Scrappeintervjuet: Ulrika fra Sverige

Jeg er veldig glad i Ulrikas papirprosjekter – de har harmoniske farger, samstemt pynt og er en fryd å hvile øynene på. Jeg er også veldig glad for å presentere denne dyktige svenske papirkunstneren for dere i dag. I denne artikkelen kan du bli bedre kjent med Ulrika, hennes nydelige kort og layouts samt få et innblikk i hvordan det ser ut på hennes flotte hobbyrom. 

ullisHva er ditt navn?
Jag heter Ulrika Blomfelt men mitt alias som papperspysslare är LillBlomman.

Hvor bor du?
Jag bor ett par mil norr om Stockholm med min man, min son och våran hund.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Vill ni se lite mer av vad jag skapar är ni hjärtligt välkomna till min blogg : www.lillblommanskapar.blogspot.com

Hva slags papirhobby holder du på med? 
Jag gör allt! Jag skapar layouter, kort, canvas, art-journaling och en del altrade alster. Det enda jag inte alls gillar är PL. För mig är skaparprocessen det viktigaste och inte dokumentationen. Det är alldeles för roligt och utvecklande att testa många olika tekniker för att bara skapa i en genre!

Når begynte du med papirhobby?
Jag skapade min allra första layout i april 2006 men jag har alltid pysslat.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Min mamma skulle fylla jämnt år 2006 och jag ville göra ett minnesalbum till henne. Sedan blev det ett till min syster också och sedan var jag helt fast i Scrapbooking!

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Kort 1: Det här kortet representerar mig väldigt bra! Jag älskar att jobba med många lager av olika die-cuts! Färgskalan jag väljer sätter ofta stämningen på hela kortet så färger är väldigt viktiga också för mig! Sist men inte minst älskar jag att jobba med att skapa blomcluster. Jag vill skapa något vackert för ögat men också något som leder in ögat att söka efter fler detaljer.

 Kort 1
 Kort 2: Julkort är något av det bästa jag vet att skapa! Jag tycker att det är roligt att skapa i lite otraditionella färger också som här i rosa och teal. Förutom många lager och dekorationer hittar man nästan alltid sömmar på mina kort. Att lägga till svart skapar härliga kontraster och det gör jag också ofta.
Kort 2
 Kort 3: Jag färglägger numera med Copics när jag använder stämplade motiv på korten. Här har jag återigen skapat med många lager och sytt sömmar. Färgerna jag valt här ska kännas mustiga och nära naturen. I mina blomcluster hittar man många former och texturer som gör det mer intressant.
Kort 3
 
Layout 1: På den här layouten lekte jag med både målade och ritade cirklar på min bakgrund. Även om layouten har starka färger och mycket som händer på den upplevs den som ganska ljus då jag valde vita detaljer till förutom alla blommor.
 
Layout 1
 
Layout 2: Här har jag bara använt mig av tre färger. Bakgrunden är uppbyggd av olika stencils och gesso. För att få kontraster har jag stämplat med svart och även använt svart på min uppdelade titel.
 
Layout 2
 
Layout 3: Jag tycker att det är roligt och effektfullt att använda flera foton på mina layouter. Det är också roligt att placera dem på olika ställen så att de inte hamnar på samma ställe hela tiden. Lila är en härlig färg att skapa med och tillsammans med svart blir det ännu bättre! Jag ramade in layouten genom att stämpla med svart. Och som ni ser struntar jag i att jag skapar med en pojke eller flicka på mina fotografier, jag använder det som jag tycker passar, som här en rosett.
 
Layout 3
 Layout 4: Här är ännu en variant på att använda flera fotografier på en layout. Jag har tagit en hel serie på Viggo och sedan printat dem i ganska liten storlek. Jag ramade in fotona med lite roliga dekorationer och blommor. Färgen på blommorna finns även i bakgrunden som jag lekt fram med olika Mixed-media produkter.
 
Layout 4
 Alter: Den här stora muffinsen är skapad runt en styrolitboll. Jag har använt flera lager av vacker härlig spets och som extra lyx lade jag till lite gulddetaljer. Man kan dra upp en liten tag som man kan skriva en liten hälsning på.
 
Alter 1 a
Alter 1 b

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Det varierar väldigt mycket! Vissa veckor skapar jag ingenting och vissa veckor några timmar.

Hvordan er din scrappeplass? 
Jag har lyckan att ha ett eget rum där jag har alla mina saker. Senaste tiden har det varit väldigt stökigt i min studio så jag har faktiskt städat lite innan jag fotade. Fast det är fortfarande rörigt i mina ögon! Jag brukar städa skrivbordet mellan mina projekt och jag älskar att ha bra förvaring i min studio. Jag gillar inte när det blir för rörigt och rensar just nu ut en del. Mitt rum har många vinklar och väggar plus snedtak så jag har fått vara uppfinningsrik för att utnyttja det till max! Jag har ett skrivbord i vinkel och det jag använder mest förvarar jag på hyllor och krokar framför mig. I vagnarna till vänster har jag en hel del Mixed-media produkter. I de andra två vagnarna har jag lite allt möjligt som alla mina dies. Jag är väldigt nöjd med min stansstation som är ergonomisk och bra. I den stora hyllan (som inte syns i sin helhet) har jag de flesta av mina blommor. På mitt andra skrivbord står alltid symaskinen framme för den använder jag ofta! På hyllorna ovanför har jag en del canvas och annat smått och gott. En rolig detalj som finns kvar från konstnären, som bodde innan oss i vårat hus, är det lilla inbyggda skåpet. Jag har alla mina monterade stämplar i skåpet.

studio-1
studio-6 studio-5 studio-4 studio-3 studio-2
Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av? 
Flera av de tjejer som jag beundrat förut har tyvärr slutat att pyssla men jag tycker att Yasmin Tölche har en härlig stil! Jag tycker också att det finns flera duktiga färgläggare som jag beundrar som Åsa “Scraphorse” Danielsson och Elisabeth “Inky Wings” Nygårds.
Foto: Ulrika Blomfelt
Publisert med tillatelse
 
 
 
Translate »