NORDSTJERNEN: TRUDE JULIE FRA NORGE

0 603

Trude Julie er en aktiv scrapper. Hun er med på å arrangere treffet Scrap4Fun i Haugesund to ganger i året i tillegg til å være en av ildsjelene bak utfordringsbloggen Scrap the Rainbow. Inni mellom slagene får hun også tid til å lage kort, og nå i det siste album. Vi er glade for å kunne presentere Trude Julie for våre lesere denne lørdagen. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Trude Julie, 1974-modell nordlending/reservetrønder og sivil ingeniør fra Mosjøen som utvandra til Sørvestlandet, i 1998 pga. jobb i oljå til Stavanger og videre til Haugesund i 2013 pga. kjærligheten. Bosatt rett utenfor Haugesund med samboer, ei lita jente på 3,5 år og 2 stebarn i tenårene.

Er med i arrangementskomiteen for Scrap4Fun i Haugesund som arrangerer helgetreff 2 ganger i året, elsker gå på scrappetreff.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Offisielt begynte jeg vel med papirhobby i 2004, men har vel likt å lage kort helt fra jeg var lita, noen av favorittaktivitetene på barneskolen var da vi skulle lage mors- og farsdagskort. Det var i 2004-2005 det tok av med stempling og scrapping. Ei venninne og jeg holdt på med ulike hobbyaktiviteter før stemplene tok oss, men særlig når jeg oppdaget scrappetreff ble jeg virkelig hekta. Scrappetreff og scrappekvelder er noe av det kjekkeste jeg vet og det var en lang periode de fleste helgene gikk med til minst en scrappekveld. I starten gikk det mest i scrapbooking og LOer, men etter hvert har det blitt mer kort. Nå jobber jeg meg inn i scrapbookingen igjen (må jo lage ordentlig album til lillejenta).

Hva slags papirhobby holder du på med?
Det går mye i kort, men også LOer og artjournaling. Innimellom blir det noen esker og gaveposer og.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg forsøker å sette meg på scrapperommet flere kvelder i uka, men siden jeg pendler 4 timer om dagen, må det balanseres med familietid og husarbeid, så som regel blir det 2-4 kvelder i uka, hvis jeg ikke er på den månedlige scrappekvelden med scrappeklubben vår.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jeg er nok en “venstrehjernehalvdelsscrapper” som liker orden struktur og rene linjer med clean&simple som en rettesnor, samtidig som jeg elsker “klin&klæsj”.

Det skal vel godt gjøres at man ikke endrer stil når man har holdt på med samme hobby i 15 år, men jeg har vel alltid hatt en fot i clean&simple-leiren, har jeg lagd ting som har vært overlessa med pynt, har jeg sjelden vært helt fornøyd. En ting som har endra seg litt er at jeg er blitt mer og mer glad i å lage bakgrunnene selv, før brukte jeg mer mønsterark, men etter at “klin og klæsj” tok av med sprayer, stensiler, maling og stempler og slikt følge jeg vel at jeg var kommet ordentlig “hjem” stilmessig.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?

Dette kortet er et restekort, ble veldig fornøyd med å få brukt opp de siste restene av noen av de flotteste arkene, liker godt at jeg har fått kombinert stempler og ark på en ren måte.
Her ble jeg fornøyd med fargeleggingen og det faktum at jeg fikk brukt noen gamle stempler jeg har hatt veldig lenge (i stedet for å kjøpe et nytt rammestempel). Blir som regel litt ekstra fornøyd når jeg står i mot å kjøpe noe nytt og heller bruker noe jeg har fra før.
Dette er en gammel LO med et gammelt bilde (det er faktisk meg på bildet), ble så fornøyd når jeg lagde denne siden det er clean and simple selv om ting står på skrå og det er en del stæsj på den.
Så har vi dette hvor jeg har brukt stempel fra Unity Stamp Company, jeg digger de stemplene, og særlig serien av “Cuddlebugs” de er så herlige til barnekort, og her har jeg fått til en undervannsfølelse med bruk av stempel og Brushos.
Til slutt, jeg elsker rene kort hvor jeg likevel har fått anledning til å grise, her er bakgrunnen laget med Distress Oxides over embosset stempel.

Hva inspirerer deg? Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Hva som inspirerer meg? Tja det meste vil jeg si, musikk, leking med ulike produkter, familien min, bøker, scifi og fantasy, lekre farger, teksturer, youtubere … lista er lang. Noe av det mest inspirerende er å scrappe sammen med gode venner på treff, jeg har blitt kjent med mange hyggelige og svært flinke scrappere på treff som jeg har lært masse av. Når jeg sitter hjemme og scrapper er det særlig musikk med gode tekster som inspirerer.

Jeg inspireres av å scrappe sammen med gode venninner som Hanna Heigre, Jorunn Elin Rasmussen og Kjersti Marie Øxnevad. For øvrig digger jeg stilen til Åshild Halvorsen så hun blir jeg ofte inspirert av

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Art journaling og paint pouring, jeg har så sansen for å behandle tanker og følelser via kunstneriske uttrykk i art journaling, men synes ikke jeg har kommet ordentlig i gang med det. Har også veldig lyst til å mestre paint pouring, har prøvd meg litt for det er så kult, men ser foreløpig at det er kort vei mellom “wow” og “meh”.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Stempler, skjærebrett, MISTI, papir og farger (og godt lim).

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Elektrisk kuttemaskin (f.eks. Gemini), Altenew-stempler, lerreter og masse pouring medium.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Nå har jeg vært så heldig å treffe Dina Wakley flere ganger, men den dama er kjempekul så jeg treffer henne gjerne flere ganger. Kunne også tenke meg å møte Bipasha i designteamet til Aall&Create, hun lager så lekre ting. Hade definitivt ikke sagt nei til en scrappekveld med Ali Edwards og Brené Brown (ja hun scrapper selv om hun er mest kjent som skamforsker).

Hvordan er din scrappeplass?
Nå er jeg så heldig at jeg har et helt scrapperom tilgjengelig, og det er ikke så veldig ofte den er så ryddig som på bildet, men innimellom…

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
I mai 2018 startet Jorunn Elin Rasmussen og jeg utfordringsbloggen Scrap the Rainbow.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Blogg: ParentesFantom1 og Scrap the Rainbow
Instagram: parentesfantomet

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA