med slike produkter.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Produkter/verktøy jeg ikke kan leve uten: Big shooten, dies, Distress ink, skjærebrettet og pinsetten som jeg er avhengig av da fingrene har en tendens til å bli stive og vonde. Mitt høyeste ønske er å få overskudd og energi til å starte en skikkelig opprydding på scrapperommet. Da kunne jeg kanskje fått en skikkelig oversikt over hva jeg har og lettere finne det jeg trenger når jeg holder på med et arbeid.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Tenk å få kunne møte Tim Holtz. Han kunne lært meg mye om bruk av sine produkter som jeg har kjøpt gjennom årene. Han har en veldig røff stil som jeg kunne brukt mer på herrekort.

Hvordan er din scrappeplass?
Har eget scrapperom. Som dere leste litt lengre opp, så er det litt uoversiktlig. Har masse hyller, reoler og skuffer, så jeg er heldig slik at jeg slipper å rydde unna prosjektene før jeg er ferdig med dem. Lykke på jord er å ha eget rom til hobbyen sin.

Blogg: Sissels hobbyrom

Foto: Sissel
Publisert med tillatelse

 

Translate »